لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۱

قرص ضدکرونای شرکت آمریکایی «مرک» مجوز استفاده در بریتانیا را گرفت


بریتانیا، روز پنجشنبه قرص ضدکرونای شرکت «مرک» را تأیید کرد و اکنون نخستین کشوری است که به این دارو چراغ سبز نشان می‌دهد. این قرص هنوز منتظر دریافت مجوز از سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا است.

مولنوپیراویر، یک قرص ضدویروس است که به صورت روزانه و کوتاه مدت پس از تشخیص ویروس تجویز می‌شود تا از بروز علائم وخیم‌تر پیشگیری کند. آزمایش‌های شرکت مرک نشان داده است این قرص خطر بستری شدن یا مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را تا ۵۰ درصد کاهش داده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ساجد جاوید وزیر بهداشت بریتانیا از امروز به عنوان «یک روز تاریخی» یاد کرده است.

بریتانیا این قرص را برای بزرگسالان ۱۸ سال به بالا، که تست کرونای آنها مثبت بوده و به دلیل چاقی و یا بیماری‌های قلبی در معرض خطر هستند، تأیید کرده است.

بیماران مبتلا به کرونا که عوارض بیماری آنها خفیف تا متوسط است، چهار قرص را دو بار در روز به مدت پنج روز مصرف می‌کنند.

مولنوپیراویر هنوز منتظر دریافت مجوز مصرف اضطراری از سوی نهادهای بهداشتی آمریکا و اتحادیه اروپا است. سازمان غذا و دارو آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که در اواخر ماه نوامبر، هیئتی از کارشناسان مستقل را برای بررسی ایمنی و کارآیی این دارو تشکیل خواهد داد.

شرکت مرک گفته است که می تواند تا پایان سال جاری میلادی، به اندازه ۱۰ میلیون دوره درمانی دارو تولید کند، اما بسیاری از این میزان تولید توسط دولت های سراسر جهان پیش‌خرید شده است.

دولت آمریکا در صورت تأیید این قرص، ۱.۷ میلیون دوره درمانی آن را خریداری خواهد کرد.

نگرانی‌های مطرح شده در مورد مولنوپیراویر

داروی مولنوپیراویر، آنزیمی را هدف قرار می‌دهد که ویروس کووید-۱۹ از آن برای تولید مثل استفاده می‌کند. این دارو، خطاهایی را در کد ژنتیکی ویروس وارد می‌کند که توانایی انتشار آن و سرایت به سلول‌های انسانی را کاهش می‌دهد. همین باعث شده است که برخی از کارشناسان نسبت به این که آیا دارو ممکن است جهش‌هایی در ژنتیک انسان به وجود آورد که منجر به ایجاد تومور و یا نقض در نوزاد شود، ابراز نگرانی کنند.

نهاد نظارتی بریتانیا گفته است بر روی توانایی مولنوپیراویر در تغییر «دی ان ای» و ایجاد جهش به صورت گسترده مطالعه کرده است و به این نتیجه رسیده‌ که خطری برای انسان ندارد.

در آزمایش‌های بالینی این دارو، داوطلبان از روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده کردند یا رابطه جنسی نداشتند. زنان باردار در این مطالعات گنجانده نشدند.

تحولی در درمان کووید-۱۹

داروی ضدویروس دیگری که برای درمان کووید-۱۹ استفاده می‌شود «رمدسیویر» است که به صورت آمپول تزریق می‌شود و برخلاف مولنوپیراویر، در مراحل اولیه بیماری یا به صورت گسترده استفاده نمی‌شود.

در صورت دریافت مجوز برای قرص مولنوپیراویر، فشار از روی بیمارستان‌ها و کادر درمان تا اندازه زیادی برداشته خواهد شد.

از طرفی، دسترسی ارزان‌تر و آسان‌تر به این قرص در مقایسه با دارویی مانند رمدسیویر، می‌تواند در پیشبرد درمان کووید-۱۹ در کشورهای با درآمد کم نیز مؤثر باشد.

XS
SM
MD
LG