شیر ۲۱ درصد گران شد
بر اساس تصمیم کارگروه تنظیم بازار، قیمت شیرخام و انواع محصولات پر مصرف لبنی تا ۲۱ درصد افزایش یافت که در آن قیمت شیر از ۴۴۵۰ تومان به ۵۴۰۰ تومان تغییر کرده است.
قیمت شیر خام نیز ۱۹.۵ درصد افزایش داشته است و از این پس شیر خام هم از کیلویی ۲۰۰۰ تومان به ۲۳۹۰ تومان تغییر قیمت داده است.
پیش از اعلام قیمتها توسط ستاد تنظیم بازار، برخی برندهای لبنی خودخواسته قیمتها را افزایش داده بودند؛ این کار به عنوان رویه برای آنها تبدیل شده و بارها با این اقدامات قیمت را در بازار بالا بردهاند و حتی مصوبه ستاد تنظیم بازار را هم گرفتهاند.
منبع: خبرگزاری فارس
سکه گران شد
افزایش نزدیک به چهار دلاری قیمت هر اونس طلا در بازار سبب شد بهای طلا در ایران نیز با رشدی نزدیک به چهار هزار تومان به ۴۱۸ هزار تومان برسد.
در جریان معاملات امروز بازار آزاد تهران، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید چهار میلیون و ۶۳۰ هزار تومان، سکه طرح قدیم چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نیم سکه دو میلیون و ۴۷۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۶۷۰ هزار تومان و سکه گرمی یک میلیون و ۲۰ هزار تومان داد و ستد شد.
این ارقام نسبت به روز گذشته افزایشی قابل توجه را نشان میدهد. برخی ناظران بر این اعتقادند افزایش قیمت طلا و سکه تحت تاثیر رشد بهای طلای جهانی و تحولات رخ داده در منطقه است.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
۴۸ درصد خانوارهای فقیر تهرانی هیچ فرد شاغلی در خانواده ندارند
آمار نشان میدهد؛ از میان خانوارهایی که زنان سرپرست آنها هستند ۳۰ درصد و خانوارهایی دارای سرپرست مرد، ۱۳.۶ درصد دچار فقر هستند.
بر اساس این گزارش، ۱۱ درصد مردم تهران فقر درآمدی دارند و ۱۵.۵ درصد هم دچار فقر چند بعدی هستند. آمارهای دیگری هم هستند که میگوید؛ ۳۰ درصد فقرای تهران، زنان سرپرست خانوار و ۵۶ درصد مردم تهران دارای سرپرست بی سواد هستند.
اما بررسی ابعاد فقر درآمدی در خانوارهای فقیر هم نتایج قابل پیشبینی دارد؛ ۴۳ درصد خانوارهای فقیر مسکن ملکی ندارند، ۵۳ درصد خانوارهای فقیر سرپرست بیکار دارند، ۴۸ درصد خانوارهای فقیر هیچ فرد شاغلی در خانواده ندارند، ۳ دهم درصد پایتخت نشینان به حمام دسترسی ندارند، ۴۶ درصد کارگران تهرانی بیمه تامین اجتماعی ندارند، ۲۰ درصد مردم مسکن مناسب ندارند و ۱۰ درصد هم سو تغذیه دارند.
منبع: خبرگزاری مهر
واردات ۱۴۲ قلم کالا در سال جاری ممنوع شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به هیچ وجه نمیپذیرم کالایی که در داخل تولید میشود و امکان ساخت داخل را دارد، وارد شود و واردات کالاهایی که امکان ساخت داخل دارند مغایر با اهداف رونق تولید و ظلم به جوانان و اشتغال آنها است.
وی تصریح کرد: پارسال واردات ۱۳۳۹ قلم کالا را ممنوع کردیم و امسال ۱۴۲ قلم کالای دیگر را به این لیست اضافه کردیم و این لیست همچنان باز است.
منبع: ایلنا
افزایش پروندههای قاچاق شیرخشک
سخنگوی سازمان تعزیرات گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون پنج فقره پرونده شیرخشک به میزان ۱۲۱ تن تشکیل شده که سه فقره مختومه و دو پرونده با مقدار ۱۰۷ تن در حال رسیدگی است. همچنین محموله ۲۵ تن شیر خشک نیز توسط پلیس آگاهی کشف و پس از استعلام مصرف انسانی از دانشگاه علوم پزشکی حکم به ضبط محموله صادر و متهم به پرداخت پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
وی با بیان آمار سازمان تعزیرات حکومتی طی ۸۳ روز نخست سال جاری، گفت: در ۸۳ روز نخست سال جاری تا ۲۱ خرداد ماه، ۱۲۰ هزار و ۶۴۱ پرونده وارده به تعزیرات داشتهایم. متخلفان در طول این مدت زمان هفت هزار میلیارد و ۷۰۳ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شدهاند. بیشترین پروندهها مربوط به حوزه کالا و خدمات میباشد و بیشترین ارزش ریالی تخلف مربوط به حوزه قاچاق است که مقایسه تعداد پروندههای قاچاق و میزان ارزش ریالی نشان دهنده برخورد با قاچاقچیان در سطح کلان است.
این مقام دولتی با اشاره به طرح ضیافت و اقداماتی که انجام شده اظهارداشت: سه هزار و ۵۰۲ تیم گشت مشترک تعداد ۱۶ هزار و ۴۷۲ مورد بازرسی انجام داده اند و در این بازرسی ها پنج هزار و ۸۲۲ واحد دارای تخلف، چهار هزار و ۸۲۶ واحد تذکر گرفتند و برای ۶ هزار و ۳۶۳ متخلف پرونده تشکیل شده و متخلفان جمعا به پرداخت ۱۹۶ میلیارد و ۴۹۴ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شدهاند.