بخش انگلیسی صدای آمریکا - کارشناسان به صدای آمریکا می گویند اگر ایالات متحده برای همیشه «سازمان بهداشت جهانی» را ترک کند میلیون ها نفر ممکن است با خطر ابتلا به بیماریهای ناتوانکننده و مرگبار روبرو شوند.
پرزیدنت دونالد ترامپ چندی پیش با متهم کردن سازمان بهداشت جهانی به کوتاهی در دادن هشدار فوری نسبت به خطر ویروس کرونا، گفت که کمک های پرداختی ایالات متحده به آن سازمان را برای مدت ۹۰ روز به تعلیق درمیآورد.
در همین حال مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، گفته است که این تعلیق ممکن است موقت نباشد: «ایالات متحده ممکن است دیگر هرگز تامین هزینههای سازمان بهداشت جهانی با دلارهای مالیات دهندگان آمریکایی را از سر نگیرد.»
ایالات متحده، به عنوان بزرگترین حامی مالی سازمان بهداشت جهانی در جهان، در سال ۲۰۱۹، حدود ۲۳۷ هزار دلار به آن سازمان کمک کرده است که این رقم بیشترین مقدار پرداخت شده به عنوان حق عضویت توسط یکی از اعضای این سازمان بوده است. واشنگتن همچنین ۷۳ میلیون دلار کمک مضاعف به پروژه های محو فلج اطفال، دسترسی به خدمات سلامت، و بیماری های قابل جلوگیری از طریق واکسن را تعهد کرده است.
ادام کمرات اسکات، کارشناس امنیت سلامت جهانی در دانشگاه سیدنی، میگوید چین باید پاسخ دهد که چرا وقتی که مقررات ایجاب میکرد طی مدت ۲۴ ساعت سازمان بهداشت جهانی را از شیوع ویروس کرونا در ووهان مطلع کند، این کار را با مدتها تاخیر و پس از چند هفته انجام داد.
سازمان بهداشت جهانی چندین دهه با کشورهای عضو بر روی کارزارهای واکسیناسیون برای محو ویروسهای بالقوه مهلک و فلجکننده کار کرده است.
سازمان بهداشت جهانی گزارش داده که موارد جدید فلج اطفال در سراسر جهان از سال ۱۹۸۸ حدود ۹۹ درصد کاهش یافته است، اما هشدار می دهد که شیوع بومی این ویروس در افغانستان و پاکستان همچنان می تواند هر سال حدود ۲۰۰ هزار کودک محروم از تدابیر پیشگیرانه را مبتلا کند.
جروم کیم، مدیرکل انستیتو بین المللی واکسن، مستقر در سئول، می گوید اگر آمریکا سازمان بهداشت جهانی را ترک کند شاهد افت کلی در برنامه ها از جمله پروژه های مهار بیماری های عفونی منجر به معلولیت خواهیم بود: «یکی از دلایل استفاده از واکسن پرهیز از این مشکلات است.»