لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۴

واقعیت‌هایی از داخل ایران| ماهانه ١٠٠‌هزار نفر بیکار تولید می‌شود!

حداقل مستمری حتی «یک سوم» هزینه‌ها را هم پوشش نمی‌دهد

آخرین محاسبات سبد معاش گروه کارگری شورای عالی کار نشان می‌دهد که هزینه‌های زندگی در اردیبهشت ۹۸ از مرز ۶ میلیون و ۴۰۰هزار تومان گذشته است. در این شرایط، حداقل مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی پس از افزایش، نهایتا به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده که به گفته عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی، به هیچ‌وجه کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد.

عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی می‌گوید: افزایش ۳۶.۵ درصدی حداقل مستمری بازنشستگان، تاثیری در بهبود معیشت مستمری ‌بگیران ندارد چرا که خیلی بیشتر از افزایش مستمری‌ها، هزینه‌های زندگی بالا رفته است. همچنین ۶۵ درصد مستمری‌بگیران تامین اجتماعی، حداقل‌بگیر هستند و گرانی معاش بازنشستگان را تهدید می‌کند.

به گفته وی، حتی اگر اندازه یک خانوار بازنشسته را فقط دو نفر در نظر بگیریم، باز هم حداقل مستمری بسیار ناکافی است و حتی یک سوم هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد.

منبع: روزنامه توسعه ایرانی

کاهش ۱۵ درصدی پروازها در ایران

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرد که، تعداد کل پروازها اعم از خارجی و داخلی طی سه ماهه نخست سال جاری کاهشی ۱۵ درصدی داشته است و تعداد مسافران این پروازها نیز ۱۴ درصد کاهش یافته‌اند، پروازهای داخلی نیز با کاهشی ۱۲ درصدی در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و مسافران داخلی نیز در این برهه زمانی ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده‌اند؛ علاوه بر این میزان پروازهای خارجی در فروردین ماه ۲۹ درصد کاهش یافته و تعداد مسافران در پروازهای داخلی کاهشی ۲۷ درصدی را تجربه کرده است.

وی گفت: تعداد پروازهای بین‌المللی در اردیبهشت ماه ۲۰ درصد و تعداد مسافران پروازی نیز در این ماه ۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته‌اند و تعداد پروازهای داخلی نیز ۱۰ درصد و مسافران داخلی نیز به همین میزان کاهش یافته‌اند. در مورد خرداد ماه نیز، تعداد کل پروازها اعم از داخلی و خارجی نسبت به مدت مشابه سال قبل شش درصد کاهش یافته و تعداد مسافران کل پروازها نیز کاهشی یک درصدی داشته است، این در حالی است که پروازهای داخلی در این ماه پنج درصد کاهش را تجربه کرده است و در مورد پروازهای بین‌المللی نیز شاهد کاهش ۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

درآمد ایرانی‌ها رو به کاهش است

مطابق تازه‌ترین گزارش بانک جهانی براساس سرانه درآمد ناخالص ملی، درآمد شهروندان ایرانی رو به کاهش است. براساس این گزارش، ایران با دارا بودن جمعیت ۸۲ میلیون نفری رتبه ۱۹ جهان را از حیث جمعیت داراست؛ در حالی‌ که از لحاظ درآمد ناخالص ملی با رقم ۴۴۱ میلیارد دلار رتبه ۲۶ و از حیث درآمد ناخالص ملی سرانه با رقم ۵۴۷۰ دلار رتبه ۹۸ را در بین کشورهای جهان به‌ خود اختصاص داده است.

سرانه درآمد ناخالص ملی ایران براساس روش برابری قدرت خرید در سال ۲۰۱۸ برابر با ۲۱ هزار و ۵۰ دلار برآورد شده که رتبه ۶۸ را در جهان به‌دست آورده است.

این اطلاعات نشان می‌دهد اگرچه ایران جزو ۳۰ کشور برتر از حیث درآمد ناخالص ملی است، ولی در فهرست سرانه درآمد ناخالص ملی در رتبه ۹۸ قرار دارد.

منبع: روزنامه همشهری

افزایش سه برابری قیمت لوازم التحریر در یک سال اخیر

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی گفت: از ابتدای سال گذشته واحدهای تولیدی در زمینه تامین مواد اولیه با مشکلاتی روبرو شدند که در چند ماه اخیر شیوه عرضه مواد مصرفی از سوی پتروشیمی‌ها تغییر کرده است. شرکت‌های پتروشیمی محصولات تولیدی خود را در حجم بالا عرضه می‌کنند که این موضوع با توان مالی و حجم تولیدات واحدهای تولیدی همخوانی ندارد، از این رو واحدهای تولیدی عموما مواد اولیه خود را از بازار و افراد، به میزان محدود و با قیمت گران‌تری خریداری می‌کنند.

وی اظهار کرد: قیمت لوازم التحریر در یک سال گذشته به طور میانگین رشد سه برابری را تجربه کرده است. واحدهای تولیدی در زمینه تامین مواد اولیه اندکی با مشکل روبرو هستند و با توجه به اتفاقات رخ داده در زمینه رشد قیمت کاغذ، ریسک تولید دفتر افزایش یافته و احتمال داده می‌شود در فصل مدارس و افزایش تقاضا برای دفتر، بازار با مشکل مواجه شود.

منبع: روزنامه کیهان

ماهانه ١٠٠‌هزار نفر بیکار تولید می‌شود!

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هر ماه ١٠٠‌ هزار نفر به لشکر بیکاران اضافه می‌شود.

وی با انتقاد از سیاست‌گذاری‌های اقتصادی گفت: «ما امروز ١١۶۰‌میلیارد تومان یارانه‌ای را پرداخت می‌کنیم که کسی متوجه آن نمی‌شود. نظام سوبسیددهی ما به‌گونه‌ای است که هر که بیشتر مصرف کند، بیشتر بهره می‌برد و هر کسی که کمتر مصرف کند، تنبیه می‌شود. این سیستم اصلا عادلانه نیست و از همه بدتر باعث ایجاد فساد و رانت می‌شود.»

منبع: روزنامه شهروند

XS
SM
MD
LG