لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۶

انتقال مهدی مسکین‌نواز به بند ۲۰۹ اوین هم‌زمان با بازداشت دختر ۱۷ ساله‌اش عسل


مهدی مسکین‌نواز، زندانی سیاسی و دخترش عسل مسکین‌نواز
مهدی مسکین‌نواز، زندانی سیاسی و دخترش عسل مسکین‌نواز

دو منبع مطلع به طور جداگانه به صدای آمریکا خبر دادند هم‌زمان با بازداشت عسل مسکین‌نواز، دانش‌آموز ۱۷ ساله، مأموران حفاظت اطلاعات زندانی سیاسی مهدی مسکین‌نواز را نیز از زندان رجایی‌شهر خارج کرده‌اند.

بنا بر گزارش رسیده به صدای آمریکا عسل مسکین‌نواز ساعت هفت صبح دوشنبه ۱۰ بهمن حین رفتن به مدرسه توسط نیروهای اطلاعات بازداشت شد و مأموران پس از آن به خانه مادر، مادربزرگ و عمه‌اش رفتند و ضمن توقیف وسایل الکترونیکی آنها، عسل را به «مکانی نامعلوم» بردند.

هم‌زمان با این اقدام، نیروهای حفاظت اطلاعات به بند ۱۰ سال ۳۳ زندان رجایی‌شهر یورش بردند و مهدی مسکین‌نواز را از بند خارج کردند.

هرچند علت بازداشت عسل مسکین‌نواز و خارج کردن پدرش مهدی مسکین‌نواز از زندان رجایی‌شهر روشن نیست، اما منابع مطلع به صدای آمریکا گفتند که انتقال آقای مسکین‌نواز «با حکم دادسرای ۳ اوین» صورت گرفته و این زندانی سیاسی به بند ۲۰۹ اوین برده شده است.

مهدی مسکین‌نواز، ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ به دلیل مدیریت یک کانال تلگرامی توسط اطلاعات سپاه در بندر انزلی بازداشت و به بند ۲-الف سپاه در زندان اوین منتقل شد.

این زندانی سیاسی در ۱۸ آذر همان سال از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام‌های «اجتماع و تبانی، اقدام علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، و تبلیغ علیه نظام» در مجموع به ۱۳ سال و دو ماه حبس تعزیری، دو سال اقامت اجباری در فهرج کرمان، و ممنوعیت از عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی محکوم شد.

«ارتباط با اشخاص خارج‌نشین، آموزش شعارنویسی، چگونگی فعالیت در اعتراضات خیابانی» و همچنین «بارگذاری مطالب و پست در فضای مجازی و کانال تلگرامی» به عنوان جزئیات اتهام‌های وارده به آقای مسکین‌نواز عنوان شده بود.

مهدی مسکین‌نواز در پی اعتصاب غذا در زندان اوین در اعتراض به نقض حقوق بشر، از یکم اردیبهشت ۱۳۹۹ به زندان رجایی‌شهر در استان البرز تبعید شده بود.

این زندانی سیاسی پیش از این در یک فایل صوتی از زندان، خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفته بود: «اگر در زندان‌های جمهوری اسلامی باز شود، حیثیت نداشته‌تان می‌رود.»

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG