لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۸

واقعیت‌هایی از داخل ایران| طرح افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان

طرح افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان

از ابتدای امسال انتشار اخباری مبنی بر کمبود و افزایش نرخ آرد و حذف نانوایی‌های آزادپز از چرخه تولید و رشد هزینه‌های جانبی زمینه را برای ارائه چند باره درخواست اصلاح قیمت نان به ستاد تنظیم بازار فراهم کرده است. با وجود این درخواست‌ها سهم بالای نان در سبد غذایی خانوارهای کم‌درآمد موجب شده تا ستاد تنظیم بازار و دولت بررسی این درخواست‌ها و اصلاح قیمت نان را به تاخیر اندازند.

با این شرایط نانوایی‌های سنتی ضمن عرضه چند نرخی نان به بهانه‌هایی مانند استفاده از کنجد یا پخت نان‌های سفارشی و کاهش وزن چانه خمیر، زیان ناشی از تثبیت نرخ نان را جبران می‌کنند.

معاون وزیر صنعت از ۳ سناریو برای ساماندهی بازار و افزایش قیمت نان خبر داد و گفت: یکی از آنها احتمال توافق برای افزایش ۲۵‌ درصدی قیمت نان است و در آینده نزدیک این طرح برای تایید به هیات دولت ارائه می‌شود.

منبع: روزنامه همشهری

خروج کالاهای اساسی از ایران به صورت مسافری ممنوع شد

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: عمده خروج کالاهای اساسی از ایران توسط مسافران رخ داده ولی این به معنای قاچاق نیست بلکه به صورت قانونی و کالاهای همراه مسافر خارج شده است. اما با تصمیم دولت، مسافران خارجی دیگر نمی‌توانند کالای اساسی را حتی در قالب کالای همراه مسافر از ایران خارج کنند.

وی ادامه داد: به دنبال این اتفاق، دولت تصمیم گرفت در برخی استان‌های مرزی، محدودیت‌هایی را اجرا کند و بر این اساس زائران و مسافران خارجی هم نمی‌توانند کالاهای اساسی که مشمول ارز دولتی شده بودند، در قالب کالای همراه مسافر و حتی به اندازه مصرف شخصی از ایران خارج کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

خریداران دلار امسال ضرر کردند

سرمایه‌گذاری در بازار ارز از ابتدای ‌سال جاری تاکنون زیان سه‌ درصدی برای سرمایه‌گذاران این بخش ایجاد کرده است. با توجه به قیمت ۱۲‌هزار و ۸۹۰ تومانی دلار در ابتدای ‌سال نسبت به قیمت ۱۲‌هزار و ۵۵۰ تومان روز یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸، قیمت دلار در این مدت کاهش سه‌ درصدی داشته و عملا بازدهی این بازار برای سرمایه‌گذاران آن منفی سه‌ درصد بوده است.

به این ترتیب می‌توان گفت که این بازار عملا در دوره فعلی حداقل سود خود را برای سرمایه‌گذاران آن از دست داده و ممکن است این روند همچنان نیز ادامه داشته باشد.

منبع: روزنامه شهروند

بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی علت اصلی تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در بسیاری از بیمارستان‌ها، چندین ماه است که کارانه پرستاران پرداخت نشده که این امر باعث دلسردی پرستاران شده است، بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی علت اصلی تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران است.

این مقام دولتی اضافه کرد: پرداخت کارانه که به بخش درآمدی پرستاران مربوط می‌شود باید از منابع درآمدی بیمارستان پرداخت شود و از طرفی شرکت‌های بیمه‌ای بدهی‌های خودشان به بیمارستان‌ها را پرداخت نکردند از این رو بار مالی بیمارستان‌ها روز به روز افزایش پیدا کرده و نتوانستند به تعهدات خودشان به خوبی عمل کنند، بر همین اساس پرداخت مقداری از مطالبات پرستاران و پزشکان به تاخیر افتاد و در بسیاری از بیمارستان‌ها، چندین ماه است که کارانه پرستاران پرداخت نشده که این امر باعث دلسردی پرستاران شده است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری

واردات تجهیزات پزشکی به ایران با سختی و به کندی انجام می‌شود

رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی گفت: اکنون لوازم اتاق عمل و کالاهایی که در داخل بدن کار می‌شود باید آمریکایی یا اروپایی باشد و سایر کالاهای عمومی از چین و هند تهیه می‌شوند هر چند اکنون حتی در تهیه کالاهای عمومی با مشکل مواجه هستیم و روند نقل و انتقال و واردات به سختی و با کندی انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: بانک مرکزی، بانک کونلون چین را به ما معرفی کرده است اما این بانک از آزاد کردن پول‌های ما خودداری می‌کند و شاید در دو ماه اخیر فقط ۱۰ درصد بازرگانانی که به این بانک معرفی شدند، توانستند پول را به خریداران خود انتقال دهند و این بانک ۱۵ درصد کارمزد می‌گیرد تا پول خودمان را آزاد کند.

رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ادامه داد: وزارت بهداشت کالاهای پزشکی را با هزینه کارمزد که رقم بزرگی را تشکیل می‌دهد اصلا در محاسبات خود وارد نمی‌کند به طوری که از ابتدای سال تا کنون فقط به ما اجازه هشت درصد افزایش قیمت را داده است. از طرف دیگر بانک مرکزی ارز کارمزد را به ما نمی‌دهد و مجبور هستیم که آن را از بازار آزاد تهیه کنیم که دو برابر قیمت ارز نیمایی است. این مشکلات به همراه واقعی نبودن قیمت‌ها سبب شده که در بازار شاهد کمبود کالا باشیم.

منبع: ایلنا

XS
SM
MD
LG