لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۶

واقعیت‌هایی از داخل ایران| بدهی ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی

بدهی ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی

عضو کارگری هیات امنای سازمان تامین اجتماعی گفت: طی شش سال منتهی به ۹۷، اصل طلب سازمان تامین اجتماعی حدود ۱۷۰ یا ۱۸۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که مقداری نیز از دولت قبل باقی مانده بود اگر سود را نیز در نظر نگیریم، مبلغ بسیار بیشتر از ۲۱۰ هزار میلیارد تومان می‌شود. پس تا پایان ۹۷، کف بدهی دولت به تامین اجتماعی بدون احتساب سود، ۲۱۰ هزار میلیارد تومان است.

وی گفت: اگر بدهی جاری ماهانه را چهار هزار میلیارد تومان در نظر بگیریم، تا پایان شهریور ماه که شش ماه از سال جدید گذشته، بدهی دولت به ۲۳۴ هزار میلیارد تومان بالغ می‌شود و تا پایان مهرماه به ۲۳۸ هزار میلیارد تومان می‌رسد؛ این عدد بدون در نظر گرفتن سود حداقلی تاخیر است؛ اگر جریمه دیرکرد پرداخت بدهی را به طور ساده، هفت درصد در نظر بگیریم، به همان ۲۰۰ هزار میلیارد تومان، ماهانه بیش از هزار میلیارد تومان سود تعلق می‌گیرد؛ سودی که طبق قانون، لازم‌الپرداخت است و دولت اگر بخواهد دین خود را به کارگران و بازنشستگان ادا کند، باید علاوه بر پرداخت تام و کمال اصل بدهی، تن به پرداخت این سود نیز بدهد.

منبع: ایلنا

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

زنانی که مجبورند با ظاهری مردانه، کولبری کنند


نماینده مردم استان کردستان در شورای عالی استان‌ها گفت: کولبران به دلیل فقدان اشتغال و مشکلات گسترده اقتصادی در مناطق مرزی از روی ناچاری و دریافت دستمزدی ناچیز اقدام به حمل کالا می‌کنند. کولبرانی که در سردی و تاریکی هوا به گونه‌ای که خون در رگ‌هایشان رو به انجماد می‌رود اما دل‌هایشان به رسیدن مقصد و گرفتن دستمزد گرم می‌شود و کیلومترها راه را در مسیرهای صعب‌العبور کوهستانی طی می‌کنند.

وی در ادامه گفت: خون باید گریست و بسی مایه تاسف است که بگویم با دختران و زنانی مواجه هستیم که مجبورند در نقش یک مرد یا یک پسر ظاهر شوند تا به صف طولانی کولبران بپیوندند. کولبری در ردیف سخت‌ترین شغل‌ها، شغلی که ریشه در فقری عمیق، نابرابری و توزیع ناعادلانه ثروت و امکانات در ایران را دارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

۴۲ درصد تهرانی‌ها در معرض حذف از شهر قرار دارند


رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: یکی از مهمترین مسائلی که پایتخت با آن روبروست مهاجرت درون شهری به علت خانه به دوشی ساکنان آن است چرا که با افزایش قیمت رهن و اجاره و تورم؛ مستاجران تهرانی در معرض جدی حذف از شهر قرار دارند در حالی که حق سکونت در شهر را دارند.

وی تصریح کرد: ۴۲ درصد از شهروندان تهرانی که مستاجرند تنها دهک‌های پایینی جامعه را شامل نمی‌شوند این یعنی پنج دهک از جامعه درگیر این مساله‌اند و احتمالا در واحدهایی سکونت دارند که تامین کننده نیازهای آنها نیست و این نشان دهنده وضعیت بغرنج برای این پنج دهک است.

منبع: خبرآنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

احتمال افزایش قیمت سیمان در نیمه دوم سال


دبیر انجمن تولیدکنندگان سیمان اظهار کرد: هزینه یک پاکت سیمان ۵۰ کیلوگرمی بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان است که با قیمت یک سطل ماست برابر است، هزینه تولید افزایش یافته از طرفی با توجه به فرسوده شدن قطعات دستگاه‌ها، کارخانجات باید به فکر تهیه قطعات یدکی باشند که با توجه به شرایط تحریم هزینه آن‌ها افزایش یافته همچنین هزینه حمل از معادن و هزینه پیمانکار افزایش یافته است.

وی در ادامه گفت: با توجه به افزایش هزینه‌ها، کار آنالیز و کارشناسی قیمتی برای تغییر قیمت در نیمه دوم سال آغاز شده است. هر چند در نیمه نخست سال قیمت‌ها ۳۰ درصد افزایش یافت، اما اکنون هزینه‌ها به گونه‌ای افزایش یافته که قیمت فعلی جوابگو نیست. تا نتیجه کار کارشناسی و آنالیز قیمت هم مشخص نشود نمی‌توان درباره میزان افزایش صحبتی کرد و همه چیز منوط به نتیجه کار کارشناسی است.

منبع: خبرگزاری میزان

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

بازار لوازم آرایشی در تسخیر کالای قاچاق


از اردیبهشت ماه سال جاری واردات تمام لوازم آرایشی و بهداشتی به غیر از عطریات، متوقف شد و در پی آن دست‌اندرکاران واردات این محصولات نسبت به افزایش قاچاق لوازم آرایشی هشدار دادند، چرا که به گفته آن‌ها تولید لوازم آرایشی در ایران پاسخگوی نیاز نیست و ممنوعیت واردات این محصولات باعث افزایش کالای تقلبی و قاچاق در بازار شده است.

دبیر و عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرآورده‌های زیبایی، بهداشتی و عطریات مجمع واردات گفت: ممنوعیت واردات فرصت جدیدی برای قاچاق ایجاد کرده است و تقریبا همه لوازم آرایشی که در مترو به فروش می‌رسد، تقلبی هستند و به صورت قاچاق به ایران وارد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت اخیرا اعلام کرده که برای حفظ سلامت جامعه حاضر است به وزارت صنعت، معدن و تجارت نامه دهد و خواستار لغو ممنوعیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی شود، اما وزارت صمت در این زمینه همکاری نمی‌کند.

منبع: جوان آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG