وزارت خارجه اتیوپی روز پنجشنبه ۱۰ تیر گفت، آتشبس با نیروهای شورشی تیگرای روندی است که کار روی آن ادامه دارد و به نتیجه رسیدن آن مستلزم تعهد هر دو طرف است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت اتیوپی آتشبس فوری و یک طرفهای را با نیروهای تیگرای اعلام کرده است. اتیوپی میگوید، ارتش این کشور برای مقابله با تهدیدهای دیگر شهر مکله را ترک کرد.
یک افسر ارتش اتیوپی چهارشنبه گفت که نیروهای ارتش برای مقابله با تهدیدهای دیگری به جز ارتش آزادی بخش خلق تیگرای، مرکز منطقه تیگرای را تخلیه کردهاند.
ژنرال باچا دبل به خبرنگاران گفت که نیروهای تیگرای چیزی بیش از یک تهدید منطقهای نیستند، ولی اتیوپی با تهدیدهای ملی بزرگتری مواجه است که باید توجه خود را به آنها معطوف کند.
از سوی دیگر سربازان اریتره نیز روز چهارشنبه، یک روز پس از این که نیروهای «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» کنترل مرکز این منطقه را به دست گرفتند، از سه شهر مهم دیگر عقبنشینی کردند.
برخی شاهدان عینی در منطقه که به دلیل نگرانیهای امنیتی نمیخواستند نامشان فاش شود، این عقبنشینی را تأیید کردند. به گفته این شاهدان، سربازان اریتره که به ارتکاب برخی جنایات فجیع جنگی متهم شدهاند، شهرهای شیر، آکسوم، و ادوا را ترک کردهاند.
رهبران تیگرای که از ماه نوامبر گذشته پس از اختلافات سیاسی با آبی احمد، نخست وزیر، وارد یک جنگ چریکی علیه دولت اتیوپی شدند، با انتشار بیانیهای به همین مناسبت از طرفداران خود خواستند تا هنگام خروج کامل «دشمنان» از تیگرای به مبارزه خود ادامه دهند.
ورود نیروهای «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» به شهر مکله در روز دوشنبه، و فرار دولت منطقهای موقت که توسط اتیوپی منصوب شده است، با استقبال گرمی از سوی شهروندان مواجه شد.
به گفته ویلیام داویسون، کارشناس گروه بینالمللی بحران، نیروهای تیگرای پس از یک ضد حمله بزرگ و با حمایت گسترده مردمی، در حال حاضر کنترل بیشتر مناطق تیگرای را در دست دارند.
سازمان ملل متحد اوایل ماه ژوئن اعلام کرد که دست کم ۳۵۰ هزار نفر در منطقه تیگرای با قحطی روبهرو هستند. این در حالی است که آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده هفته گذشته این رقم را ۹۰۰ هزار نفر برآورد کرد.