لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۱

واقعیت‌هایی از داخل ایران| مصرف لبنیات در ایران ۲۱ درصد کاهش یافت

کاهش بیش از ۳۷ درصدی صادرات سنگ آهن ایران به چین


بر اساس آمار ارائه شده از سوی مؤسسه ریفینیتیو اکون، ایران در ماه آگوست ۳۱۹.۹۲ هزار تن سنگ آهن به چین صادر کرده که نسبت به ماه جولای ۳۷.۸ درصد کاهش داشته است. بر اساس این گزارش صادرات سنگ آهن ایران به چین به دلیل اعمال تعرفه صادراتی ۲۵ درصدی، کاهش داشته است.

صادرات سنگ آهن ایران به چین در ماه آگوست نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۲۳.۴ درصد کاهش داشته است.

اوایل ماه جاری معاون وزارت صنعت اعلام کرد که از روز ۲۳ سپتامبر بر تمام مواد اولیه تولید فولاد تعرفه صادراتی ۲۵ درصدی اعمال خواهد شد تا صنایع داخلی بتوانند نیاز خود به این مواد را تامین کنند.

این تعرفه‌ها بسیاری از مواد اولیه از سنگ آهن گرفته تا کنسانتره را شامل خواهد شد.

منبع: خبرگزاری فارس

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

۲۴ درصد درآمد خانواده‌ها صرف هزینه‌های خوراکی می‌شود


براساس اعلام وزارت کار در سال ۹۷، خانواده‌های شهری به طور متوسط ۳۹۳۲۲۷ هزار ریال و خانواده‌های روستایی ۲۱۴۴۷۲ هزار ریال برای خرید کالا و خدمات مصرفی هزینه کرده‌اند. این رقم برای خانواده‌های شهری رشد ۱۹.۳ درصدی و برای خانواده‌های روستایی رشد ۲۰ درصدی را نسبت به سال ۹۶ نشان می‌دهد.

براساس اعلام آمار‌ها در این سال، استان‌های تهران، البرز و کهگیلویه و بویر احمد بیشترین هزینه‌های مصرفی را در طول سال داشتند. در بین خانواده‌های روستایی نیز، استان البرز، مازنداران و یزد به ترتیب بیشترین هزینه را برای خرید و بهرمندی از کالا‌ها و خدمات مصرفی پرداخت می‌کنند.

سهم هزینه خوراکی و دخانی و هزینه‌های غیر خوراکی یک خانواده شهری از کل درآمد به ترتیب ۲۴ و ۷۶ درصد است. همچنین سهم هزینه‌های خوراکی و دخانی یک خانواده روستایی از کل درآمد ۳۷.۴ درصد و هزینه‌های غیر خوراکی از کل درآمد ۶۲.۶ درصد است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

گوجه گران سال گذشته رب را گران کرد


قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: بخشی از رب گوجه‌های تولیدی با قیمت بالا مربوط به گوجه فرنگی‌های به قیمت پارسال است که چهار تا پنج هزار تومان فروخته شده و بخشی نیز مربوط به قیمت‌های پارسال برای صادرات به کشورهای همسایه بوده است و به همان تناسب کشاورزان کشت کردند اما با محدودیت صادرات مواجه شدند.

او در خصوص قیمت رب گوجه فرنگی بیان کرد: قیمت قوطی رب گوجه فرنگی الان ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان است و قیمت رب گوجه فرنگی اگر هم ارزان شود باید روی یک قیمت متعادل بایستد و در این راستا سازمان تعاون روستایی با تسهیلاتی که اخذ کرده در حال خرید گوجه فرنگی به قیمت ۱۱۰۰ تومان است و قیمت گوجه را برای رسیدن به یک تعادل نسبی بالا آورده است.

منبع: خبرگزاری فارس

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

زمین بیش از ۱۴۸ درصد و مسکن بیش از ۸۲ درصد گران شد


براساس اعلام مرکز آمار، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زمین یا زمین ساختمان کلنگی ۱۴۸.۶ درصد، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای مسکونی ۸۲.۲ درصد و متوسط مبلغ اجاره‎ یک مترمربع زیربنای مسکونی در نقاط شهری ایران ٢٩.١ درصد، در بهار ۹۸ نسبت به بهار ۹۷ افزایش یافته است.

متوسط قیمت فروش هر مترمربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در کل ایران سه میلیون و ۳۲۵ هزار تومان با میانگین مساحت ۲۶۵ مترمربع بوده است، که نسبت به فصل قبل، ۱۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۴۸.۶ درصد افزایش داشته است.

منبع: مرکز آمار ایران

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

مصرف لبنیات در ایران ۲۱ درصد کاهش یافت

آمار‌ها از کاهش محسوس مصرف لبنیات حکایت دارند و کارشناسان دلیل کاهش مصرف را کاهش قدرت خرید خانوارها عنوان می‌کنند و معتقدند که کارخانجات لبنی در سال‌های اخیر سالانه چندین بار قیمت شیر و لبنیات را گران کرده‌اند، به طوری که یک بطری شیر ۹۰۰ گرمی در حال حاضر هشت هزار تومان بفروش می‌رسد و این در حالی است که قیمت شیر خام که مواد اولیه و اصلی شیر و لبنیات است با چنین شتاب بالایی رشد نکرده‌ است.

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: فروش صنایع غذایی کاهش و بازگشت محصول به کارخانه‌ها زیاد شده‌ است و فروش یک ساله لبنیات تا خرداد ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد کاهش یافته‌ است.

وی معتقد است که مردم مانند گذشته نمی‌توانند مواد غذایی خریداری کنند و تقاضا برای خرید مواد غذایی افت زیادی در سال جاری داشته‌ و بر اساس اعلام بانک مرکزی (قبل از تورم امسال) ۲۶ درصد درآمد خانوار هزینه خرید مواد غذایی و آشامیدنی می‌شود که این رقم در آمریکا ۶.۵ درصد و در قطر ۱۳ درصد است.

منبع: روزنامه جوان

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG