جمهوری اسلامی در راستای اصلاح دروس مدارس به دنبال ترویج فرهنگ «ایثار و شهادت» است؛ اقدامی که به باور کارشناسان میتواند تعلیم و تربیت را از مسیر اصلی خود منحرف کند.
«زهرا پناهی روا» مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرگزاری «ایلنا» گفت: «ما میتوانیم اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت را از مدارس شاهد آغاز کنیم و از طریق این مدارس موجب گسترش این فرهنگ به سایر مدارس در تمام کشور بشویم و نتایج خوبی از این برنامه ریزیها داشته باشیم.»
به گفته او «دل نوشتهها و وصیتنامههای شهدا و حتی کتابهایی که برخی از آنها از خود به جا گذاشتهاند یا روایت بستگان شهیدان موجب دلبستگی و عجین شدن دانش آموزان بخصوص دانش آموزان مدارس شاهد با این مقوله خواهد شد.»
شهریور ماه سال گذشته وزیر آموزش و پرورش نیز از تغییر کتابهای درسی به دستور علی خامنهای خبر داد و گفت محتوای ۲۰۰ عنوان کتاب درسی تغییر خواهد کرد.
سانسور محتوا و تصاویر کتابهای درسی یکی از اقدامات مورد علاقه جمهوری اسلامی است بطوریکه در دورههای مختلف شاهد حذف نام شاهان، دورههای تاریخی و حذف اشعار شاعران پرآوازه بودهایم.
پیشتر نیز تصویر دختران از جلد کتاب درسی با بهانه شلوغ بودن طرح کتاب یا معادله «انتگرال» از کتاب ریاضی مقطع متوسطه حذف شد.
در بهمن ماه گذشته نیز یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، از اختصاص ردیف بودجه برای اجراییسازی «سند تحول بنیادین» خبر داده و گفته بود: محتوای درسی دانشآموزان با تغییرات جدی همراه خواهد بود.
«سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» شامل فلسفه و نظام «تعلیم و تربیت رسمی و عمومی در جمهوری اسلامی» و متشکل از ۶ «ساحت آموزشی» دینی و اخلاقی، علمی و فناورانه، اقتصادی و حرفه ای، زیباییشناسی و هنری، زیستی و بدنی و سیاسی و اجتماعی است که مردادماه ۸۹ در شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی تدوین و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.