لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۳

نماینده پارلمان آلمان به صدای آمریکا: جمهوری اسلامی با اعدام‌ها نشان داد فقط به دنبال ترور است 


یی‌وان ری، نماینده پارلمان آلمان
یی‌وان ری، نماینده پارلمان آلمان

یی‌وان ری، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی در واکنش به اعدام سه متهم پرونده «خانه اصفهان» گفت نظام جمهوری اسلامی از اعدام‌ها برای هراس‌افکنی و شکستن روحیه مردم استفاده می‌کند و مقامات نظام هر چه در توان دارد می‌کنند تا در قدرت بمانند.

خانم ری روز جمعه ۲۹ اردیبهشت در گفت‌وگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا و در واکنش به اعدام صالح میرهاشمی، مجید کاظمی‌شیخ‌شبانی، و سعید یعقوبی‌کردسفلی گفت: «خیلی اسفبار است. پرونده اصفهان توجه زیادی جلب کرد همه از آن باخبر بودند و با اسامی هم آشنا بودند و تصاویر آن‌‌ها را هم دیده بودند. ولی مانند سه اعدام اخیری که جمهوری اسلامی انجام داد تکان‌دهنده است.»

او افزود: «من شنیدم که اعدام‌های سیاسی که جمهوری اسلامی انجام داده به فراتر از ۲۰۰ مورد رسیده و نمی‌دانم به آن چطور می‌توان واکنش نشان داد. خودم احساس بسیار بدی دارم چون می‌بینید که رژیم جمهوری اسلامی به هیچ‌وجه پاسخگو نگه داشته نمی‌شود و چون ترس و هراس دارند، هر چه در توان دارند می‌کنند تا در قدرت بمانند و کاری که می‌کنند، غیرانسانی است.»



یی‌وان ری که در توئیتر این اعدام‌ها را «یک اقدام تروریستی» خوانده بود در توضیح گفت: «چون مشخص نیست چه کار دارند می‌کنند. نمی‌دانم به یاد دارید یا نه، چند ماه پیش موردی مشابه در کرج روی داد و مردم نگران بودند که ممکن است دو نفر اعدام شوند و جلوی زندان تجمع اعتراضی برگزار شد. آن دو نفر اعدام نشدند ولی رژیم این بار آن را اجرا کرد. فکر می‌کنم رژیم قصد دارد روحیه مردم را در هم بشکند چرا که در حال حاضر خیلی از مردم به اصفهان رفته و تجمع کردند. خانواده‌های این سه خیلی فعال بودند و خیلی از فعالان هم اقدامات زیادی کردند و نامه این سه نفر از زندان هم خیلی‌ها را متوجه این قضیه کرد. به نظرم رژیم در صدد درهم شکستن اراده مردم درون کشور است و روی مردم خارج از کشور هم تاثیر خیلی بدی دارد و این همان کار تروریستی است. آن‌ها مشغول ترور هستند و نه کاری دیگر.»

این نماینده پارلمان آلمان در مورد واکنش‌هایی که به این احکام عدام نشان داده شده و آیا این که کافی بوده گفت: «اعدام‌هایی که صبح امروز انجام شد نشان می‌دهد که واکنش‌ها کافی نبوده و از آن مهم‌تر این که به نظرم جامعه جهانی باید با یک صدا صحبت کند ولی الان این طور نیست. برای مثال اگر به اتحادیه اروپا نگاه کنید، هر دولتی منافع ملی خودش را دارد. ما به رژیم ایران اجازه داده‌ایم بین ما تفرقه ایجاد کند و به نظرم بزرگترین مشکلی است که الان با آن روبرو هستیم.»

خانم ری با توجه به واکنش فعالانی از جمله نازنین بنیادی به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: «من کاملا واکنش مردم در مورد شورای حقوق بشر سازمان ملل و رژیم جمهوری اسلامی را درک می‌کنم ولی مانند قضیه قراردادن سپاه در فهرست گرو‌ه‌های تروریستی در اروپا است.»

یی‌وان ری افزود: «اگر نگاه کنید، می‌بینید که فرانسه منافع متفاوتی دارد، آلمان هم همین ‌طور و بلژیک هم همین طور. خیلی از آن‌ها مردمشان در زندان در ایران هستند و می‌خواهند شهروندان خود را خارج کنند. این به نظرم بزرگترین مشکلی است که ما داریم و باید یکصدا و کنار هم بایستیم در غیر این صورت، رژیم ایران به خوبی می‌داند که می‌تواند بین ما تفرقه ایجاد کرده و خارج از تصمیم یک یا چند کشور، خواسته‌های خود را دنبال کنند. ما باید متحد شده و هر چه در توان داریم انجام دهیم و باید واضح و قدرتمندانه موضع بگیریم. من واکنش فعالان را درک می‌کنم و به نظرم واکنش سیاستمداران دیگر کافی نیست.»

این سه معترض اعدام‌شده به قتل دو بسیجی و یک مامور انتظامی متهم شده بودند. این در شرایطی است که آنها و خانواده‌هایشان بارها این اتهام را رد کرده بودند. آنها گفته بودند که پس از شکنجه‌های فراوان وادار به انجام اعترافات تلویزیونی شده‌اند.

این سه نفر روز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت در پیامی از داخل زندان دستگرد اصفهان، از «مردم ایران» کمک خواسته‌ بودند و کاربران شبکه‌های اجتماعی هم با داغ کردن هشتگ «نگذارید ما را بکشند» به درخواست این سه زندانی پاسخ مثبت دادند.

در روزهای اخیر، شماری از چهره‌های سیاسی و سازمان‌های حقوق بشری دنیا از صدور احکام اعدام برای صالح میرهاشمی، مجید کاظمی شیخ شبانی و سعید یعقوبی کردسفلی انتقاد کرده بودند.

XS
SM
MD
LG