لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۰

واقعیت‌هایی از داخل ایران| بدهی ۴۳۰ میلیارد تومانی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها

سرانه تخت بیمارستانی در قزوین پایین است

کمبود تخت در یکی از بیمارستان‌های ایران
کمبود تخت در یکی از بیمارستان‌های ایران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بیان کرد: در سرانه تخت همیشه مشکل داشته‌ایم و در ردیف ضعیف‌ترین استان‌ها هستیم و در حال حاضر شاخص تخت استان ۱.۶ تخت است که تا شاخص ۲.۶ تخت به ازای هر یک صد هزار نفر فاصله زیادی داریم.

وی در رابطه با ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی قزوین گفت: ساختمان این بیمارستان فقط بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در خصوص ساخت بیمارستان الوند مشکل داریم چون قرار بود شورای شهر زمینی را واگذار کند ولی آنقدر درگیر مسائل داخلی شده‌اند که این موضوع معطل مانده و پس از مدت‌ها ۵۰۰ متر زمین موافقت شده اما بقیه ۲۰۰۰ متر مانده که کار را با مشکل مواجه کرده است و هنوز منابع اعتباری هم تامین نشده.

منبع: خبرگزاری مهر

قیمت سکه افزایش يافت

روز دوشنبه، شاخص ارزی ۲۵۰ تومان افزايش قيمت را تجربه كرد و به بهای ۱۳ هزار و ۸۸۰ تومان رسيد و هم جهت با افزايش بهای دلار، سكه تمام بهار آزادی نيز ۱۰۰ هزار تومان افزايش يافت و به بهای ۴ ميليون و ۸۶۰ هزار تومان رسيد.

برخی از بازيگران حاضر در بازار عنوان می‌کنند كه پس از ساعت ۴ بعدازظهر نرخ‌های كمی بالاتر نيز برای سكه و دلار به ثبت رسيد، مخصوصا پس از آنكه عدم تمديد معافيت‌های نفتی رسما اعلام شد.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

افزایش محصولات ناقص در دو شركت خودروساز

کارخانه ایران خودرو
کارخانه ایران خودرو

تولید ماهانه خودروهای داخلی در حالی طبق آخرین آمار اعلامی، روندی افزایشی داشته كه از شركت‌های بزرگ خودروسازی كشور خبر می‌رسد ده‌ها هزار محصول ناقص در كف كارخانه‌ها رسوب كرده است.

به گفته منابع آگاه، ایران خودرو و سایپا هر كدام چیزی حدود ۷۰ هزار دستگاه محصول ناقص كه دارای كسری قطعه هستند، در كف كارخانه دارند. با توجه به این آمار، به نظر می‌رسد هم اكنون در مجموع نزدیك به ۱۴۰ هزار دستگاه خودرو ناقص در دو خودروساز بزرگ كشور وجود دارد كه فعلا امكان تجاری شدن آنها نیست.

ریشه خودروهای ناقص در تامین قطعات سبب شده خودروسازان و قطعه سازان در تامین قطعات و مواد اولیه به مشكل برخورد كنند و در نتیجه، تولید افت كرده و ده‌ها هزار خودرو ناقص در كف كارخانه بماند. مشكلات داخلی نیز در مختل شدن تامین قطعات و تولید خودروهای ناقص، اثرگذار بوده است؛ روند تامین قطعات داخلی به دلیل عدم تزریق نقدینگی سر وقت خودروسازان به قطعه سازها، مختل و قطعات لازم و كافی به خطوط تولید نمی‌رسد و نتیجه آن، خود را در كاهش تولید و محصولات ناقص نشان می‌دهد.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

آیا با افزایش وام مسکن، در ایران می‌توان خانه دار شد؟

گرانی مسکن
گرانی مسکن

طبق آخرین آمار رسمی منتشر شده توسط وزارت راه و شهرسازی میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در اسفندماه ۱۳۹۷ به ۱۱ میلیون تومان در هر مترمربع رسید که این قیمت در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۶ رشد ۹۵ درصدی را نشان می‌داد. این افزایش قیمت باعث شد که بسیاری از مردم قدرت خرید مسکن را از دست بدهند و حتی وام‌های مسکن نیز دیگر کارکرد خود را از دست دادند و تنها می‌توانستند مقدار بسیار اندکی از قیمت مسکن را پوشش دهند.

به گفته یک کارشناس و تحلیلگر حوزه مسکن در چند سال گذشته درآمد خانوارها رشد آنچنانی نداشته است و بنابراین می‌توان گفت پس انداز خانوارها که از محل مازاد درآمد نسبت به هزینه به وجود می‌آید، ارتقا پیدا نکرده است و این در حالی است که قیمت مسکن همواره رو به افزایش بوده است. افزایش سقف وام به این موضوع باز می‌گردد که خانوارها توان بازپرداخت اقساط آن را داشته باشند.

به گفته این کارشناس در شرایطی که اکنون نرخ سود برای پرداخت وام نرخ بالایی است، اقساط بازپرداخت این وام‌ها بالا خواهد بود و کمتر خانواری می‌تواند از عهده بازپرداخت آن برآید و کمتر خانوارهایی هم می‌توانند مستندات و مدارک مربوط به دریافت این نوع وام‌ها را فراهم کنند.

منبع: وبسایت تابناک

بدهی ۴۳۰ میلیارد تومانی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها

رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: بدهی بیمه‌ها به بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه، بالغ بر ۴۳۰ میلیارد تومان است و حجم مطالبات بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه از بیمه‌های اصلی به خصوص تامین اجتماعی بالاست.

وی ادامه داد: حدود ۴۰۰ میلیارد تومان نیز بیمارستان‌های ما به شركت‌های دارویی و تجهیزات پزشكی، بدهی دارند. این مشكل باعث شده تمام برنامه ریزی ما تحت الشعاع بدهی بیمه‌ها قرار بگیرد.

این مقام دولتی در صحبت‌های خود به كمبود تخت بیمارستانی در مناطق تحت پوشش دانشگاه نیز اشاره کرده است.

منبع: روزنامه جام جم

XS
SM
MD
LG