لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۹

گزارشی از پیامدهای ناگوار و اختلالات بلندمدت ناشی از ابتلا به ویروس کرونا


حدود یکسال پس از عالمگیر شدن ویروس نوظهور کرونا، تجربه پزشکان و بیماران بهبود یافته، حاکی از آن است که گروهی از مبتلایان، دچار عوارض و اختلالات بلند مدت می شوند.

خستگی، فراموشی، عدم تعادل، دردهای منتشر عضلانی، و تنگی نفس، از عوارض ماندگار و بلند مدت ابتلا به کووید ۱۹است. گاهی این نشانه ها تا چند ماه ادامه دارد، و حتی پس از ترخیص و گذران دوره نقاهت، بیمارانی را که طی دوره بستری، در آی.سی.یو، و به دستگاه تنفس مصنوعی متصل بودند، آزار می دهد. اغلب پزشکان معتقدند، این افراد، نیاز به توانبخشی و مراجعه مکرر به مراکز بازتوانی دارند.

پابلو آگوئیلار، بیمار بهبود یافته از کووید ۱۹ می‌گوید: «من خوشحال هستم که بالاخره پس از پنج ماه بازتوانی، کمی بهتر شدم. عوارض ماندگار کووید ۱۹ بسیار آزار دهنده و طاقت‌فرسا است. من آنقدر ضعف داشتم که جرات نمی‌کردم به تنهایی، برای بیرون بردن سگم به خیابان بروم.»

دکتر استر مارکو، رئیس مرکز بازتوانی بیمارستان مرکزی بارسلونا، در این باره می‌گوید، بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بیماران، پس از ترخیص، نیاز به برنامه فشرده بازتوانی و توان‌بخشی دارند.

دکتر مارکو می‌افزاید: «ما با دو گروه از بیماران دچار عوارض طولانی مدت روبرو هستیم. گروه اول، دچار خستگی، درد منتشر عضلانی و تنگی نفس هستند، و گروه دوم مشکلات بلع و تکلم دارند.»

اسپانیا یکی از کانون‌های فعال همه‌گیری کووید۱۹ در دنیا است، و با بیش از یک میلیون و ششصد هزار بیمار، و حدود ۴۵ هزار مرگ، رتبه ششم جهان را از نظر شیوع این بیماری به خود اختصاص داده است.

برگردان گزارش مریم دیالو

XS
SM
MD
LG