لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۲

حمایت جامعه بین‌المللی از مردم افغانستان؛ نامه ۱۲۰۰ فعال حقوق بشر: «زندگی و آینده زنان» این کشور در خطر است


FILE PHOTO: Afghan women wait to receive free wheat donated by the Afghan government during a quarantine, amid concerns about the coronavirus disease (COVID-19) in Kabul
FILE PHOTO: Afghan women wait to receive free wheat donated by the Afghan government during a quarantine, amid concerns about the coronavirus disease (COVID-19) in Kabul

با ادامه روند سقوط پی در پی شهرها و استان‌های بزرگ افغانستان و پیشروی سریع ستیزه‌جویان طالبان برای تصرف کل کشور، حمایت جامعه بین‌المللی، فعالان حقوق بشر، و نهادهای مدنی ایران و جهان از مردم افغانستان افزایش یافته است.

بیش از ۱۲۰۰ فعال مدنی و فعال حقوق بشر ایران و افغانستان، با انتشار نامه‌ای سرگشاده از درخواست زنان افغانستان برای برقراری آتش‌بس فوری، صلح عادلانه، و تضمین حقوق همگان حمایت کردند. همزمان فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در کارزاری به هدف قرار گرفتن زنان روزنامه‌نگار در افغانستان به دلیل «شغل» و «درک طالبان از هنجارهای اجتماعی» اشاره کرد.

به گزارش وبسایت خبری «امتداد»، امضا کنندگان این نامه با اشاره به محرومیت زنان افغانستان از حقوق انسانی خود، از جمله داشتن یک جامعه مدنی مستقل در طول چندین دهه جنگ، خواستار اقدامات مسئولانه سازمان ملل متحد و دولت افغانستان «برای پایان بخشیدن به جنگ و تحقق صلح عادلانه‏‌ همه‏‌شمول» شدند و اعلام کردند که با پدیدار شدن طالبان و آغاز جنگی دوباره در این کشور «زندگی و آینده زنان افغانستان» به خطر افتاده است.

فعالان مدنی و حقوق بشری امضا کننده این نامه «تجاوز»، «بروز خشونت‌های جنسی و جنسیتی» و «غارت اموال» توسط طالبان را نشان از آینده‌ای تاریک برای زنان افغانستان دانسته و از دبیر کل سازمان ملل، شورای حقوق بشر سازمان ملل، نهادهای حقوق بشری جهان و جامعه جهانی درخواست کرده‌اند پیش از آن که افغانستان به قتل‎گاه زنان تبدیل شود، برای دفاع از مردم افغانستان مداخله کنند.

از سوی دیگر فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران نیز به دلیل افزایش تهدید رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران با آغاز جنگ در أفغانستان،‌ کارزاری را برای همبستگی بین المللی با روزنامه‌نگاران این کشور آغاز و اعلام کرد از ابتدای سال ۲۰۲۰ دست‌کم ۳۰ فعال رسانه‌ای در آن کشور کشته و زخمی شده‌اند.

آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، با حمایت از روزنامه‌نگارانی که در افغانستان اخبار جنگ را پوشش می‌دهند از مقامات، گروه‌های حقوق بشری، رسانه‌ها و جامعه بین‌المللی خواست برای حفظ امنیت روزنامه‌نگاران، همکاران و خانواده‌هایشان هر آنچه در توان دارند انجام دهند.

پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که کانون نویسندگان ایران نیز روز پنجشنبه ۲۱ مرداد با انتشار بیانیه‌ای در حمایت از مردم افغانستان، از طالبان به عنوان یک گروه «تبهکار»، «انسان‌ستیز»، «واپس‌گرا»، و «آزادی‌ستیز» نام برد و هشدار داد که به قدرت رسیدن این گروه افراطی در افغانستان به تکرار ویرانی سرمایه‌های تاریخی و فرهنگی آن کشور و نسل‌کشی منجر خواهد شد.

در بیانیه این نهاد صنفی اشاره به این که نویسندگان و ناشران افغانستان در دو دهه گذشته با گذشتن از دیوار سانسور «به مجرای تولید و پخش آزاد کتاب‌های فارسی» در منطقه تبدیل شدند، در مورد خطر نابودی کامل این دستاوردها با قدرت گرفتن طالبان هشدار داد.

XS
SM
MD
LG