لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۴

اوباما: آمریکا و اروپا در جهت پیشبرد پیمان ترانس آتلانتیک حرکت کنند


کنفرانس خبری مشترک باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در هانوفر
کنفرانس خبری مشترک باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در هانوفر

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا گفت علی رغم مخالفت های موجود، ایالات متحده و اتحادیه اروپا باید در جهت توافق تاریخی تجارت آزاد حرکت کنند.

اوباما طی کنفرانس خبری مشترک با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در شهر هانوفر گفت "محرز است که آمریکا از تجارت آزاد سود می برد، همانطور که دیگر کشورهای مرتبط با این پیمان از آن سود خواهند برد."

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا نیمروز یکشنبه به وقت اروپا از لندن وارد هانوفر شد.

آمریکا و آلمان دو شریک اقتصادی عمده برای یکدیگرند و امیدوارند که حمایت دیگر کشورها از مشارکت و سرمایه گذاری تجارت میان آمریکا و اروپا موسوم به پیمان ترانس-آتلانتیک (T-TIP) را جلب کنند.

نکات مثبت و منفی

دولت آلمان از پیمان تجاری ترانس آتلانتیک حمایت کرده و می گوید این پیمان باعث شکوفایی اقتصاد جهانی می شود و فرصت بهتری برای رقابت در بازار جهانی در اختیار شرکت های کوچک و متوسط می گذارد و همزمان مقررات زائد و کاغذباری را کاهش می دهد.

مخالفان پیمان فوق را مذاکرات مبهمی می دانند که از دید عموم خارج شده می دانند و نگران آن هستند که به قیمت هزینه سنگین بر دوش مصرف کنندگان و کارگران، و به سود شرکت های بزرگ چند ملیتی تمام شود

روز شنبه هزاران آلمانی در شهر هانوفر در اعتراض به پیمان مشارکت اقتصادی آمریکا و اروپا و تجارت آزاد میان دو طرف، که از سوی اوباما پیشنهاد شده، به خیابان ریختند و شعار سر دادند.

اعتراض ها در هانوفر
اعتراض ها در هانوفر

​در ماه نوامبر نیز، بیش از صد هزار نفر در تظاهراتی در برلین به آن اعتراض کرده بودند.مسئولان تخمین زده اند که توافق تجاری آمریکا و اروپا سالانه صد میلیارد دلار به اقتصادهای هر طرف در دو سوی اقیانوس اطلس (آتلانتیک) بیفزاید.

اوباما می گوید برخی با این برنامه مخالفند چرا که در پدیده جهانی شدن "جا نیفتاده اند"، اما به گفته او "اغلب افراد می دانند که این ایده خوبی است."

رئیس جمهوری آمریکا پیش بینی کرد که تا قبل از پایان دوره ریاست جمهوری اش در ژانویه سال آینده میلادی پیمان ترانس آتلانتیک حاصل شود، هرچند تایید شدن آن بیشتر طول خواهد کشید.

اوباما پس از افتتاح بزرگترین نمایشگاه صنعت و تکنولوژی در هانوفر آلمان گفت ایالات متحده "تمام تلاشش را می کند" تا ظرف سال جاری این توافق حاصل شود.

مراسم استقبال از باراک اوباما در هانوفر
مراسم استقبال از باراک اوباما در هانوفر

​اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا از سال ۲۰۱۳ بر سر پیمان فوق مذاکره می کنند. حامیان آن امیدوارند اکنون که آمریکا، ژاپن، و دیگر کشورهای شراکت ترانس-پاسیفیک، یا پیمان سرمایه گذاری منطقه آسیا-اقیانوسیه و آمریکا بر سر قراردادی دیگر به توافق رسیده اند، شراکت ترانس آتلانتیک نیز شانس بیشتری برای تحقق یافته است.

اوباما دیدار دو روزه خود از آلمان را با مذاکره با آنگلا مرکل بر سر مسائل مختلف جهانی از جمله مبارزه با تروریسم، بحران مهاجران در اروپا و امنیت اروپا و آمریکا آغاز کرد.

تروریسم

باراک اوباما گفت آمریکا و آلمان به استفاده از "تمامی ابزار موجود برای مقابله با تروریسم و توطئه حملات تروریستی" متعهدند.

آلمان عضو ائتلاف جهانی به رهبری آمریکا در مبارزه با دولت اسلامی (داعش) است.

اوباما گفت دو طرف درباره حمایت بیشتر پیمان آتلانتیک شمالی –ناتو- و یاری اقتصادی کشورهای گروه جی-۷ در مبارزه با داعش، گفت و گو کردند.

خانم مرکل گفت طرفدار ایجاد "منطقه امن" در سوریه است و در عین حال امیدوار است که مذاکرات صلح سوریه که در ژنو در جریان است بتواند راه را برای به وجود آمدن منطقه ای امن برای پناهجویان هموار کند.

اوباما گفت ایجاد منطقه امن در سوریه بدون یک تعهد نظامی بزرگ امری دشوار است. او گفت این مسئله بیش از آن که "به موانع ایدئولوژیک ربطی داشته باشد، به نحوه اجرا بستگی دارد."

رهبران آمریکاو آلمان بر سر عدم رسیدن به آتش بس در روزهای اخیر ابراز نگرانی کردند.

اوباما گفت: "ما همچنان معتقدیم که تنها راه پایدار، راه حل سیاسی است که سوریه را به سوی دولتی فراگیر و نماینده همه اقشار سوریه رهنمون شود."

اوباما و مرکل در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بزرگ صنعت و تکنولوژی هانوفر
اوباما و مرکل در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بزرگ صنعت و تکنولوژی هانوفر

اوکراین

آنگلا مرکل گفت: "متاسفانه در اوکراین آتش بس پایدار نمی بینیم." او اوکراین و روسیه را به اجرای کامل و فوری پیمان مینسک ترغیب کرد.

دو طرف همچنین درباره اهمیت حمایت از دولت وحدت ملی در لیبی گفت و گو کردند.

قرار است آقای اوباما و خانم مرکل روز دوشنبه با رهبران بریتانیایی، فرانسوی و ایتالیایی دیدار و گفت و گو کنند.

اوباما گفت محور مذاکرات روز دوشنبه "چالش های مشترک" خواهد بود.

کاخ سفید می گوید این مذاکرات از جمله درباره نشست ناتو در ورشو در ماه ژوئیه است.

باراک اوباما گفت با وجود فشارهای فزاینده بر اروپا، مهم است که کشورهای عضو ناتو وظایف خود را انجام دهند.

باراک اوباما در پایان سفرش به آلمان در روز دوشنبه قرار است درباره دیدگاهش به آینده روابط آمریکا و اروپا صحبت کند.

XS
SM
MD
LG