لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۷

واقعیت‌هایی از داخل ایران| افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت برنج تازه داخلی نسبت به سال گذشته

افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت برنج تازه داخلی نسبت به سال گذشته

دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج داخلی گفت: قیمت برنج تازه تولید داخلی مرداد ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل افزایش هزینه‌های تولید بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است و اکنون قیمت برنج پرمحصول نزدیک هشت هزارتومان و برنج کیفی درجه یک حدود ۲۰ هزارتومان در شمال ایران معامله می‌شود، درحالی که سال گذشته قیمت برنج پر محصول پنج هزارتومان و برنج درجه یک ۱۰ هزارو ۵۰۰ تومان بود.

وی اظهارداشت: بخش عمده این افزایش قیمت به هزینه‌های تمام شده تولید از جمله هزینه‌های کارگری، حمل و نقل مربوط می‌شود که امسال به دلیل نداشتن ماشین آلات نشاء کاری و برداشت ناچار شدند از کارگر با دستمزدهای بالا استفاده کنند.

به گفته وی، نرخ کارگر نسبت به پارسال به دلیل نبود ماشین آلات مکانیزه برای کاشت و برداشت ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

منبع: ایرنا

۲۳ هزار دانشجو تمایل به خروج از ایران دارند

رئیس دانشگاه تهران گفت: ما رصد فارغ التحصیلان را انجام دادیم و در حال حاضر فارغ ‌التحصیلان دکتری در حال پیدا کردن شغل در خارج از ایران هستند و طبق آخرین آمارها از سازمان دانشجویی ۲۳ هزار نفر دانشجو مدرک خود را جهت خارج از ایران تبدیل مدرک کردند که اغلب از دانشگاه تهران و امیر کبیر بودند.

او اضافه کرد: جمعیت دانشگاه تهران نیز امروز به ۴۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.

منبع: ایلنا

واردات با ارز دولتی ۱۵۰ واحد تکثیر تخم ماهی قزل‌آلا در ایران را تعطیل کرد

رئیس اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان سردابی گفت: ۸۵ درصد تخم ماهی چشم‌زده قزل‌آلا توسط دو شرکت ایرانی «شیلات سبلان گستر ایران» و «آبزی‌پرور تیراژه» از دو شرکت خارجی فرانسه و اسپانیا وارد ایران می‌شود که ۱۵ درصد آن توسط چهار فرد متفرقه وارد می‌شود و باعث شده تعداد واحدهای تولید و تکثیر ماهیان چشم‌زده در داخل از ۱۶۰ واحد به ده واحد برسد و واردات این محصول تولید داخل را فلج کرده است.

وی افزود: ایران برای پرورش ماهی قزل‌آلا نیازی به تخم چشم‌زده ندارد. صرفا واردات آنها برای استفاده از دانش فنی آنها و انتقال آنها قرار بود انجام شود، اما در سال‌های گذشته به دلیل عملکرد ضعیف سازمان‌های مرتبط مانند شیلات و سازمان تحقیقات شیلات نه تنها این دانش منتقل نشد، بلکه تخم ماهیان وارداتی جایگزین نوع داخلی شد.

این مقام مسئول افزود، قرار بود تنها دو سال تخم این ماهی‌ها وارد شود و پس از آنکه به دانش کامل دست پیدا کردیم، واردات آنها قطع شود اما پانزده سال است که کماکان واردات انجام می‌شود؛ چراکه درآمد خوبی هم برای واردکنندگان دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

بدهکاری برخی دانشگاه‌های از سال ۹۵ به شرکت‌‌های داروئی در ایران

رئیس هیئت امنای انجمن پخش دارو و مکمل انسانی گفت: اکنون حدود دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان کل مطالبات شرکت‌های توزیع دارو از دانشگاه‌ها است. این رقم اگر تقسیم بر میزان فروش ما در ماه به این دانشگاه‌‌ها شود، هشت ماه و نیم میانگین مطالبات ما به احتساب زمان است. دانشگاهی سه ماهه پول را داده است ولی دانشگاهی هم هست که از سال ۹۵ و ۹۶ همچنان به ما مقروض است.

وی افزود، این مشکلات معاملات داروئی هیچ ارتباطی به بیماری‌های صعب‌العلاج ندارد. ما در تمام حوزه‌های داروئی با دانشگاه‌ها گرفتاری‌های مذکور را داریم. دانشگاهی که بدحساب است در تمام داروها بدحساب است. پول دارو را نمی‌دهد، داروی هموفیلی یا تالاسمی را که جدا به آنها نمی‌دهند.

رئیس هیئت امنای انجمن پخش دارو و مکمل انسانی گفت: متاسفانه دانشگاه هم خریدار است، هم ناظر است و هم بدهکار.

منبع: اعتماد آنلاین

۵۴ درصد ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران فرسوده است

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: از کل اتوبوس‌های در اختیار سه هزار و ۳۸۲ دستگاه دیزل، دو هزار و ۴۸۰ دستگاه گاز سوز و ۶۴ دستگاه برقی هستند و متوسط طول عمر ناوگان ۱۱ سال و شش ماه است که نشان می‌دهد سه هزار و ۲۳۲ دستگاه، معادل ۵۴ درصد ناوگان فرسوده است.

منبع: خبرگزاری آنا

XS
SM
MD
LG