لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۹

یک مقام مسئول در عفو بین الملل به صدای آمریکا گفت: آمار کشته‌های اعتراضات آبان ماه باز هم افزایش خواهد یافت


فیلیپ لوتر، مدیر پژوهش‌های غرب آسیا و شمال آفریقا در عفو بین‌الملل
فیلیپ لوتر، مدیر پژوهش‌های غرب آسیا و شمال آفریقا در عفو بین‌الملل

یک مقام سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که این سازمان بر این باور است که تعداد کشته شدگان اعتراض‌های آبان در ایران بیشتر از ۳۰۴ نفری است که تا کنون این سازمان به دست آورده است.

فیلیپ لوتر، مدیر پژوهش‌های غرب آسیا و شمال آفریقا در عفو بین‌الملل، روز دوشنبه در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا درباره نحوه جمع آوری اطلاعات کشته شدگان و بازداشتی های اعتراض‌های اخیر گفت که این اطلاعات برپایه مصاحبه با دهها منبع درون ایران است که شامل بستگان قربانیان و شاهدین عینی می‌شود.

او اضافه کرد: «ما همچنین کلیپ ویدیوهایی را جمع آوری کردیم که پس از راستی آزمایی و تحلیل، خشونت ماموران امنیتی را نشان می دهد.»

آقای لوتر با بیان اینکه آمار عفو بین الملل در حال حاضر حاکی از کشته شدن ۳۰۴ معترض و رهگذر است گفت: «بر این باوریم که این تعداد افزایش خواهد یافت و آمار اعلام شده از سوی ما به هیچ وجه آمار نهایی نیست. آنچه برای ما بخصوص مایه نگرانیست، استفاده ماموران امنیتی از گلوله‌های جنگی علیه معترضانی است که در حال پراکنده شدن و فرار هستند. این نشان از تعمدی بودن استفاده از نیروی کشنده دارد.»

این مقام عفو بین الملل درباره گزارش این سازمان مبنی بر سوء رفتارها با دستگیر شدگان نیز گفت که بر اساس اطلاعات به دست آمده این سازمان، بسیاری از بازداشتی‌ها جدا از دیگر زندانیان و بدون دسترسی به جهان بیرون نگهداری می شوند؛ آنهم در مکان‌هایی مانند پادگان نظامی، مدارس و زندانها.

او گفت: «کودکان با حداقل سن پانزده ساله، روزنامه نگاران و کنشگران حقوق بشر و دانشجویان از جمله این افراد هستند . ما مستنداتی داریم دال بر اینکه تعدادی از این افراد شنکجه شده اند. بخشی از این اسناد ما کلیپ‌های ویدیویی است که زندانی یا در آن کتک می خورد یا شلاق.»

اعتراضات در ایران که ابتدا از گرانی بنزین آغاز شد از همان روزهای اول مردم معترض در شهرهای مختلف ضمن بستن جاده‌ها و خیابان‌ها علیه حکومت جمهوری اسلامی شعار دادند.

در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرف‌شان را بزنند!»

پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۳۰ آبان در نخستین موضع‌گیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفت: ایران آنقدر بی‌ثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.

کاخ سفید عصر یکشنبه ۲۶ آبان در بیانیه‌ای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم می‌کند.

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه‌های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند.

ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG