برای صادرات خرما عوارض سنگین تعیین شد
بر اساس ابلاغیه گمرک، عوارض جدیدی برای صادرات خرما تعیین شده که در پی آن هر کیلوگرم خرمای مضافتی مشمول ۸ هزار تومان و هر کیلوگرم خرمای کبکاب مشمول ۵ هزار تومان عوارض صادرات خواهد شد.
این در حالی است که سایر خرماها نیز مشمول عوارضی معادل ۳۰ درصد ارزش ریالی صادرات بر مبنای نرخ دلار در سامانه سنا خواهند شد.
تفاوت افزایش قیمت دلار طی سال گذشته منجر به افزایش صادرات برای کسب درآمدهای ارزی و در نهایت تورم صادراتی این کالا در بازارهای داخلی شد. تا جایی که قیمت هر کیلو خرما از کیلویی کمتر از ۱۰ هزار تومان تا حدود هر کیلو ۴۰ هزار تومان نیز رسید.
منبع: خبرآنلاین
سیگار سالانه جان ۶۰ هزار ایرانی را میگیرد
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران گفت: با برآورد ۶۰ میلیارد نخ مصرف سالیانه سیگار در ایران، ۶۰ هزار مورد مرگ ناشی از استعمال سیگار را داریم و اگر مردم حداقل روزی ۲۰ میلیارد تومان صرف خرید سیگار کنند که البته این رقم در رابطه با قلیان بیشتر است، باید توجه داشت که حداقل ۶۰ هزار میلیارد تومان هزینه درمان بیماریهای ناشی از استعمال آنها میشود که با احتساب هزینههای جاری، این هزینهها به ۱۰۰ هزار میلیارد در سال نیز میرسد.
وی با اشاره به عدم تصویب افزایش ۱۰۰ تومانی قیمت هر پاکت سیگار بر اساس لایحه بودجه ۹۸ ادامه داد: این افزایش میتوانست ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد برای ایران به ارمغان آورده و از اعتیاد، افزایش بار بیماری و مرگ ناشی از مصرف دخانیات جلوگیری کند.
منبع: پایگاه خبری آفتاب
نانوایان سنتی توان مقابله با تورم را ندارند
مدیرعامل اتحادیه نانواییهای سنتی ایران گفت: با توجه به افزایش نرخ تورم و ثبات نرخ مصوب نان، دیگر واحدهای نانوایی توان مقابله با نرخ تورم را ندارند و لازم است دولت هرچه سریعتر برای این صنف چارهای بیندیشد.
وی گفت: مصوبه قیمت نان سنتی مربوط به سال ۱۳۹۳ است و تاکنون نرخ نان ثابت مانده در حالی که همه هزینههای تولید و معیشت از جمله حقوق کارگر، آب، برق، گاز، بیمه و اجاره واحد تولیدی، مزایای جانبی کارگران تابع تورم سالانه افزایش قیمت داشتهاند و اگر دولت افزایش قیمت نان را همانند سایر اقلام مصرفی مطابق با نرخ تورم افزایش میداد حتی اگر این افزایش جزئی بود به طور حتم نه تنها فشاری به جامعه وارد نمیشد بلکه علاوه بر بالا رفتن کیفیت نان، بخشی از مشکلات نانوایان نیز برطرف می شد.
وی تصریح کرد: نرخ تورم سال ۹۴ معادل ۱۱.۹۷ درصد، سال ۹۵ حدود ۹ درصد، سال ۹۶ حدود ۱۰ درصد و سال ۹۷ که ۳۷ درصد بود که اگر قرار بود نرخ نان مطابق نرخ تورم افزایش یابد حداقل باید دو برابر نرخ مصوب فعلی میشد یعنی قیمت یک عدد نان لواش ۲۰۰ تومانی باید به ۴۰۰ تومان میرسید تا هزینههای نانوایی را پوشش دهد.
منبع: ایرنا
گرانی میوههای تابستانی: زردآلو پارسال ۱۲ هزار تومان بود، امسال ۳۵ هزار تومان
رئیس اتحادیه میوهفروشان یزد گفت: با توجه به افزایش هزینههای اصلی خانوار، امسال تقاضا برای خرید میوه از سوی مردم نسبت به سالهای قبل بسیار کاهش یافته و همین کاهش تقاضا سبب شده که کمبود در زمینه میوه حس نشود.
به طور مثال، میوه زردآلو که سال گذشته قیمتش حداکثر به ۱۲ هزار تومان رسیده بود، امسال کیلویی ۳۵ هزار تومان به فروش میرسد و این نشان از گرانی شدید میوه در تابستان را دارد و قدرت خرید مردم نیز به شدت کاهش یافته، به طوری که آنها را مجبور به چشمپوشی از خرید این میوهها کرده است.
کارشناسان بازار میوه و ترهبار دلیل گرانی اخیر را گرانی دلار و تمایل برای صادرات و همچنین سرمازدگی و کاهش محصولات میدانند.
یکی از شهروندان یزدی در مورد قیمت میوههای سردرختی اظهار میکند: زردآلو، گوجهسبز، هلو و گیلاس تا چند سال پیش جزو سبد اصلی میوه یزدیها بود، اما چند سالی است که میوهها لوکس شدهاند و هر کسی امکان مصرف آنها را ندارد.
رئیس اتحادیه میوهفروشان یزد با بیان اینکه در مغازههای شهر، فروشندگان مجاز به افزایش ۳۰ درصدی قیمت میوه هستند میافزاید: قیمت میوههای سردرختی به دلایل مختلف از جمله خشکسالی، سرمازدگی، تگرگ و آفتزدگی افزایش یافته است.
منبع: روزنامه همشهری
افزایش بیماران دیالیزی ایران و مرگ روزانه ۱۰ نفر به دلیل عدم پیوند اعضا
رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت اعلام کرد: سالانه ۳۰۰۰ بیمار به جمع بیماران دیالیزی ایران افزوده میشود و هزینه هر بار دیالیز ۵۰۰ هزار تومان است به طوری که ما روزانه ۱۶ هزار دیالیز در ایران انجام میدهیم که قطعا هزینههای بسیار گزافی را به همراه دارد.
این مقام دولتی گفت: هیچ منبع مالی امکان حمایت برای کاهش هزینه این بیماران را ندارد و باید به سمت انجام روشهای جایگزین حرکت کنیم که نمونه آن دیالیز صفاقی و پیوند کلیه است که در این زمینه در کشور گامهای بلندی برداشته شده است.
وی اضافه کرد که، روزانه ۷ تا ۱۰ نفر از لیست انتظار اهدای عضو خارج شده و از دنیا میروند در حالی که به راحتی میتوانیم با یک آگاهسازی و فرهنگسازی با اهدای عضو به بیماران چشمانتظار کمک کنیم.