قاچاق لوازم خانگی افزایش یافت
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: تخمینی از میزان قاچاق لوازم خانگی وجود ندارد، اما به نظر میرسد قاچاق این کالا نسبت به ماههای پیش به مراتب بیشتر شده است.
وی ممنوعیت کامل واردات و کاهش برندهای کرهای در بازار را از جمله دلایل افزایش قاچاق لوازم خانگی دانست و گفت: از طرف دیگر افزایش قیمت لوازم خانگی باعث شده که واردات غیر قانونی این محصول برای قاچاقچیان صرفه اقتصادی داشته باشد.
این مقام دولتی اظهار کرد: در شرایط فعلی تقاضای لوازم خانگی ثابت بوده اما عرضه این محصول کاهش نسبی داشته، در حالی که هزینههای سربار تولید در جای خود باقی است و به دلیل نیاز واحدهای تولیدی به سرمایه در گردش، امکان افزایش تولید وجود ندارد.
منبع: انتخاب
حبس بیش از ۱۵۰ هزار نفر در سال جاری
به گفته یک حقوقدان، ظرفیت زندانهای ما چیزی حدود ۷۵ هزار نفر است اما جمعیتی که در زندانها قرار دارند تقریباً دو برابر ظرفیت موجود است و در حال حاضر بیش از ۱۵۰ هزار نفر در سال جاری به زندان رفتند.
این حقوقدان گفت، زندانی شدن افراد، علاوه بر بالا بردن جمعیت کیفری، مشکلات فراوانی را به ویژه در حوزه اقتصادی به خانواده زندانیان وارد میکند و اکثر همسران زندانیان خانهدار هستند و اگر مرد خانواده به زندان برود طبیعی است که مشکلات فراوان اقتصادی گریبان خانواده را خواهد گرفت و بیش از ۳۰ درصد خانواده زندانیان با مشکلات اقتصادی روبهرو هستند.
منبع: خبرگزاری آنا
کولبری تنها راه درآمد جوانان مناطق مرزی
نماینده مردم مهاباد در مجلس گفت: کولبران به دلیل عدم حمایت دولت از مسیرهای رسمی کولبری نمیکنند بلکه از مسیرهای خطرناک این کار را انجام میدهند که روزانه در مناطق کردنشین و مرزی به طور متوسط سه تا چهار کولبر زخمی و کشته میشوند.
این نماینده مجلس افزود: قرار بود شرکتی برای کولبران تاسیس تا واردات کالا به صورت قانونی انجام شود و درآمد آن به کولبران اختصاص یابد و از سویی تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گیرند اما متاسفانه تنها ۱۵ هزار کولبر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و مابقی به فراموشی سپرده شدند. البته پس از مدتی کولبران بیمه شده را هم از پوشش بیمه خارج کردند.
وی گفت: جوانان مناطق مرزی با وجود چنین شرایطی چگونه باید معیشت خود را تامین کنند؛ جز اینکه به کولبری و قاچاق روی بیاورند تا از گرسنگی نمیرند.
این مقام دولتی اظهار داشت، تنها یک درصد قاچاق کالا از طریق معابر کولبری است و ۹۹ درصد قاچاق از طریق اسکلهها، گمرکات و مناطق ویژه اقتصادی و تجاری به صورت رسمی و غیررسمی انجام میشود.
منبع: روزنامه توسعه ایرانی
پلمب آرایشگاهها و اتاقهای ماساژ مختلط
رئیس پلیس امنیت پایتخت از برخورد با تخلفات اخلاقی و عرفی در آرایشگاهها خبر داد و گفت: پلیس بر آرایشگاههایی که در آن اقدام به ارائه خدمات به جنس مخالف میشود برخورد خواهد کرد، کما اینکه در دو ماه اخیر ۲۶ واحد صنفی که در این زمینه فعال بودند، شناسایی و پلمب شدند.
به گفته رئیس پلیس امنیت تهران بزرگ، متصدیان این مراکز نیز بازداشت و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است.
منبع: تابناک
تولید ۷۰۰ نوع مواد مخدر در ایران
به گفته یک جامعهشناس، طبق بررسیهای صورت گرفته، امروزه ۷۰۰ نوع ماده مخدر در ایران تولید و عرضه میشود که هر کدام از مواد مخدر خطرات ناگواری برای افراد دارد.
وی گفت، در نقاط حاشیهای شهر افراد با فرهنگهای مختلف زندگی میکنند و این افراد بهدلیل شرایط اقتصادی نامناسب به مصرف مواد مخدر کشیده میشوند و عرضهکنندگان کلان مواد مخدر نیز بیشتر از این افراد برای توزیع مواد استفاده میکنند.
این جامعه شناس گفت، در حال حاضر ۷۰ درصد معتادان در سرقتهای رخ داده در شهر شریک هستند و این افراد برای تامین هزینه خرید مواد مخدر دست به هر کاری میزنند. از طرفی ۵۰ درصد طلاقهای رخ داده در ایران بهدلیل اعتیاد رخ میدهد.