۴۰ درصد از جمعیت ایران حاشیهنشین هستند
اکبر رحمتی، آسیبشناس اجتماعی گفت: موضوع حاشیهنشینی یکی از معضلات اصلی ایران محسوب میشود و اگر منابع قدرت و ثروت بهصورت عادلانه بین شهرها توزیع میشد ما امروز شاهد زندگی حجم گستردهای از مردم در حاشیه کلانشهرها نبودیم.
وی گفت: افراد با هدف بهتر شدن وضعیت معیشتی، به شهرهای بزرگ کوچ میکنند اما شرایط زندگی در کلانشهرها متفاوت با شهرستان و روستاها است. مردم بهدلیل نبود کار در روستاها به سمت شهرها سرازیر میشوند ولی با مشاهده گرانیها و ناتوان بودن در گرفتن منزل در داخل شهر، برای زندگی به حاشیه شهر میروند و این موضوع باعث افزایش جمعیت حاشیهنشینی میشود و هماکنون حدود ۴۰ درصد از جمعیت ایران حاشیهنشین هستند.
این آسیبشناس اجتماعی تصریح کرد: افراد با فرهنگهای مختلف در حاشیه شهرها دور هم جمع میشوند و همین موضوع باعث بروز مشکلاتی در بعد فرهنگی شده و مشکلاتی را بهوجود میآورد. از طرفی این افراد نسبت به سایر افراد جامعه بیشتر در معرض مصرف مواد مخدر هستند و همچنین طبق اعلام شورای اجتماعی ایران، افرادی که در حوزه خرید و فروش مواد مخدر فعال هستند از حاشیهنشینان برای توزیع و پخش انواع مواد مخدر استفاده میکنند.
منبع: خبرگزاری آنا
تریاک و گل از مخدر مصرفی در بین دانشآموزان
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: مصرف مواد مخدر در جامعه دانش آموزی ایران یک درصد است، دانش آموزان بیشتر تریاک و گل مصرف میکنند و در بین دانشجویان نیز مصرف گل وجود دارد.
به گفته وی، ارائه آمار و ارقام بر حساس سازی جامعه تاثیر چندانی ندارد. بیان واقعیتها یک بخش از موضوع آگاهی بخشی است و اگر در حساس سازی موفق عمل کرده بودیم امروز شاهد رشد اعتیاد نبودیم و سالهاست به شکل مداوم آمار کشفیات و معتادان و ... را اعلام کردهایم اما هنوز در رابطه با اعتیاد نوجوانان و جوانان با مشکل مواجه هستیم.
این مقام دولتی با اشاره به کشف بالغ بر ۱۳ تن موادمخدر از ابتدای سال ۹۸ تاکنون در فارس، حجم کل مواد مخدر کشف شده در سال ۹۷ را بالغ بر ۴۵ تن اعلام کرد و شایعترین مواد مخدر مصرفی را تریاک، هروئین، شیشه و حشیش اعلام و اضافه کرد: قرارگرفتن هروئین و شیشه در رده دوم نوع ماده مخدر مصرفی، یک زنگ خطر پر سر و صدا و جدی است.
منبع: ایسنا
تورم تولیدکننده زراعت و دامداری ۴۸ درصد شد
شاخص قیمت تولید کننده زراعت، باغداری و دامداری سنتی در سال ١٣٩٧ برابر است با ۳۶۲.۷ که نسبت به سال قبل ۴۷.۸ درصد افزایش یافته است.
در بخش زراعت و باغداری، شاخص گروه «زراعت و باغداری» در سال گذشته ۴۵.۴ درصد، شاخص گروه «غلات» ۲۸.۶ درصد، شاخص گروه «سبزیجات» ۵۱.۸ درصد، شاخص گروه «میوهها و میوههای آجیلی» ۵۴.۴ درصد، شاخص گروه «موادخام طبقه بندی نشده» ۳۴.٢ درصد نسبت به سال ۹۶ افزايش یافته است.
در بخش شاخص دامداری سنتی نیز شاخص گروه «دامداری سنتی» در سال گذشته ۵۳.۰ درصد، شاخص گروه «پرورش بز و بزغاله» ٧١.٩ درصد، شاخص گروه «پرورش گاو و گوساله سنتی» ۵۶.۲ درصد، شاخص گروه «گوسفند و بره» ۷۳.۴ درصد و شاخص گروه «سایر محصولات حیوانی» ۲۶.۶ درصد نسبت به سال ۹۶ افزایش یافته است.
منبع: مرکز آمار ایران
سیب زمینی گرانتر شد
رئیس اتحادیه بارفروشان از افزایش ۱۰۰۰ تومانی قیمت سیب زمینی در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران خبر داد و گفت: نرخ این محصول در میدان مرکزی به کیلویی پنج تا هفت هزارتومان رسیده است.
این مقام مسئول افزود: محصول سیب زمینی گرگان، کرمانشاه و دزفول در حال عرضه به بازار است ولی متاسفانه کافی نیست و وقوع سیل در کنار صادرات، باعث شد عرضه نسبت به تقاضا کمتر باشد و تا زمانی که محصول اصفهان و همدان وارد بازار شود، قیمتها در همین حدود باقی میماند.
منبع: اقتصاد آنلاین
پروژه تالار مرکزی ارومیه با گذشت ۱۲ سال آماده بهره برداری نیست
پروژه تالار مرکزی ارومیه که یک طرح ملی به شمار میرود قرار بود تا سالهای ساخت آن دورقمی نشده به افتتاح برسد اما این پروژه اکنون ۱۲ سال است که دارد ساخته میشود و همچنان خبری از باز شدن درهای آن به روی مردم نیست.
پروژهای که این روزها هم برای استان و هم برای دولت هزینههای زیادی را میتراشد که به سبب افزایش نرخ دلار و مصالح و تجهیزات فنی مربوطه دیگر حساب ساخت آن نیز از دست خود مسئولان در رفته است و باید میلیاردها تومان به آن تخصیص یابد تا افتتاح شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: این پروژه در سال ۸۶ کلنگ زنی شد و قرار بود تا شش سال به افتتاح برسد اما امروز بازهم این پروژه هنوز برای استفاده مردم آماده نشده است. این پروژه هم اینک پیشرفت ۷۰ درصدی دارد و هنوز سالنهای آن به طور کامل ساخته نشدهاند.
این پروژه ملی تاکنون ۴۰ میلیارد تومان برای چهار دولت که بر روی کار آمده و رفتهاند و همچنین برای آذربایجان غربی هزینه در بر داشته است.