لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۲۶

پرونده خودروهای شاسی‌بلند از بهارستان به جام‌جم هم رسید


خط تولید خودرو در کارخانه سایپا. آرشیو
خط تولید خودرو در کارخانه سایپا. آرشیو

یک نماینده مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت از درخواست مدیران صداوسیما برای دریافت ۱۰۰۰ خودرو خارج از ضابطه خبر داد.

مجتبی توانگر نماینده تهران در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «خودم و هیچ از یک نزدیکانم در ماجرای دریافت بدون‌نوبت خودرو، سهیم نبودیم؛ اما برای انتقام از مجلس و افزایش هزینه استیضاح توسط این نهاد نظارتی با کمک صداوسیما کمر به تخریب مجلس بستند و حالا بومرنگ به صورت خودشان خورده.»

او اضافه کرد: «رسانه‌های دولتی و صداوسیما بهتر است به جای بازجویی از نمایندگان تکلیف نامه درخواست ۱۰۰۰ خودرو و باقی خودروهای تحویل شده به دستگاه‌ها را مشخص کنند. کسی عزل شد یانه؟ همین‌گونه رفتار به اصطلاح عدالت‌‌خواهی مدیران صداوسیماست که این سازمان را به کمترین میزان بیننده در همه دوره‌های گذشته تنزل داده به طوری‌که تبدیل به یک رسانه ورشکسته شده است.»

این نماینده مجلس در توییت خود نامه‌ای رسمی به امضای هادی طائب «مدیرکل خدمات رفاهی و اجتماعی صداوسیما» به معاون بازاریابی و فروش ایران‌خودرو را منتشر کرد که در آن خواسته شده بود تا ۱۰۰۰ دستگاه خودرو به صورت فروش فوری به مدیران و کارکنان صداوسیما اختصاص یابد.

این در شرایطی است که خریداران عادی برای دریافت خودروهای داخلی باید بعد از ثبت‌نام اینترنتی در یک بازه زمانی یک تا دو ساله منتظر تحویل خودرو بمانند.

از سوی دیگر علیرضا بیگی، نماینده افشاگر ماجرای «شاسی‌بلندها» با اصرار بر مواضع قبلی خود گفت خودرو ها به شخص نماینده ها داده شده و هر مال ناحقی که گرفته شده باشد باید به بیت المال برگردد.

این نماینده مجلس افزود :«مشخص نیست که نهاد ریاست جمهوری با کمیسیون اصل ۹۰ به نتیجه رسیده‌اند یا خیر، مجلس البته انکار می‌کرد و می‌گفتند پرونده مشابهی وجود ندارد، اما گفتند این پرونده چند سال پیش وجود داشته و خلاف قانون رخ نداده است، امروز رئیس مجلس اعلام کرد که به کمیسیون اصل ۹۰ مسئولیت داده‌اند که این موضوع جدی‌تر پیگیری شود.»

او تاکید کرد که این خودرو‌ها به شخص نماینده‌ها داده شده، اما با تایید صحبتهای روز یکشنبه محمدباقر قالیباف«رئیس مجلس» اعلام کرد که ساختار اداری مجلس در این موضوع نقشی نداشته است.

احسان اردکانی یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم گفته اسناد و مدارکی دارد که نشان می‌دهد، نهاد ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات در صدر فهرست گیرندگان «بدون ضابطه» خودرو «شاسی بلند» «خارج از نوبت» و با حواله‌های «ارزان قیمت» هستند.

این افشاگری نماینده مجلس پس از آن صورت گرفت که بازرس ویژه رئیس دولت، روز سیزدهم اردیبهشت در تایید «رانت» خودروهای «شاسی بلند» در مجلس گفته بود که این اتفاق را با تاسیس یک شرکت صوری انجام دادند و بیش از ۱۰۰ خودرو بدون قرعه کشی و با قیمت ارزان به نمایندگان یا نزدیکان آنها داده شده است.

در ادامه این جنجال‌ها، روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در صحن علنی، «حواشی» این موضوع را از تبعات استیضاح وزیر «صمت» دانست و گفت: «واگذاری خودرو به صورت غیرقانونی به سازمان‌ها و نهادها تبدیل به موضوعی جدید در افکار عمومی شده که این موضوع در دست بررسی است و به صورت قانونی با دستگاه‌هایی که خودرو دریافت کرده‌اند برخورد خواهد شد.»

علیرضا بیگی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس یک ماه قبل اعلام کرد افرادی شامل نمایندگان، کارکنان و اقوام نمایندگان در فاصله زمانی بین خرداد تا مهر ۱۴۰۱، خودروهای «شاسی‌بلندی» را بدون ضوابط کلی و با قیمتی کمتر از قیمت مصوب از یکی از خودروسازها دریافت کرده‌اند تا روند استیضاح وزیر صنعت معدن و تجارت وقت را مختل کنند.

این سخنان بازتاب رسانه ای گسترده ای یافت و حتی برخی از اعضای هیات رییسه مجلس از ارسال پرونده علیرضا بیگی به قوه قضاییه خبر دادند.

XS
SM
MD
LG