لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۵

تاثیرات حاشیه‌های تورمی بر متن زندگی ایرانیان؛ مجلس به دنبال افزایش «۲۰۰ میلیونی» وام ازدواج


ترویج غیرمستقیم کودک همسری یکی از آسیب‌های افزایش وام‌های ازدواج در چند سال اخیر بوده است.
ترویج غیرمستقیم کودک همسری یکی از آسیب‌های افزایش وام‌های ازدواج در چند سال اخیر بوده است.

کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با توجه به تورم روزافزون در جامعه و پایین بودن میزان کنونی «وام ازدواج»، اقدام به افزایش ۲۰۰ میلیون تومانی سقف پرداختی آن کرده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، حسین گودرزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خبر داد که با مصوبه اعضا وام «زوجه تا ۲۳ سال و زوج تا ۲۵ سال» به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان (در مجموع ۴۰۰ میلیون تومان) مصوب شده است.

به گفته این عضو مجلس، تصمیم به افزایش میزان وام ازدواج در جلسات «بررسی جزئیات لایحه بودجه پیشنهادی دولت» صورت گرفته و «وام ازدواج سایر افراد» نیز برای هر کدام از زوجین به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان (در مجموع ۳۰۰ میلیون تومان) تصویب شده لست.

وام ازدواج، تسهیلاتی دولتی و ارائه مبلغی تحت قالب وام و با سود یا بهره بانکی پایین به زوجین است که طی مدت زمانی مشخص باید نسبت بازپرداخت و تسفیه آن اقدام کنند.

در سال‌های اخیر و با شتاب گرفتن نرخ تورم در سطح جامعه ایران، در راستای سیاست جدید ارائه مشوق‌های مالی برای «ازدواج و فرزندآوری» سقف مبلغ وام ازدواج نیز افزایش قابل توجهی نسبت به دهه‌های گذشته یافته است.

با این حال و با وجود همه توجیهاتی که نهادهای حکومتی برای حمایت مالی از زوج‌های جوان اعلام می‌کنند، اما افزایش مبلغ وام‌های ازدواج در سالیان اخیر موجب افزایش معضلات اجتماعی همچون «ازدواج‌های صوری» یا تشدید برخی از آسیب‌های پیشین مانند «کودک همسری» نیز شده است.

روزنامه «همشهری» شانزدهم بهمن‌ماه سال جاری نوشت: مجموع دریافت‌کنندگان وام ازدواج در زنان «بالای ۲۳ سال» کمتر از وام‌گیرندگان زن «کمتر از ۲۳ سال بوده» و «۵۰/۲ درصد» زنانی که وام ازدواج گرفته‌اند، «کمتر از ۲۳ سال» سن داشته‌اند.

به نوشته رسانه وابسته به شهرداری تهران، این وضعیت در شرایطی است که «۶۴/۵ درصد» از مردان دریافت‌کننده تسهیلات نیز «بالای ۲۵ سال» بوده‌اند. این در حالی‌ است که هدف قانونگذار «تشویق جوانان به ازدواج زودهنگام و بچه‌دار شدن» بوده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی پیرامون بررسی «کارنامه ۸ ماهه بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج» اعلام کرده است که از مجموع «یک میلیون و ۱۵۵ هزار نفر» متقاضی نیز فقط «۴۶ درصد» آنها موفق به گرفتن وام شده‌اند.

XS
SM
MD
LG