کمبود متخصص زنان و زایمان در ایران
معاون وزارت بهداشت، گفت: تقریبا از دهه ۷۰ شایع شده که ما در حوزه پزشکی با مازاد نیرو مواجهیم و برخی میگویند ما پزشک بیکار، پزشک معلم، پزشک کارمند، پزشک راننده و غیره داریم و به همین دلیل باید ظرفیتهایمان را کاهش دهیم؛ این در حالی است که در مجموع میزان نیروی پزشکی و پرستاری ما کم است.
وی گفت: هزار و ۳۹۸ متخصص و فوق تخصص پزشکی در ایران فعال هستند که از این تعداد، ۴۵۴۴ متخصص زنان و زایمان است. به عبارت دیگر، حدود ۱.۱۶ متخصص به ازای هر ده هزار زن وجود دارد. این در حالی است که در کشور استرالیا، به ازای هر ده هزار نفر زن، ۱.۴۵ متخصص زنان و زایمان وجود دارد.
کمبود متخصصین زنان و زایمان در مناطق محروم با شدت بسیار بیشتری جلوه میکند. کمبود نیروی متخصص زن در حوزههایی مانند رادیولوژی و زنان و زایمان نمود بیشتری دارد. بیماران زن در صورت نیاز به سونوگرافی و رادیولوژی باید به مناطق دیگری مراجعه کنند و از آنجایی که برخی مشکلات سلامت باید به سرعت بررسی شود، عدم دسترسی به موقع میتواند موجب وخامت بیماری و طولانیتر شدن روند درمان شود.
منبع: خبرگزاری فارس
افزایش ۲۵ درصد قیمت لوازم خانگی در سال جاری
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: بر اساس وعده تولیدکنندگان باید میزان تولید با توجه به ممنوعیت واردات افزایش مییافت، اما نه تنها تولید افزایش پیدا نکرد بلکه با کاهش نیز روبه رو بوده است. کمبود نقدینگی و عدم اختصاص ارز و ماندن مواد اولیه در گمرک از عوامل کاهش تولید است که از سوی تولیدکنندگان بیان میشود.
وی گفت: قیمتها نسبت به قبل از تحریم سه برابر و امسال هم حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است و ارز نیمایی که در گذشته به تولیدکنندگان اختصاص مییافت با قیمت ۸۵۰۰ تومان بود اما، در حال حاضر ارز با قیمت ۱۱ هزار تومان به دست آنها میرسد به همین دلیل با عدم کاهش قیمت مواجه هستیم.
منبع: خبرگزاری میزان
فاصله سنی برخی کودک همسریها ۵۰ سال است
معاونت زنان و خانواده رئیسجمهوری ایران با اشاره به مشکلاتی که کودک همسری ایجاد میکند، گفت: «کودکهمسری بیشتر در مناطق مرزی و روستایی اتفاق میافتد. این اواخر میبینیم که دادستانهای قوه قضائیه هم ورود میکنند و جلوی چنین ازدواجهای غیرمتعارفی را میگیرند. در برخی موارد فاصله سنی تا ۵۰ سال هم میرسد و در مواردی مردان با دخترانی زیر ۱۳ سال ازدواج میکنند. از نظر وزارت بهداشت میانگین سن کودکی، ۱۳ سال است.»
منبع: روزنامه شهروند
افزایش ۱.۷ برابری مستاجران در طی ۲۰ سال اخیر
در فاصله سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۵ تعداد مستاجران شهری از ۲۱ درصد به ۳۷ درصد افزایش یافته است. نحوه تصرف واحدهای مسکونی در کل ایران اعم از شهری و روستایی نیز حاکی از آن است که واحدهای استیجاری از ۱۵ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۳۱ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است.
بدین ترتیب در سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۶۰ درصد مردم در واحدهای ملکی، ۳۱ درصد در واحدهای استیجاری و ۹ درصد در سایر واحدها زندگی میکردند. آمار به خوبی گویای آن است که طی ۲۳ سال اخیر رشد قیمت مسکن بر توان خرید متقاضیان، غالب شده است.
طبق یک بررسی در فاصله سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۷ متوسط قیمت هر متر آپارتمان در شهر تهران حدود ۲۳۲ برابر و متوسط قیمت کالاها و خدمات مصرفی بر اساس شاخص قیمت مصرفکننده حدود ۱۲۸ برابر شده است.
منبع: جوان آنلاین
وام ازدواج، جوانان را بدهکار بانکی کرده است
معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: افزایش مبلغ وام ازدواج برای حل مشکل جوانان کافی نیست و براساس آخرین گزارشهای بانک مرکزی، بسیاری از جوانان اعلام کردهاند امکان پرداخت اقساط وام ۳۰ میلیون تومانی را ندارند.
وی گفت: میخواهم به قانونگذار این هشدار را بدهم که حتی اگر مجلس سال بعد هم مبلغ وام را افزایش دهد، وقتی جوان نمیتواند قسط وام را پرداخت کند، به ازدواج هم کمکی نخواهد کرد و معتقدم افزایش وام ازدواج، راهکار افزایش ازدواج در ایران نیست.
این مقام دولتی افزود: دلیل این مشکلات این است که در ایران آمایش شغلی نداریم. هرکس ادعا میکند این دادهها را داریم، آن را به ما ارائه بدهد. اگر وزارت کار میگوید داریم، حتما آن را به ما ارائه کند تا در اختیار جوانان قرار دهیم. آمایش اشتغال یعنی کل سرزمین را بررسی و مکانیابی کرده باشیم و بدانیم نقطه به نقطه در هر استانی چه اشتغالی مورد نیاز است و این موضوع باید با وضعیت آموزش در ایران پیوند خورده باشد. بنابراین وقتی جوانی دیپلم گرفت، باید بتوانیم به او بگوییم در هر منطقهای، چه مشاغلی مورد نیاز است و باید چه تخصصی داشته باشد. حتی ممکن است لازم نباشد درس بخواند و باید مهارتی را کسب کند، اما چنین چیزی در ایران نداریم.
منبع: روزنامه همشهری