لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۳

اجلاس ویژه‌ سازمان ملل برای بررسی بحران کرونا صدمات و راه‌های مقابله با آن


در اجلاس ویژه‌ای با شرکت یکصد تن از سران کشورها و رهبران حکومت‌ها، سخنرانان شیوع ویروس کرونا را یک مصیبت بزرگ و تاریخی برای همه جهانیان توصیف کردند. همه‌گیری کرونا جان ۱.۵ میلیون نفر را کشورهای جهان اعم از غنی و فقیر گرفته، و اقتصادها را در هم شکسته و به بیکاری و گسترش فقر منجر شده.

برگزاری اجلاس ۹ ماه بعد از شیوع ویروس کرونا، حاصل تلاش‌های دیپلمات ۷۲ ساله ترک «وولکان بازکر»، رئیس مجمع عمومی است، که در سخنرانی افتتاحیه خود، همه‌گیری را آزمونی برای اصل چندجانبه‌گرائی توصیف کرد ولی افزود که صدمات همه‌گیری، دستیابی به اهداف توسعه‌ی پایدار سازمان ملل در سال ۲۰۳۰ را منتفی ساخته است.

دبیرکل سازمان ملل گفت بودجه ۳۸ میلیارد دلاری‌ی پلاتفورم تست، درمان و واکسن سازمان ملل که ACT Accelerator خوانده می‌شود، تا پایان سال ۲۰۲۱، معادل ۲۸ میلیارد دلار کسری دارد.

در میان ۱۴۱ سخنران، صدراعظم آلمان انگلا مرکل تنها رهبری بود که طی سخنرانی یک دقیقه‌ای خود، از کشورها در خواست کرد به این بودجه بیشتر کمک کنند و گفت این بحران چندوجهی، به اقدام مشترک جهانی نیاز دارد. این در حالی است که در اجلاس «جی-۲۰» ماه نوامبر گذشته، پرزیدنت ترامپ در توزیع واکسن، بر ملی‌گرایی تاکید کرده بود.

رئیس جمهوری فرانسه امانوئل ماکرون مکانیسم رسمی‌ای پیشنهاد کرد برای اهدای بخشی از نخستین دوزهای واکسن، که براساس توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی، برای تلقیح جمعیت آسیب‌پذیر در کشورهای درحال توسعه مورد استفاده قرار گیرد.

بخشی از اجلاس روز دوم، به بررسی دیدگاه‌های مختلف در باره توزیع واکسن اختصاص یافته بود و از جمله سخنرانان، دانشمندان شرکت‌های بایو ان تک، و استرازنکا بودند که برای اولین بار در یک مجمع جهانی حضور می‌یافتند.

XS
SM
MD
LG