احمدرضا رادان فرمانده کل نیروی انتظامی تهران روز پنجشنبه دهم فروردین به رسانههای استان گیلان گفته است که ۶۲۹ نفر در حوادث جادهای کشور را از ابتدای نوروز کشته شدهاند «اما آمار پزشکی قانونی بیش از این تعداد خواهد بود.»
به گفته این مقام نظامی، با توجه به افزایش میزان سفر در کشور، جادههای شمال از جمله گیلان جزو جادههای پرتردد کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بوده است.
آمار سالانه کشتهشدگان ناشی از تصادفات در ایران حدود ۱۷ هزار تن برآورد میشود. به گفته برخی مسئولان راهنمایی و رانندگی ایران، آمار واقعی حتی بالاتر از ارقام رسمی اعلامشده، تخمین زده میشود.
پیش از این نیز فرمانده نیروی انتظامی، با اشاره به بیش از ۲۹۰ میلیون تردد نوروزی، عوامل عمده در بروز تصادفات را سرعت غیرمجاز، عدم رعایت حق تقدم و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ذکر کرده بود.
از سوی دیگر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ایران نیز به تازگی از تلاش برای کاهش ۱۰ درصدی تلفات جادهای در سال جاری خبر داده بود. کمال هادیانفر در گفت وگو با خبرگزاری ایلنا، این موضوع را از جمله اهداف برنامه هفتم توسعه ذکر کرده بود.
هادی هاشمی، رئیس اسبق پلیس راه ایران، در دیماه ۱۴۰۰، به وبسایت «جامعه ۲۴» گفته بود که با وجود دستبردن در آمار، «باز هم تلفات بالا است.»
مقامهای راهنمایی و رانندگی، شمار مصدومان سوانح رانندگی را ۲۵ برابر کشتهشدگان اعلام کردهاند.
به گفته کمال هادیانفر، به ازای هر جانباخته در تصادفات ۲۵ تن مصدوم میشوند و حدود ۲۰ درصد از مصدومان حوادث ترافیکی، دچار قطع نخاع میشوند.
رئیس پلیس راهور فراجا همچنین با اشاره به «مستهلک» شدن بخشی از منابع و امکانات و «خستهشدن» نیروی انسانی، خواستار افزایش بودجه نهادهای متولی در کاهش تصادفات شده بود.
سازمان ملل متحد، یک سال و نیم قبل، در مهر سال ۱۴۰۰، در طرحی برای کمک به ایمنسازی جادههای در ایران، بودجهای به مبلغ ۲۳۰ هزار و ۴۴۰ دلار به ایران اعطا کرد.
بنا بر گزارش درج شده در سایت صندوق ایمنی جادهها در سازمان ملل، این پروژه با همیاری دانشگاه خوارزمی تا شهریور سال جاری ادامه خواهد یافت.