در پی شکسته شدن شیشه مزار مهسا امینی برای دومین بار، برادر و مادر او به این اقدام واکنش نشان دادند. همزمان، یک روزنامهنگار که پس از مصاحبه با پدر مهسا امینی بازداشت شده بود گفت جمهوری اسلامی نمیگذارد او روزنامهنگار بماند.
مژگان افتخاری، مادر مهسا (ژینا) امینی روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت با انتشار تصویری از مزار دخترش در حالی که شیشه آن شکسته است، در استوری اینستاگرام نوشت، «ژینا مهسا امینی عشق خدا و تمام ملت ایران و جهان» است.
او بدون اشاره مستقیم به عاملان تخریب مزار مهسا امینی، تأکید کرد: «با این کارهایتان فقط بیآبرویی خودتان را ثابت میکنید.»
اشکان امینی، برادر مهسا نیز با تأکید بر این که شیشه مزار خواهرش را برای بار دوم شکستهاند، نوشت: «شیشه سنگ مزارت هم اذیتشان میکند. هزار بار هم بشکنند، باز هم درستش میکنیم. ببینیم کی خسته میشود.»
تخریب مزار کشتهشدگان اعتراضات پیش از این نیز سابقه داشته است؛ از جمله ماه فروردین پدر محسن شکاری، جوان معترضی که توسط جمهوری اسلامی اعدام شد، از تخریب سنگ قبر فرزندش برای دومین بار در یک هفته خبر داده بود.
- خبرنگاری که با پدر مهسا امینی مصاحبه کرد: نمیگذارند روزنامهنگاری کنم
یک روزنامهنگار که در پی مصاحبه با پدر مهسا امینی بازداشت شده بود، گفت که پس از آزادی از زندان همه تلاش خود را کرده که خبرنگار بماند «اما نمیگذارند.»
نازیلا معروفیان روز یکشنبه در رشته توییتی نوشت، «هر جا میروم تا لحظه آخر» کار به خوبی پیش میرود، اما در نهایت میگویند «شرمنده! مایل به همکاری با شما نیستیم؛ با این که خودشان پیشنهاد همکاری» داده بودند.
خانم معروفیان گفته برای تأمین مخارج زندگیاش مجبور است «فعلا» دنبال یک شغل دیگر برود.
فشار بر وکلا، فعالان مدنی، و روزنامهنگاران از جمله اقدامات مقامات جمهوری اسلامی پس از آغاز اعتراضها در پی کشته شدن مهسا امینی است. علاوه بر نازیلا معروفیان دهها روزنامهنگار در ماههای گذشته در ایران بازداشت شدهاند که شماری از آنها از جمله نیلوفر حامدی و الهه محمدی همچنان در زندان به سر میبرند.
کشته شدن مهسا (ژینا) امینی ۲۲ ساله در بازداشت گشت ارشاد در روز ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ اعتراضات دنبالهداری را در سراسر ایران و همچنین جهان سبب شد.
در جریان این اعتراضات بیش از ۵۰۰ تن از جمله ۷۱ کودک کشته و هزاران تن بازداشت شدند و جمهوری اسلامی تاکنون هفت معترض را نیز اعدام کرده است.