بنا بر تحقیقات ۱۷ سازمان رسانهای که نتایج آن اخیرا منتشر شد، از یک جاسوسافزار ساخت یک شرکت اسرائیلی برای هک کردن و نفوذ به ۳۷ دستگاه تلفن هوشمند متعلق به روزنامهنگاران، مقامات دولتی، و فعالان حقوق بشر در سراسر جهان استفاده شده است. اما شرکت اسرائیلی سازنده این نرمافزار نتیجه این تحقیقات را رد کرده است.
به گزارش رویترز، یکی از این سازمانهای خبری، واشنگتن پست بود که میگوید، جاسوسافزار «پگاسوس» که دارای مجوز از «گروه اناساو» مستقر در اسرائیل است، همچنین برای هک کردن تلفنهای دو زن که به جمال خاشقچی نزدیک بودند، قبل و بعد از مرگ وی، به کار گرفته شد. جمال خاشقچی، روزنامهنگار اهل عربستان سعودی که برای واشنگتن پست نیز مقاله مینوشت، در سال ۲۰۱۸ در کنسولگری سعودی در ترکیه به قتل رسید.
گاردین، یکی دیگر از این رسانهها، گفت که تحقیقات آنها نشان داده است از این نرمافزار ساخت شرکت «اناساو» «سوء استفادههای گسترده و مداوم» شده است. این نرمافزار در واقع بدافزاری است که با آلوده کردن تلفنهای هوشمند، پیامها، عکسها، و ایمیلها را استخراج میکند و میکروفونها و ضبط تماسهای تلفنی را مخفیانه فعال میکند.
این تحقیقات، که توسط خبرگزاری رویترز به طور مستقل تایید نشده، مشخص نکرده است که چه فرد یا افرادی پشت این هکها بودند و به چه دلیل و هدفی انجام شدهاند.
گروه «اناساو» گفت که محصول آنها فقط برای استفاده در سازمانهای اطلاعاتی و سازمانهای اجرای قانون برای مبارزه با جرایم و تروریسم در نظر گرفته شده و برنامهنویسی شده است.
این شرکت با انتشار بیانیه ای در وب سایت رسمی خود، گزارشی را که توسط ۱۷ شریک رسانهای، به رهبری «فوربیدن استوریز» یک سازمان غیرانتفاعی روزنامهنگاری در پاریس نوشته شده است، رد کرد.
گروه «اناساو» در این بیانیه نوشت: «گزارش فوربیدن استوریز پر از فرضیات غلط و نظریههای تایید نشده است که شک و تردیدهای جدی در مورد منافع و قابل اعتماد بودن این منابع ایجاد میکند. به نظر می رسد که منابع ناشناس اطلاعاتی را ارائه دادهاند که هیچ پایه و اساس واقعی ندارد و از واقعیت دور است.»
در این بیانیه آمده است: «پس از بررسی، ما قاطعانه ادعاهای دروغ در گزارشهای آنها را رد میکنیم.»
گروه «اناساو» همچنین افزود که فناوری آنها به هیچ وجه ارتباطی با قتل جمال خاشقچی نداشت.
رویترز مینویسد که نمایندگان «اناساو» روز یکشنبه برای دادن اطلاعات بیشتر به این خبرگزاری در دسترس نبودند.