لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۷

واکنش آمریکا به انتخاب نماینده جمهوری‌ اسلامی به‌ عنوان گزارشگر کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل


رابرت وود، نماینده امور ویژه سیاسی آمریکا در سازمان ملل متحد، نسبت به انتخاب نماینده جمهوری اسلامی به‌ عنوان گزارشگر دفتر کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل متحد واکنش نشان داد.

نماینده آمریکا با برشمردن نقض مداوم قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل از جمله برنامه موشکهای بالستیک و عدم همکاری جمهوری اسلامی با آژانس بین المللی انرژی اتمی استدلال کرد که دولت ایران به دلیل «اعمال خشونت آمیز»، «نقض حقوق بشر» و «تحریک درگیری»، شایسته گزارشگری کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل متحد نیست.

در این راستا، آمریکا حمایت ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین و همچنین انتقال تسلیحات جمهوری اسلامی را به عنوان نقض تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل قلمداد کرد و نمونه‌ای بارز از تلاش‌های این کشور برای «تضعیف صلح و امنیت بین‌المللی» دانست.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: «جمهوری اسلامی حداقل ۴۰۰ پهپاد مسلح به روسیه داده است که برای هدف قرار دادن زیرساخت های حیاتی و کشتن غیرنظامیان اوکراین استفاده می‌شود که چنین نقل و انتقالاتی بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ممنوع است.»

در ادامه این بیانیه ایالات متحده از نقش بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه انتقاد کرده و ایران را به صدور خشونت و تسلیحات به کشورهای همسایه متهم می‌کند که منجر به مرگ و ویرانی در کشورهایی مانند سوریه، عراق و یمن شده‌ است.

نماینده ایالات متحده تاکید کرد که انتخاب ایران به‌ عنوان گزارشگر کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل سازمان ملل متحد، اعتبار کار این کمیسیون را با توجه به عدم همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تضعیف می‌کند و ایالات متحده مخالفت خود را با تصدی‌گری نمایندگان جمهوری‌ اسلامی در سازمان ملل متحد ـ تا زمانی که به این اقدامات رسیدگی شود ـ اعلام می‌دارد.

جمهوری اسلامی ایران روز پنج‌شنبه همزمان بعنوان نائب رئیس هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل و همچنین گزارشگر کمیته خلع سلاح و عدم اشاعه مجمع عمومی برگزیده شد.

پیش‌تر نیز سفیر آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای، انتصاب سفیر ایران به عنوان رئیس مجمع اجتماعی این شورا را «تاسف‌بار» توصیف کرد و گفت که ایالات متحده از این موضوع «وحشت‌زده» شده است.

میشل تیلور، در این بیانیه گفته بود: «اصل چرخش منطقه‌ای در چنین سمت‌هایی را به رسمیت می شناسیم ولی چنین فرایندی نباید بر احترام به «حقوق بشر و مسئولیت‌پذیری»، اولویت داشته باشد.»

XS
SM
MD
LG