آغاز موج چهارم مهاجرت به حاشیه تهران
بعد از چند موج مهاجرت از دیگر شهرها به حاشیه شهر تهران، این بار موج چهارم مهاجرت در حال رخ دادن است اما از درون پایتخت. مستاجرانی که نمیتوانند واحدهای استیجاری خود را با قیمتهای جدید تمدید کنند، بهتدریج به حاشیه شهر کشیده میشوند و آنهایی که در حاشیه ساکن بودند، باید به حاشیههای دورتر بروند.
به همان نسبت که کالاهای اساسی گرانتر شدهاند، در اردیبهشتماه اجارهبها در شهر تهران بین ۱۰ تا ۴۰درصد افزایش یافته است. همین هم باعث شکلگیری مهاجرت معکوس از تهران شده است و از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ استانهای البرز، گیلان و مازندران بیشترین مهاجر را از تهران داشتهاند که برخی به قصد خرید و برخی دیگر به قصد اجاره، تهران را ترک کردهاند.
یک فعال بخش خصوصی حوزه مسکن گفت: معضلات اجتماعی که شاهد آن هستیم و بیشتر هم خواهد شد، تنها بخشی از مشکلات است. اگر شهرهای بزرگ با پدیده خروج افراد کم درآمد روبهرو شده به این دلیل است که این شهرها از نظر «املاک» دیگر برای این افراد قابل تحمل نیست. اجاره و رهن و خرید مسکن امروز در شهرهایی مثل تهران، تبریز، اصفهان، شیراز، اهواز و مشهد یک معضل اجتماعی شده است و چون برنامهریزی صحیحی در اینزمینه وجود نداشته است، شهرها و شهرکهای اطراف عملا محل سرریز جمعیت شدهاند و قطعا با مشکلات زیادی روبهرو خواهند شد.
منبع: روزنامه همشهری
گرد و خاک نفس پلدختر را گرفت و ۳۸ بیمار تنفسی بستری شدند
رئیس بیمارستان امامخمینی پلدختر با بیان اینکه گرد و خاک ناشی از سیلاب ویرانگر نفس مردم این شهر را گرفته گفت: روزانه ۵۰ نفر با علائم سرفه شدید، گلودرد و علائم آلرژی به بیمارستان پلدختر مراجعه میکنند و تاکنون ۳۸ نفر بهسبب مشکلات تنفسی و ریوی در بیمارستان بستری شدهاند که بیشتر آنها افراد مسن هستند.
وی ادامه داد، براساس رایزنیای که با پزشک متخصص عفونی داشتهایم علت این حجم ورود بیمار ریهای به بیمارستان گرد و خاک و آلودگی هوا بوده.
منبع: تسنیم
بیتوجهی دستگاهها به حریم کیفی رودخانهها
به گفته یک استاد دانشگاه شهید بهشتی، به دلیل انجام ناصحیح فرآیند آبخیزداری و نابودی پوشش گیاهی، سیل اخیر خسارت شدیدی به بار آورد بنابراین باید به جای ساختن سد برای سیلی که چند سال یک بار رخ میدهد، آبخیزداری را به شکل صحیح انجام دهیم چون فواید دیگری جز کنترل سیل دارد.
رئیس مرکز پژوهشی پژوه آب گستر نیز گفت: تعرض و دستاندازی به حریم بستر رودخانه و مسیلها، ضعف جدی در ساماندهی و لایروبی رودخانهها، طراحی و اجرای نادرست زیرساختهای شهری و روستایی، کاهش پوشش گیاهی و فرسایش وسیع و ضعف در آبخیزداری ایران موجب زیانبار شدن سیل اخیر شد. پس از وقوع سیل به دلیل نبود برنامه جامع مدیریت سیلاب در ایران، غافلگیری و ناهماهنگی ارگانها و دستگاههای متولی مدیریت سرزمینی، خسارت را چند برابر و رسیدگی به وضعیت را سختتر کرد.
منبع: ایسنا
اجرا نشدن ۸۰ درصد قانون بهبود فضای کسب و کار
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: در حالی که همه دستگاههای اجرایی در ایران موظف هستند قانون بهبود فضای کسب و کار را اجرا کنند طبق آخرین پایش، ۸۰ درصد این قانون اجرا نمیشود.
وی اضافه کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به ما اطلاع داد که در حال رصد هستند تا کسانی که قانون بهبود فضای کسب و کار را رعایت نکردند به مراجع مربوطه معرفی شوند.
رئیس اتاق ایران اضافه کرد: امسال رتبه ایران در برخی مولفههای کسب و کار نسبت به سال گذشته کاهش یافته و در پایش سه ماهه گذشته که توسط اتاق بازرگانی در استانهای ایران انجام گرفت نیز وضعیت در مولفههای کسب و کار مطلوب نبود.
منبع: ایلنا
نیممیلیون مسکن مهر نیمهکاره در ایران وجود دارد
به گفته مديرعامل سازمان ملی زمين و مسكن در حال حاضر ۵۰۰ هزار مسکن مهر به صورت نیمهکاره در ایران وجود دارد.
وی افزود: ساخت اين مسكنها در قالب طرح اقدام ملی در طول سالهای ۹۸ و ۹۹ در سطح ایران اجرايی میشود.
گفتنی است وجود ۵۰۰ هزار مسكن مهر نيمه كاره در ایران به نوعی بيانگر اين است كه دولت روحانی در اغلب سالهای گذشته اقدام خاصی در جهت تكميل اين واحدها انجام نداده است و عباس آخوندی وزير سابق راه و شهرسازی در طول مديريت خود بر اين وزارتخانه مدام به مسكن مهر حمله میكرد و در روز توديع خود نيز گفت: افتخار میكنم حتی یک خانه هم نساختهام!