اد رویس، رای آژانس را "تسلیم" شدن در برابر ایران توصیف کرد و گفت این امر "به آیت الله اجازه می دهد که تحقیقات حیاتی هسته ای، مواد و فناوری را به دور از ناظران نگه دارد، در حالی که به ده ها میلیارد دلار پول ناشی از کاهش تحریم ها نزدیک تر می شود."
اد رویس رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز اندگی بعد از اعلام نظر شورای حکام درباره گذشته هسته ای ایران، در بیانه ای گفت "دروغ ها" و "کارشکنی های" ایران نتیجه داد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته است، تصویب قطعنامه شورای حکام برای مختومه کردن پرونده ایران در آژانس، یک پیروزی نمادین برای ایران است اما با این وجود، بازرسان آژانس همچنان بر برنامه هستهای ایران نظارت خواهند داشت.
رویترز به نقل از مدیرکل آژانس بین الملل انرژی اتمی خبر داده که ایران با سرعت قابل ملاحظه ای، سعی دارد اقدامات لازم برای اجرای توافق را تا روز اجرا، به پایان برساند.
برای برداشتن تحریمها، ایران باید تا روز اجرای توافق تعهدات خود به آژانس، از جمله کاهش تعداد سانتریفیوژها را به انجام برساند. در این صورت است که تحریمها علیه ایران به سرعت برداشته می شود.
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از تصویب قطعنامه مربوط به پی ام دی در سخنانی پایان دادن به پی ام دی و فسخ قطعنامه های قبلی را فصلی نوین از همکاری ایران و آژانس دانست.
خبرآنلاین نسخه کامل آن را منعکس کرده است.
در بخشی از بیانیه او آمده است، "ریختن اشک تمساح درباره برنامههای هستهای صلحآمیز تحت پادمان دیگر اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی به منظور استتار برنامه سلاحهای هستهای اسرائیل و تأسیسات زیرزمینی مخفی آن به یک عادت برای این رژیم تبدیل شده است. این رژیم که از زمان شکل گیری آن در منطقه دچار فقدان مشروعیت بوده است، اکنون با انعقاد برجام و بسته شدن مسایل باقیمانده، بیش از پیش منزوی گردیده است. بنا بر این، استماع چنین بیانیه نامربوطی از سوی نماینده آن جای شگفتی ندارد."
هنری انشر، نماینده آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی در اولین موضع گیری درباره مختومه شدن پرونده ابعاد احتمالی نظامی ایران در آژانس گفت هرچند که ما یکی از بخشهای مهم را اینجا امروز بستیم، اما باید بدانیم که ما توانایی آژانس را برای تحقیق درباره هر نگرانیهای بالقوه ای که ممکن است دوباره ایجاد شود، نبسته ایم.
خبرنگار دیگری از ایران، می گوید چرا آژانس درگیر مسایل سیاسی می شود که مدیرکل آژانس بین الملل انرژی اتمی در پاسخ گفت این نهاد تنها یک نهاد فنی است.
خبرنگار روزنامه اعتماد از آقای آمانو پرسید که اگر ایران ابعاد نظامی نداشته، پس چرا تحریم شد.
مدیرکل آژانس بین الملل انرژی اتمی هم در پاسخ گفت ما تحریم را تصویب نمی کنیم. ایران ماجراجویی هسته ای داشت و از پاسخ خودداری می کرد و بعد از بارها عدم پاسخ ایران، شورای امنیت ایران را تحریم کرد.
آقای آمانو در رابطه با احتمال بازگشت پرونده ایران به آژانس درصورت تخلف گفت، اکنون با خاتمه یافتن پرونده ابعاد نظامی ایران، با ایران مثل دیگر کشورها رفتار می شود.