لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۶

روحانی: آزادی مردم نمی‌تواند با سلیقه برخی دستگاه‌ها محدود شود


هزاران "مامور نامحسوس پلیس" در پایتخت ایران از روز ۳۰ فروردین ماه آغاز به کار کرده‌اند.
هزاران "مامور نامحسوس پلیس" در پایتخت ایران از روز ۳۰ فروردین ماه آغاز به کار کرده‌اند.

رئیس جمهوری اسلامی ایران از اعلام صریح موضع دولت درباره راه‌اندازی پلیس مخفی ناظر بر حجاب خودداری کرد اما گفت "چنین نیست که هر کس یا نهاد و ارگانی بخواهد با اقداماتی به دنبال کنترل مردم باشد". حسن روحانی همچنین تاکید کرد که "کرامت انسانی مقدم بر دین است" و کرامت همه باید حفظ شود.

حسن روحانی شامگاه سه‌شنبه (۳۱ فروردین) در بازگشت از سفر سمنان با سوالی درباره ماموران نامحسوس گشت اخلاقی مواجه شد و در پاسخ گفت: "یک طرح‌هایی در کشور اجرا می شود که بخشی از آن مربوط به دولت می‌شود و بخشی از طرح‌ها نیز مربوط به دستگاه‌های دیگر مثل قوه قضائیه یا دیگر نیروها است."

او در ادامه گفت: "دولت به وعده های خود از جمله در این زمینه پایبند است و هر جا لازم بوده برای ایجاد احساس امنیت در مردم، از توان خودش استفاده کرده است."

شهرام رفیع‌زاده: روحانی که گفته بود من سرهنگ نیستم، حقوقدانم؛ اجازه ندهد فرماندهان شهرها را به پادگان تبدیل کنند.

به اعتقاد رئیس دولت ایران، "اولین وظیفه در قبال مردم، احترام به شخصیت و جایگاه و کرامت مردم است. کرامت انسانی را خدا به انسانها داده و این کرامت مقدم بر دین است. کرامت همه باید حفظ شود."

آقای روحانی، صبح چهارشنبه اول اردیبهشت نیز در جلسه هیات دولت، بدون نام بردن از پلیس نامحسوس به بحث محدود شدن آزادی‌ها اشاره کرد: "چنین نیست که هر کس یا نهاد و ارگانی بخواهد با اقداماتی به دنبال کنترل مردم باشد. آزادی مردم با آیین نامه و سلیقه افراد و برخی دستگاه‌ها نمی‌تواند محدود شود. آزادی مردم به غیر از قانون با هیچ چیز دیگری محدود نمی‌شود."

به گفته او "حتی دولت و قوه قضائیه هم نمی توانند مردم را محدود کنند و فقط قانون می‌تواند چارچوب‌هایی در این زمینه داشته باشد".

حسن روحانی تاکید کرد: "حق نداریم در زندگی خصوصی و عمومی مردم دخالت کنیم جز در زمینه اجرای قانون."

رفیع‌زاده: وقتش رسیده روحانی به وعده‌هایش عمل کند

آغاز به کار هزاران "مامور نامحسوس پلیس" در پایتخت ایران از روز ۳۰ فروردین ماه با انتقادات بسیاری مواجه شده است. این پلیس‌های مخفی قرار است به رصد کردن خودروها و سرنشینان آنها پرداخته و عکس و فیلم تهیه ‌کنند.

شهرام رفیع‌زاده، روزنامه‌نگار به وبسایت صدای آمریکا می‌گوید که حسن روحانی می‌تواند و باید که در مقابل این طرح جدید نیروی انتظامی بایستد و اجازه ندهد شهرها را به "پادگان" تبدیل کنند.

آقای رفیع‌زاده با یادآوری وعده‌های حسن روحانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری می‌گوید: "او بارها به طور مستقیم یا ضمنی به طرح هایی چون امنیت اخلاقی و گشت ارشاد اشاره و تاکید کرد که مخالف چنین طرح‌ها و روش‌هایی است و حتی به صراحت وعده داد که نخواهد گذاشت ماموری بی‌نام و نشان از کسی سئوال کند. حالا نه تنها گشت‌های ارشاد بلکه راه اندازی گشت نامحسوس امنیت اخلاقی نقطه مقابل آن وعده است."

این روزنامه‌نگار قرار داشتن نیروهای نظامی و انتظامی تحت امر رهبر جمهوری اسلامی را باعث سلب مسئولیت از آقای روحانی نمی‌داند و می گوید خود حسن روحانی نیز بارها به اصل ۱۱۳ قانون اساسی استناد کرده است که "مسئولیت‏ اجرای‏ قانون‏ اساسی‏ و ریاست‏ قوه‏ مجریه‏ را جز در اموری‏ که‏ مستقیماً به‏ رهبری‏ مربوط می‏ شود" بر عهده‏ رئیس جمهوری گذشته است.

آقای رفیع‌زاده اضافه می‌کند: "در همین قانون اساسی با همه ایرادات وارد به آن در اصول متعددی آمده است که «حیثیت‏، جان‏، مال‏، حقوق‏، مسکن‏ و شغل‏ اشخاص‏ از تعرض‏ مصون‏» و «هر گونه‏ تجسس‏ ممنوع‏ است‏» مگر به حکم قانون. یعنی اینکه هر قوه، مقام یا فرماندهی اجازه ندارد هر روز طرحی را اجرا کند که این حقوق را نقض کند. یک روز گشت ارشاد، روز دیگر طرح امنیت اجتماعی، ماه بعد امنیت اخلاقی، و سالی دیگر گشت نامحسوس. پس حالا زمان آن است که حسن روحانی هم از حقوق ملت دفاع کند، هم از اختیارات قانونی خودش."

او در پاسخ به این سوال که آیا حسن روحانی و دولت یازدهم توان چنین ایستادگی را دارند، می‌گوید: "آقای روحانی ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی را بر عهده دارد، نهادی که خارج از قانون اساسی است اما در حال حاضر از مراکز اصلی تصمیم سازی در اموری چون طرح ها «احیای عفاف و حجاب» است. علاوه براین او ریاست شورای عالی امنیت ملی را هم بر عهده دارد."

او با یادآوری فعالیت نیروی انتظامی در زیر مجموعه وزارت کشور اضافه می‌کند: "عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در سال ۱۳۹۲حکم جانشینی فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی را از علی خامنه ای دریافت کرده است و حسین اشتری هم به عنوان فرد پیشنهادی آقای رحمانی فضلی از رهبر جمهوری اسلامی حکم فرماندهی نیروی انتظامی گرفته است. پس وزیر کشور هم مسئولیت و هم اختیار لازم برای دفاع از حقوق شهروندان در مقابل نیروی انتظامی را دارد."

به اعتقاد آقای رفیع‌زاده، وقت آن رسیده که حسن روحانی که در جریان انتخابات ریاست جمهوری گفته بود "من سرهنگ نیستم، حقوقدان هستم و هیچ‌وقت پادگانی فکر و عمل نکردم" حالا به وعده هایش عمل کند و "اجازه ندهد فرماندهان شهرها را به پادگان تبدیل کنند".

به گفته این روزنامه‌نگار "در یک سال پیش رو تا انتخابات ۱۳۹۶، حسن روحانی باید خودش و دولتش را با اتکا و حمایت همین شهروندان از کمند «مهار موزاییکی» سرهنگ‌ها و سرداران و رقبایش نجات دهد."

XS
SM
MD
LG