لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۵

واقعیت‌هایی از داخل ایران| کارگران به جای گوشت، تن ماهی می‌خریدند اما آن هم گران شد

۶۱ درصد گستره سیستان و بلوچستان دچار خشکسالی شدید است

خشکسالی در رودخانه هیرمند- آرشیو
خشکسالی در رودخانه هیرمند- آرشیو

رئیس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: بررسی شاخص ده ساله خشکسالی SPEI نشان می‌دهد که ۶۱ درصد از گستره این استان برابر با ۱۱۱ هزار کیلومتر مربع درگیر خشکسالی بسیار شدید است.

وی افزود: بر اساس خروجی نتایج شاخص SPEI، خشکسالی و ترسالی به چهار طبقه خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید دسته بندی می‌شود که اکنون حتی یک دهم درصد از گستره سیستان و بلوچستان شرایط نرمال یا ترسال ندارد و تمام این پهنه وسیع دچار درجه‌های گوناگون خشکسالی است.

منبع: ایرنا

مشکلات مدارس بروجرد، کرمان و اصفهان

به گفته مدیر آموزش و پرورش بروجرد با آنکه آموزش و پرورش بروجرد دارای ۳۵۰۰ معلم و ۴۰۰ واحد آموزشی است، این شهرستان با کمبود نیروی انسانی و مالی روبرو است. این شهرستان در مقطع ابتدایی با کمبود ۲۷۰ نیروی انسانی و در هنرستان‌های شهرستان با کمبود تجهیزات و امکانات مواجه است.

به گفته وی، ۶۰ درصد مدارس این شهرستان فرسوده هستند و استحکام مورد نیاز را ندارند و خیلی از آنها باید تخریب شوند و بر اثر سیل فروردین ماه سال جاری پنج میلیارد ریال به محیط های آموزشی شهرستان خسارت وارد شده است.

مدیرکل آموزش پرورش استان کرمان نیز گفت، در استان کرمان بیش از ۷۰۰ مدرسه تخریبی داریم که دولت بودجه کافی برای بازسازی این مدارس ندارد.

همچنین به گفته مدیر ناحیه پنج آموزش‌ و پرورش شهر اصفهان، مدارس این ناحیه شهر اصفهان با کمبود شدید نیروی انسانی به ویژه در دوره ابتدایی مواجه شده است و برای سال جدید تحصیلی ۲۱۰ آموزگار در پایه ابتدایی کمبود داریم، همچنین شش هزار و ۷۰۰ ساعت نیروی مرد در دوره متوسطه از دیگر کمبودهای ناحیه پنج اصفهان است و قدمت بالا و تخریبی بودن برخی از مدارس ناحیه پنج منجر به تخلیه برخی مدارس در سال تحصیلی آینده خواهد شد.

منبع: خبرگزاری فارس- ایمنا- ایسنا

با گذشت نزدیک به یک دهه بیمارستان ۲۰۵ تختخوابی تنکابن آماده بهره برداری نیست

بیمارستان ناتمام ۲۰۵ تختخوابی تنکابن
بیمارستان ناتمام ۲۰۵ تختخوابی تنکابن

بیمارستان ۲۰۵ تختخوابی و فوق تخصصی تنکابن که در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۹ کلنگ آن به زمین زده شد، پروژه‌ای است که تاکنون سه دولت، چهار استاندار، دو نماینده مجلس، سه فرماندار و چندین وزیر و مدیرکل استانی را از سر گذرانده و پس از گذشت ۹ سال، تنها با حدود ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال تبدیل شدن به رویا برای مردم شهرستان تنکابن است.

بنا بر این گزارش نخستین بار در اردیبهشت ۱۳۸۹ با حضور وزرای بهداشت و درمان و اقتصاد و دارایی دولت وقت، کلنگ پروژه‌ای در شهرستان تنکابن به زمین زده شد، اما به واسطه برخی مشکلات، با یکسال و هشت ماه تاخیر سرانجام این طرح با حضور محمد جعفر علیزاده، معاون عمرانی وزیر راه و شهرسازی در آغازین روزهای دی‌ماه سال ۱۳۹۰ وارد فاز عملیات ساخت و احداث شد. برای پیشرفت این پروژه تاکنون ۳۴ میلیارد تومان هزینه شده است.

مسئولین برای احداث این بیمارستان از سال ۹۳ تا کنون وعده‌های داده‌اند؛ بارها از افتتاح پروژه در سال‌های مختلف خبر داده شده و آخرین خبر نیز طبق گفته مسئولان ارشد شهرستان تنکابن افتتاح پروژه تا انتهای سال جاری است.

منبع: ایسنا

کشتی گیران ایرانی فاقد حقوق ماهانه و بیمه هستند

کشتی گیر ایرانی در المپیک ریو- آرشیو
کشتی گیر ایرانی در المپیک ریو- آرشیو

کشتی به عنوان ورزش اول ایران این روزها با مشکلات زیادی دست به گریبان است. فدراسیون این رشته چند ماهی است که رئیس ندارد و با سرپرست اداره می‌شود. نبود اعتبار و منابع مالی نیز از اصلی‌ترین دغدغه‌های فدراسیون کشتی است که هر روز کار را برای کشتی‌گیران سخت‌تر می‌کند.

یکی از قهرمانان کشتی آزاد می‌گوید: ما بدون هیچ منبع درآمد و انگیزه‌ای کشتی می‌گیریم. نه حقوق ماهانه داریم نه بیمه. متاسفانه با تمام این مشکلات فدراسیون بلاتکلیف است و هنوز رئیس ندارد.

منبع: روزنامه شرق

کارگران به جای گوشت، تن ماهی می‌خریدند اما آن هم گران شد

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار گفت: اگر دولت با توزیع کوپن، کالاهای اساسی را به طور هفتگی یا ماهانه به گونه‌ای سهمیه‌بندی کند که هر خانوار به تناسب نیاز خود خرید کند، هم دست دلالان بازار قطع می‌شود و هم جلو افزایش قیمت برخی کالاها گرفته می‌شود.

این مقام دولتی توزیع کوپن کالا در شرایط کنونی را ضروری دانست و گفت: جامعه کارگری از نوسانات قیمتی که هر از گاهی در بازار ایجاد می‌شود در عذاب است و نمونه بارز آن بحث افزایش قیمت برخی اقلام و مواد غذایی مثل ماکارونی و تن ماهی است که چند هفته‌ای است بازار را به هم ریخته است. این دو قلم چون امکان تهیه گوشت و فراورده‌های پروتئینی برای کارگران سخت شده بود در سبد معیشت خانوارهای کارگری حائز اهمیت بود و سهم بسیاری در سفره کارگران داشت و افزایش قیمت این اقلام بیشتر سبد معیشت کارگران و اقشار ضعیف و کم درآمد را تهدید کرده.

به گفته وی: متاسفانه بازار عرضه و توزیع و قیمت‌گذاری در ایران نظارت شده نیست، توزیع کوپن نوعی سهمیه‌بندی است و جلوی چند نوع نرخی شدن را می‌گیرد و نظارت را تقویت می‌کند.

منبع: ایسنا

XS
SM
MD
LG