یکی از راهکارهای بانک مرکزی برای مقابله با افزایش قیمت، تزریق طلا و ارز به بازار بود که با وجود حراج ذخایر این بانک، قیمتها همچنان روند صعودی خود را حفظ کردند تا به زعم بسیاری از کارشناسان این سیاست با «شکست» مواجه شود.
در همین زمینه تجارت نیوز نوشته است که در پی افزایش قیمت سکه، بانک مرکزی به بهانه تلاش برای کنترل قیمتها، از شنبه ۲۴ دیماه امسال تصمیم به عرضه ۵۰۰ هزار قطعه ربع سکه در بورس کالا گرفت. اما سکه در روز عرضه حدود هفت میلیون و ۷۵۰ هزار تومان قیمت داشت و اکنون با قیمت ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
به نوشته این رسانه عرضه ۵۰۰ هزار عدد از این سکه حدود یک تن طلا را از خزانه خارج کرده است.
یکی از عوامل تاثیر گذار بر قیمت طلا، نرخ ارز است که بانک مرکزی در کنترل آن هم ناکام بود بطوریکه به رغم تامین ۶/۵ میلیارد دلار «نیمایی» برای واردات کالاهای اساسی، این میزان ارز پاشی هم راهگشا نبوده است.
رئیس کل بانک مرکزی میگوید از تاریخ ۱۰ دی ماه سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۶/۵ میلیارد دلار به منظور واردات کالاهای اساسی، دارو و اقلام بهداشتی و مواد اولیه کارخانجات در سامانه نیما عرضه شده و در اختیار واردکنندگان قرار گرفته است.
در کنار این میزان تزریق ارز در سامانه نیما، روزانه بطور متوسط ۳۰۰ میلیون دلار هم وارد بازار میشود اما با تمام اینها قیمت هر دلار آمریکا از ۴۷ هزار تومان عبور کرده است.
رسانه های ايران اما اظهارات تازه محمد رضا فرزین را «اعترافات نگران کننده» درباره هدر رفت منابع ارزی در ۴۰ روز گذشته دانستهاند.
تجارت نیوز در همین رابطه مینویسد به گفته کارشناسان، نیاز ارزی کشور به طور رسمی ۴۰ میلیارد دلار و به طور متوسط، روزانه ۱۲۰ میلیون دلار است که حالا بر اساس اظهارات آقای رئیس کل، مشخص شده این میزان به ۱۸۰ میلیون دلار در روز افزایش یافته است. به زعم کارشناسان، اظهارات تازه فرزین را میتوان به معنای اعتراف به ارزانفروشی دلار و توزیع رانت بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی تنها در ۴۰ روز دانست.