لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۲

افزایش آمار آسیب‌دیدگان؛ طوفان شن «۱۰۵۹ نفر» را راهی بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان کرد


طوفان‌های شن در استان سیستان و بلوچستان
طوفان‌های شن در استان سیستان و بلوچستان

یک مقام دولتی استان سیستان و بلوچستان روز سه‌شنبه اعلام کرد که «طوفان و ریزگرد» روزهای اخیر «هزار و ۵۹ نفر» از مردم منطقه ‏را راهی بیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی کرده است.

به گزارش رسانه‌های داخلی، مجید محبی، مدیرکل ستاد بحران استان سیستان و بلوچستان گفت: وقوع طوفان گرد و خاک و «پراکنده شدن ریزگرد» در منطقه سیستان شامل پنج شهرستان «زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز» از اول تیرماه آغاز شده است.

به گفته این مقام دولت جمهوری اسلامی، «۹۱۳ نفر» از آسیب‌دیدگان سرپایی درمان و «۱۴۵ نفر» به دلیل «شدت عوارض» این پدیده در مراکز درمانی بستری شده و تحت درمان قرار دارند.

با وجود آنکه استان سیستان و بلوچستان به‌صورت ادواری با بادهای شدیدی موسوم به «۱۲۰ روزه» از ابتدای تابستان هر سال مواجه می‌شود که در برخی مواقع به همراه خود گرد و غبار و آلودگی هوا تا چند برابر حد استاندارد را دارد، اما هیچگاه برای مقابله با عوارض انسانی آن، تمهیدی جدی دیده نشده است.

علاوه بر بادهای دوره‌ای، به سبب کاهش محسوس منابع آبی استان، خشک شدن تالاب بین‌المللی هامون و رودخانه هیرمند، همچنین از دست رفتن بسیاری از آبگیرهای محلی موسوم به «هوتک» به‌سبب نبود آب، آسیب‌های ناشی از طوفان‌ها و بادهای شدید نیز افزایش قابل توجه یافته است.

در همین رابطه، مدیرکل ستاد بحران استان سیستان و بلوچستان نیز اذعان کرده که «مشکل تنفسی، قلبی و چشمی» از عمده مشکلات مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی و درمانی در منطقه سیستان طی این مدت بوده است.

با وجود آنکه از روزهای گذشته این طوفان آغاز شده، به‌دلیل نبود زیرساخت‌های لازم و برنامه‌ریزی برای کاهش آثار چنین رویدادهای جوی، هر روز بر تعداد آسیب‌دیدگانی که توانسته‌اند به مراکز درمانی مراجعه کنند، افزوده شده؛ به گونه‌ای که در چهار روز نخست، این آمار ۳۳۰ نفر بود و اکنون به بیش از هزار نفر رسیده است.

طی «نشست تخصصی آب، توسعه، و مهاجرت اقلیمی» که بیست و نهم خرداد ماه توسط «رصدخانه مهاجرت ایران» در تهران برگزار شد، کارشناسان اعلام کردند که علاوه بر کاهش «۷۶ درصدی» منابع آبی تجدیدپذیر کشور در نیم قرن گذشته، ایران در سیاست‌گذاری‌ و عملکرد مربوط به تغییرات اقلیمی و مهاجرت‌های داخلی ناشی از رویدادهای این بخش نیز رتبه آخر را دارد.

کاظم کردوانی، جامعه‌شناس در گفتگو با بخش فارسی «صدای آمریکا» ضمن اعلام اینکه در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۵ خورشیدی بیش از «۴ میلیون نفر» از ایرانیان مجبور به تغییر محل اقامت خود در داخل کشور شده‌اند، «فقر، بیکاری و مشکلات اقلیمی» را دلایل اصلی «افزایش مهاجرت» داخلی دانسته است.

XS
SM
MD
LG