لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۴

واقعیت‌هایی از داخل ایران| سهم ایران از تجارت گردشگری در دنیا تنها نیم درصد است

سهم ایران از تجارت گردشگری در دنیا تنها نیم درصد است

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: سهم گردشگری در تجارت کل دنیا حدود هفت درصد است و به‌رغم اینکه در ایران جاذبه‌های مختلف و متنوع گردشگری وجود دارد، ایران فقط نیم درصد را در اختیار دارد و ما برای آنکه بتوانیم سهم گردشگری از تولید ناخالص داخلی را به عدد ۴.۷ درصد برسانیم، نیازمند ۲۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در این بخش هستیم.

وی افزود: آمار‌های جهانی نشان می‌دهد امروز بیش از یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون نفر در دنیا در این بخش و در صنعت گردشگری مشغول به کار هستند و این در حالی است که آمار‌های موجود حاکی از درآمد سالانه این صنعت به میزان یک‌ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار است.

این مقام مسئول ادامه داد: سهم اقتصاد گردشگری از تولید ناخالص داخلی ایران، چیزی معادل ۲.۸ تا سه درصد است که باید ارتقا یابد.

منبع: جوان آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

افزایش مجدد نرخ سکه و دلار در بازار ایران


یک کارشناس بازار طلا و سکه اظهار داشت: از صبح امروز با افزایش ۵ دلاری اونس جهانی و افزایش نرخ دلار تا ۱۱۴۲۰ تومان، نرخ انواع سکه و طلا نیز صعودی بوده است.

وی گفت: در حال حاضر نرخ هر قطعه سکه تمام با طرح جدید چهار میلیون و ۱۲۰ هزار تومان است که نسبت به روز گذشته ۴۰ هزار تومان افزایش داشته است. همچنین نرخ هر قطعه سکه تمام با طرح قدیم چهار میلیون و ۶۰ هزار تومان ، نیم سکه دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سکه‌های گرمی نیز ۹۳۰ هزار تومان است.

همچنین صرافی‌های بانک‌ها، قیمت دلار را برای فروش به مردم، یازده هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرده‌اند که نسبت به روز گذشته صد تومان گران شده است. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت یازده هزار و ۳۰۰ تومان خریداری می‌کنند.

منبع: ایلنا

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

افت تجارت ایران با جهان


تازه‌ترین روایت گمرک ایران از حجم تجارت خارجی در پنج ‌ماه نخست امسال نسبت به‌ مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و صادرات با چمدان به ۶۱ هزار تن رسیده که از لحاظ رشد وزن کالاهای صادراتی با کاهش ۹.۱۴ درصدی ارزش دلاری صادرات ایران همراه بوده؛ به‌گونه‌ای که میزان صادرات از ۱۹.۶ میلیارد دلار در پنج ‌ماه ابتدای سال گذشته، به ۱۷.۸ میلیارد دلار در پایان مرداد امسال افت کرده است.

میزان واردات کالا هم در این مدت تغییر محسوسی نسبت به‌مدت مشابه سال ۹۷ نداشته و ۱۴ هزار تن بوده است؛ درحالی‌که ارزش دلاری میزان واردات کالا از ۱۹ میلیارد دلار در پایان مرداد سال گذشته با افتی ۷ درصدی به ۱۷.۷ میلیارد دلار در پایان مرداد امسال رسیده است.

منبع: روزنامه همشهری

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

تنها ۲ درصد مردم از سیستم حمل و نقل هوایی استفاده می‌کنند


سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: هم اکنون ۲ تا ۲.۵ درصد مردم ایران از سیستم حمل و نقل هوایی استفاده می‌کنند.

وی گفت: درصدی از هزینه‌های شرکت‌های هواپیمایی ارزی است، نرخ ارز این روز‌ها درصدی پائین آمده بنابراین به همان نسبت بلیت هواپیما باید کاهش پیدا کند و به شرکت‌های هواپیمایی اعلام شده به دلیل کاهش نرخ ارز نسبت به ارزیابی و کاهش دوباره قیمت بلیت هواپیما اقدام کنند.

سخنگوی سازمان هواپیمایی ادامه داد: فروش بلیت هواپیما خارج از دامنه نرخ مورد تعیین از سوی شرکت‌های هواپیمایی خلاف و با هرگونه تخلف مراکز فروش در این زمینه برخورد خواهد شد.

منبع: خبرگزاری صدا وسیما

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

افزایش تورم خودرو در بهار ۹۸


تورم تولیدکننده در بخش تولید وسایل نقلیه موتوری و تریلر و نیمه تریلر در بهار ۹۸ روند صعودی داشته است و این موضوع نشان دهنده آن است که هزینه تولید در این بخش به شدت افزایش یافته است. بر این اساس شاخص قیمت تولید کننده وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمه تریلر در فصل بهار سال جاری نسبت به شاخص فصل قبل با ۲۱ درصد افزایش روبرو بوده است.

همچنین شاخص این بخش در فصل بهار امسال نسبت به شاخص این بخش در فصل بهار سال گذشته (تورم نقطه به نقطه) ۸۴.۵ درصد افزایش یافته است. در حال حاضر نیز تولید خودرو با توجه به سخت‌تر شدن واردات قطعات و مواد اولیه مورد نیاز در کنار خروج شرکای خارجی خودروسازی، با هزینه‌های زیادی صورت می‌گیرد.

تعیین قیمت به صورت دستوری و سرکوب قیمتی توسط سیاست‌گذار کلان بخش خودرو سبب شده تا هزینه‌های مربوط به تولید با درآمد شرکت‌های خودروساز همخوانی نداشته باشد و این مسئله بر وضعیت نقدینگی و به دنبال آن شرایط تولید تاثیر منفی داشته است.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG