لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۸

باورهای نادرست درباره کرونا؛ از بی‌اثر بودن سیر و کنجد تا الکل و واکسن ذات‌الریه - بخش دوم


در روزهای اخیر و با اعلام خبر رسیدن ویروس کرونا به ایران، شایعات زیادی در مورد این بیماری و روش‌های پیشگیری از آن که اساس علمی ندارند در برخی از صفحات تلگرامی دست به دست می شود.

سازمان بهداشت جهانی چند هفته پس از شیوع ویروس کرونا که با نام جدید «کووید-۱۹» شناخته می شود پروژه‌ای برای مقابله با شایعاتی که در اینترنت پخش می شود راه‌اندازی کرد. این سازمان از این طریق، اطلاعات درست را سریع در اختیار مردم قرار می‌دهد.

بخش اول ترجمه این مطالب را اینجا بخوانید و در ادامه بخش دوم توصیه‌های آموزشی سازمان بهداشت جهانی می‌آید:

۱. استفاده از دماسنج تا چه حد در تشخیص افراد آلوده به ویروس کرونا مؤثر است؟

استفاده از دماسنج یا اسکنر‌های تب‌سنج در تشخیص افرادی که در اثر این ویروس تب دارند مؤثر هستند؛ ولی نمی توانند آنهایی را که به این ویروس آلوده شده ولی هنوز تب ندارند را تشخیص دهند. چرا که حدود ۲ تا ۱۰ روز طول می کشد که فرد مبتلا تب کند.

۲. آیا اسپری الکل یا کلر به تمام بدن می تواند ویروس کرونای جدید را از بین ببرد؟

خیر. اسپری کردن الکل یا کلر بر روی بدن، نه تنها ویروس هایی را که از قبل وارد بدن یک فرد شده را نمی کشد، بلکه می تواند رنگ لباس را برده و برای غشاهای مخاطی (مثل چشم و دهان) مضر باشد. ولی با دنبال کردن توصیه های مناسب می توان از آنها برای تمیز کردن سطوح استفاده کرد.

۳. آیا واکسن ذات‌الریه، شما را در برابر ویروس کرونای جدید محافظت می کند؟

خیر، واکسن‌های ذات الریه جلوی ابتلا به ویروس کرونا را نمی گیرند. این ویروس به قدری جدید و متفاوت است که به واکسن خاص خود نیاز دارد. هرچند واکسیناسیون برای جلوگیری از بیماری‌های تنفسی برای حفظ سلامت یک فرد توصیه می شود.

۴. آیا داروهای خاصی برای پیشگیری یا معالجه ویروس کرونای جدیدی وجود دارد؟

نه، تا به امروز هیچ دارویی توصیه نشده است. ولی افراد مبتلا به ویروس کرونای جدید، به خصوص افرادی که بیماری در آنها شدت بیشتری دارد باید برای تسکین و کاهش علایم بیماری تحت مراقبت‌های لازم قرار گیرند. برخی از درمان‌های ویژه در دست بررسی هستند و مورد آزمایش‌های بالینی قرار خواهند گرفت. سازمان بهداشت جهانی برای سرعت بخشیدن به پژوهش‌ها و توسعه درمان‌های لازم با یک طیف وسیع از شرکا دست به همکاری زده است.

در بخش اول این مطلب به چند باورهای نادرست دیگر از جمله تاثیر سیر و کنجد و آب نمک اشاره شده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG