هر شانه تخم مرغ به ۲۰ هزار تومان رسید
در حالی که هر ساله با آغاز فصل گرما و کاهش تقاضا، قیمت تخم مرغ کاهش مییابد اما، طی روزهای اخیر قیمت هر شانه تخم مرغ به ۱۸ هزار تا ۲۰ هزار تومان رسیده است.
بر اساس اطلاعات موجود، دولت ایران در راستای حمایت از تولیدکنندگان، صادرات تخم مرغ را آزاد کرد تا مانع ضرر و زیان آنها شود اما، بررسی بازار نشان میدهد اینکار در حال تاثیرگذاری بر بازار داخل است و قیمت علی رغم گرم شدن هوا رو به افزایش گذاشته است.
پیشتر دبیر ستاد تنظیم بازار عنوان کرده بود: وضعیت تولید و بازار نشان میدهد که تولیدکنندگان تخم مرغ به دلیل مازاد محصول در ایران دچار ضرر و زیان شده بودند که برای حمایت از تولید داخلی ممنوعیت صادرات این محصول برداشته شد.
منبع: مشرق نیوز
نرخ بيكاری به ۱۰.۸ درصد رسید
بر اساس نتايج طرح آمارگيری نيروی كار در بهار سال ١٣٩٨، نرخ بیکاری افراد ۱۰ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۱۰.۸ درصد از جمعیت فعال، بیکار بودهاند.
در بهار ١٣٩٨، به ميزان ۴۰.۶ درصد جمعيت ١٠ ساله و بيشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، يعنی در گروه شاغلان يا بيكاران قرار گرفتهاند و بررسی تغييرات نرخ مشاركت اقتصادی حاكی از آن است كه اين نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل از آن ۰.۵ درصد كاهش داشته است.
نرخ بيكاری جوانان ١۵ تا ٢٩ ساله حاكی از آن است كه ۲۳.۷ درصد از جمعيت فعال اين گروه سنی در بهار ١٣٩٨ بيكار بودهاند.
منبع: مرکز آمار ایران
روغن نباتی کمیاب شد
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: طی روزهای اخیر عرضه روغن جامد از سوی تولیدکنندگان کاهش یافته که این امر افزایش قیمت را به دنبال داشته است و تولیدکنندگان با توجه به افزایش قیمت حلب و سایر مواد اولیه میخواهد قیمتها را افزایش دهند.
این مقام دولتی ادامه داد، تولیدکنندگان مواد غذایی برای یک نوبت افزایش قیمت داشتهاند، اما از آنجایی که این افزایش از دید آنها مناسب نبوده برای نوبت دوم درخواست افزایش قیمت دادهاند.
منبع: بهار نیوز
افزایش ۳۰ درصدی قیمت ماهیهای منجمد و صادراتی
دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان گفت: در حدود یک ماه گذشته تاکنون به دلیل افزایش هزینههای پرورش ماهی و هزینه اجاره مزارع، قیمت ماهیهای منجد و صادراتی بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت. از انواع ماهیهای صادراتی میتوان به خاویار، ماهیهای حرام گوشت و انواع ماهیهای منجمد به شیر، حلوا و راشگو اشاره کرد.
به گفته وی، سرمایه گذاری در بخش پرورش ماهی باید اصولی باشد و در حال حاضر گسترش و توسعه واحدهای آب بندان اصولی نیست.
منبع: خبرگزاری میزان
شاخص فلاکت بیش از ۳۹ درصد است
یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: معتقدم شاخص فلاکت بیش از ۳۹ درصد است. سازمان جهانی کار، شاغل را اینگونه تعریف میکند که اگر یک نفر هفتهای یک ساعت کاری انجام دهد، شاغل محسوب میشود. اگر بخواهیم بر مبنای نرخ سازمان جهانی کار به این مسئله بپردازیم، نرخ بیکاری ما حدود ۱۲ درصد است و در مقابل اگر نرخ تورم را حدود ۲۵ درصد در نظر بگیریم، مجموع آن ۳۹ درصدی میشود که بهعنوان شاخص فلاکت اعلام کردهاند.
وی ادامه داد، اما اگر بخواهیم نگاهی واقعگرایانه به این ماجرا داشته باشیم، باید بگویم تورم نقطه به نقطه ما ۵۰ درصد و نرخ بیکاری بر مبنای شاخص وزارت کار ایران بالای ۲۵ درصد است و یقینا در این شرایط شاخص فلاکت بیش از ۳۹ درصد میشود.