یک هفته بعد از اعلام جرم دادستانی تهران علیه شماری از چهرههای سرشناس و رسانههای معترض به مسمومیت دانش آموزان، سخنگوی قوه قضاییه از تشکیل پرونده علیه آنها خبر داد.
مسعود ستایشی روز سهشنبه در نشستی خبری با نام بردن از رضا کیانیان، آذر منصوری، صادق زیباکلام، و سه رسانه هم میهن، رویداد ۲۴، و شرق، آنها را به دروغ پردازی و شایعهپراکنی متهم کرد.
سخنگوی قوه قضاییه، اتهام رضا کیانیان، سینماگر شناخته شده، را «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» ذکر کرد.
شماری از رسانههای حکومتی هفته گذشته رضا کیانیان را متهم کرده بودند که با انتشار تصویری در صفحه اینستاگرامش درباره مسمومیت دانش آموزان، علیه نیروی انتظامی موضعگیری کرده است.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین از صدور قرار جلب برای صادق زیباکلام، استاد دانشگاه، و آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح طلب، خبر داد. مسعود ستایشی اتهام این دو چهره سیاسی را نشر اکاذیب در فضای مجازی عنوان کرده است.
در حالی که با گذشت چندین ماه از حملات سریالی علیه دانش آموزان به ویژه در مدارس دخترانه کشور، هنوز اطلاعات مشخصی درباره عوامل حمله و انگیزه آنها منتشر نشده است، ولی شماری از معترضان به مسمومیتها به سرعت بازداشت شدهاند یا در دادگاهها برایشان پرونده تشکیل شده است.
خبرنگاران و رسانههای پیگیر این موضوع هم از فشارهای امنیتی و قضایی در امان نماندهاند. سخنگوی قوه قضاییه سه روزنامه هم میهن، رویداد ۲۴ و شرق را به انجام اقداماتی که «شایسته نبوده و قابل دفاع نیست» متهم کرده است. علی صالحی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، ۱۶ اسفند ماه از تشکیل پرونده علیه مدیران این سه رسانه خبر داده بود.
پیشتر هم علی پورطباطبایی، مدیر وبسایت «قم نیوز»، که پیگیر موضوع مسمومیت دانشآموزان بود، به وسیله نیروهای امنیتی بازداشت شد.
این در حالی است که با گذشت حدود چهار ماه از آغاز حملات گازی علیه مدارس و خوابگاههای دانشجویی به ویژه دخترانه و مسمومیت هزاران دانش آموز و دانشجو، هویت و انگیزه عاملان حمله همچنان نامشخص باقی مانده است.
مسئولان جمهوری اسلامی پیش از این نیز بارها در برخورد با حوادث و بحرانها در ایران ابتدا به اظهارنظرهای متناقض روی آورده و سپس افراد و رسانههای پیگیر را به دروغپراکنی متهم کردهاند.