لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۳

پراید به ۲۰۶  میلیون تومان و دلار به ۳۰ هزار تومان رسید؛ بانک مرکزی: اثر روانی است


خودرو پراید ۱۱۱ - آرشیو
خودرو پراید ۱۱۱ - آرشیو

دو روز پس از آن که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، از آزادسازی قیمت همه اقلام کالاهای اساسی و حذف ارز ترجیحی سخن گفت، بازار ایران شاهد جهش مجدد قیمت‌ها در حوزه‌هایی فراتر از کالاهای اساسی از جمله نان، روغن یا ماکارونی شده است.

  • پراید ۲۰۶ میلیونی همزمان با انتشار خبر وارادات خودرو

وب‌سایت «اقتصادآنلاین» در گزارشی از وضعیت چهارشنبه بیست و یکم اردیبهشت‌ماه بازار خودروی ایران از افزایش قیمت برخی از خودروها خبر داده و نوشته است که «قیمت پراید صفر امروز (۱۱۱‌ SE مدل ۹۹) به حوالی ۲۰۶ میلیون تومان رسید که نسبت به دو روز گذشته ۳ میلیون (تومان) گران شده است.»

این جهش قیمت در بازار خودرو داخلی درحالی رخ می‌دهد که یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با انتشار توییتی، از «تایید مصوبه واردات خودرو» توسط دولت ابراهیم رئیسی خبر داده که در ماه‌های اخیر مورد مناقشه فراوانی میانی اعضای قوه مقننه، قوه مجریه و مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی قرار گرفته بود.

محسن دهنوی با اعلام اینکه «دولت مخالفتِ خودش را اصلاح کرد»، خطاب به وزارت صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی نوشته است که «دولت باید سریعا، آیین‌نامه واردات خودرو را تهیه کند» و مدعی شده که «با این واردات، بازار خودرو آرام شود.»

  • دلار ۳۰ هزار تومانی

از فردای شبی که رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی از پایان «ارز ۴۲۰۰ تومانی» در چرخه تامین کالاهای اساسی ایران خبر داد، قیمت ارزهای خارجی به ویژه دلار آمریکا نیز با رشد بهای بیشتری مواجه شد، تا آنجا که دو روز بعد و در شامگاه چهارشنبه بیست و یکم اردیبهشت‌ماه، در برخی معاملات جاری و یا معاملات فردایی، هر یک دلار ایالات متحده به بیش از ۳۰ هزار تومان رسید.

از سوی دیگر، خبرگزاری «تسنیم» نزدیک به سپاه پاسدارن به نقل از رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ضمن تاکید بر اینکه «ذخایر اسکناس بانک مرکزی به بیشترین اندازه در تاریخ رسیده است»، نوشت: «التهاب در بازار غیر رسمی» ناشی از «آثار روانی» است و «حتما کاهش خواهد یافت.»

  • کالاها حق ندارند گران شوند!

احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی هم در واکنشی پیشگیرانه نسبت به احتمال افزایش دیگر کالاها اظهار اینکه «مرغ، تخم‌مرغ، لبنیات و روغن گران می‌شوند» و هیچ کالای دیگری «حق و اجازه گران شدن ندارد»، گفته است: «رانندگان هم حق گران کردن کرایه را ندارند.»

این درحالی است که به دنبال اظهارات رئیسی چندین صنف و مجموعه عرضه کننده مواد غذایی و کالای پرمصرف شهروندان ایرانی اقدام به ارائه «لیست های جدید قیمت» خود کردند.

بررسی سایر بازارهای ایران، حاکی است که حتی برخی موارد دارای ارتباط بسیار پایین با «ارز ۴۲۰۰ تومانی» و یا حتی بدون ارتباط با آن نیز از این چرخه تلاطم اقتصادی دور نمانده‌اند و برخلاف ادعای مدیران دولتی، با گرانی قابل توجهی مواجه شده‌اند.

  • جهش محسوس طلا و سکه

در همین حال وب‌سایت «اقتصادنیوز»، نیز گزارش کرد که قیمت طلا افزایش یافته‌است. سکه طلا با افزایش قیمت ۳۰۰ هزار تومانی نسبت به دو روز گذشته، به «۱۳ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان» رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با رشد قیمتی ۳۰ هزار تومانی در همین بازه زمانی، گرمی «یک میلیون و ۳۴۳ هزار تومان» معامله شده است.

دو روز پیش و در شامگاه دوشنبه نوزدهم اردیبهشت‌ماه، ابراهیم رئیسی طی گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در صداوسیمای جمهوری اسلامی، از حذف «ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی» و جایگزینی آن با «نرخ ETS ۲۳ هزار تومانی» برای تهیه اقلام ضروری و کالاهای اساسی خبر داد و گفت که تاثیرات تورمی این تصمیم، با ارائه «کالابرگ الکترونیک» که بعدا توزیع خواهد شد، جبران می‌شود.

جامعه ایران این روزها در حالی شاهد این شرایط جدید و سخت اقتصادی است که ابراهیم رئیسی و کابینه او از زمان تصدی دولت، بارها وعده رونق‌بخشی «سریع و انقلابی» به اقتصاد ایران، «تک رقمی شدن تورم» و «رفع فقر مطلق» را داده‌اند.

XS
SM
MD
LG