کارشناسان آب و هوا میگویند در شرایطی که کشورها به رغم ماهها گرمای بیسابقه در خشکی و دریا در تعیین اهداف بلندپروازانهتر برای مقابله با گرمایش زمین کوتاهی کردهاند، هدف تعیینشده برای محدود کردن گرمایش طولانیمدت کره زمین به حداکثر ۱.۵ درجه سانتیگراد، دور از دسترس است.
سازمان تغییرات اقلیمی کوپرنیک که بودجه آن را اتحادیه اروپا تامین میکند گفت میانگین دمای هوا در سطح جهانی، به مدت چند روز بیشتر از ۱.۵ درجه سانتی گراد، بالاتر از سطح دوان پیشصنعتی بود.
اگرچه میانگین دما پیشتر به طور موقت از آستانه ۱.۵ درجه سانتیگراد تعیین شده فراتر رفته است، اما این نخستینباری است که دما در تابستان و در نیمکره شمالی که از ۱ ژوئن شروع می شود، از این حد تجاوز میکند. دما در دریاها نیز رکوردهای ماه آوریل و مه را شکست.
یک دانشمند اقلیمشناس در دانشگاه نیو ساوت ولز استرالیا در همین رابطه گفت: «وقت ما تمام شده است، چرا که تغییر مستلزم وقت است.»
به نوشته رویترز، در همین حال نمایندگان کشورها در اوایل ژوئن در شهر بن در آلمان گرد هم آمدند تا برای مذاکرات سالانه آب و هوای امسال در نوامبر آماده شوند.
امارات میزبان مذاکرات آبوهوای سازمان ملل در سال جاری میلادی است.
دمای هوا رکوردهای مربوط به ماههای ژوئن را در پکن، پایتخت چین، شکست و موج گرمای شدید آمریکا را درنوردید.
دمای بخشهایی از آمریکای شمالی در این ماه ۱۰ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین فصلی بود و دود ناشی از آتشسوزی جنگلی، کانادا و سواحل شرقی آمریکا را در مه آلوده و خطرناکی قرار داد.
کشورها در سال ۲۰۱۵ در پاریس توافق کردند که تلاش کنند میانگین بلندمدت افزایش دما را در محدوده ۱.۵ درجه سانتیگراد نگه دارند، اما در حال حاضر ۶۶ درصد احتمال میرود که از امسال تا سال ۲۰۲۷ دستکم در یک سال تمام میانگین دمای سالانه از آستانه ۱.۵ درجه سانتیگراد بیشتر شود.