دفتر مستقر در سازمان ملل جامعه جهانی بهایی میگوید، در ایران تنها در ماه ژوئن ۴۴ شهروند بهایی بازداشت، محاکمه و یا زندانی شدهاند و «صدها نفر دیگر در انتظار احضار به دادگاه یا آغاز دوران حبس خود هستند.»
در این گزارش به نقل از «یک چهره برجسته حقوق بشر» تأکید شده که وضعیت بهاییان در ایران در حال «وخیمتر شدن» است و در هفتههای اخیر «کارزار سیستماتیک حکومت ایران برای سرکوب اقلیت دینی بهایی» با بازداشت، برگزاری دادگاه، و «زندانی شدن حداقل ۱۸ شهروند بهایی» در مناطق مختلف کشور، سرعت گرفته است.
به گفته بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل متحد، «هفتهای نیست که بهاییان ایران از دستگیریهای جدید، احضار شدن به زندان و سایر شکلهای آزار و اذیت از جانب حکومت ایران در امان باشند. ما زنگ خطر را به صدا در می آوریم: بهاییان ایران در حال حاضر متحمل شدیدترین حملات سازماندهی شده در سالهای اخیر هستند.»
جامعه جهانی بهایی «افزایش بازداشت و حبس در هفتههای اخیر» را « شروع فصل نگرانکنندهای» از «عملیسازی برنامههای مقامات» در «سرکوب بهاییان ایران» توصیف کرده است.
در این گزارش به بازداشت دو زن حدودا ۲۰ ساله که یکی از آنها از حق تحصیل محروم شده و یک مادر ۴۱ ساله اشاره شده که «بدون تفهیم اتهام در اداره اطلاعات شیراز در بازداشت به سر میبرند» و هفت بهایی دیگر که به قید وثیقه آزاد بودند، هفته پیشین احضار شدند و «اکنون منتظر رأی دادگاه هستند.»
همچنین در بندر لنگه در جنوب ایران «مقامات کارگاه متعلق به یک بهایی را پلمب و از صدور جواز کسب برای دو مغازه عینکسازی، جلوگیری کردهاند.
این گزارش همچنین به تعقیب و آزار و اذیت بهاییان در «سنندج و چندین شهر کوچک دیگر در منطقه کردنشین غرب ایران» اشاره کرده است.
شهروندان بهایی در ایران پس از انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۵۹ از ورود به دانشگاه محروم شدهاند و اقدامات مقامات جمهوری اسلامی خانوادههای آنها را از امرار معاش محروم میکند.
تداوم بازداشت، حبس، و مصادره اموال شهروندان بهایی از جمله موارد برجسته نقض حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی توسط جمهوری اسلامی ایران است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، دوازدهم خرداد سال جاری در یک سخنرانی به مناسبت انتشار گزارش سالانه «آزادیهای مذهبی در جهان در سال ٢٠٢١» بار دیگر بر تداوم حمایت ایالات متحده از آزادیهای مذهبی در سراسر جهان تأکید کرده است.