لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۴

شهرزاد، تلفیقی از عشق و سیاست


شهرزاد یک سریال ویدئویی عاشقانه است که ماجراهای آن در روزهای پرحادثه مرداد ماه هزار و سیصد و سی و دو خورشیدی در تهران میگذرد، حوادثی که در نهایت منجر به سقوط دولت دکتر محمد مصدق و دستگیری و مجازات تعدادی از یاران و طرفدارانش شد. حسن فتحی کارگردان این مجموعه است و در آن گروهی از بازیگران مشهور ایرانی حضور دارند، چهره هایی چون علی نصیریان ، شهاب حسینی، ترانه علیدوستی و یا مصطفی زمانی. شهرزاد نخستین مجموعه تاریخی است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی تولید و از طریق شبکه محصولات خانگی در کشور توزیع شده، این در حالی است که علاقمندان میتوانند با پرداخت مبلغی، این سریال را از طریق اینترنت هم تماشا کنند.

چند قسمت از شهرزاد را نگاه کردم، تا اینجا به نظرم سریال خوبی است، هر چند که رویدادهای تاریخی ایران نقشی محوری ندارد و در اصل زمینه ساز داستانی است عاشقانه، ولی در همین حد هم رویکردی منصفانه داشته و فعلا به جاده خاکی نرفته، بیست و هشت مرداد یکی از نقاط تاریک تاریخ معاصر ایران است که هنوز اختلاف نظرهای اساسی در موردش وجود دارد.

هر چند که با توجه به اسناد و مدارک موجود، نقدهای خوب و آکادمیکی در این زمینه منتشر شده ولی بخش عمده ای از نظرات و دیدگاههای غالب، سیاسی و مغرضانه است و هنوز تعصب در فضا موج میزند.

فکر میکنم انتخاب این برهه از تاریخ پر فراز و نشیب ایران برای این سریال به جذابیتش افزوده، مثلا خود من به سریالهای تاریخی علاقه زیادی دارم و به همین دلیل مشتری شهرزاد شدم. البته حضور این همه بازیگر خوب و توانا در این مجموعه هم باعث شده شهرازد طرفداران زیادی داشته باشه، و صد البته اینکه این سریال از صدا و سیما پخش نمیشه و تا حدی از سانسور بی رحمانه رسانه ملی در امان است.

خلاصه عوامل زیادی دست به دست هم داده تا شهرزاد با استقبال نسبتأ خوبی از سوی بینندها مواجه شود ، این در حالی است که گفته میشه هزینه تولید خیلی بالا است و مشخص نیست که میزان فروش کنونی شهرزاد در فروشگاهها در حد انتظار باشه و قادر به بازگشت سرمایه اولیه باشه ، شاید یکی از دلایلی که تهیه کنندگان در قسمتهای اخیر از آگهی های تجاری و پیامهای بازرگانی استفاده کردند همین موضوع باشه. در هر حال امیدوارم قسمتهای بعدی سریال هم خوب باشه و مثل خیلی دیگه از سریالهای ایرانی ضد حال نباشه.

اما یکی از نکات جالب شهرازد موسیقی، آهنگ و موزیک ویدئوهایی است که برای این سریال تولید شده، آثاری با صدای محسن چاوشی خواننده محبوب درون مرزی، به نظرم این یکی از بهترین تجربه های هنری این هنرمند جوان است.

با توجه به اینکه این یک سریال تاریخی است، انتظار داریم تهیه کنندگان تمایل بیشتری به آثار سنتی یا کلاسیک داشته باشند و از خواننده های فعال در این ژانر استفاده کنند، ولی گزینش محسن چاوشی انتخاب جسورانه ای بود که به نظرم نتیجه مثبتی داشته، یعنی با استقبال بیشتری از سوی نسل جوان همراه شده و این نکته مهمی است.

در سالهای اخیر تهیه کننده های ایرانی اهمیت موسیقی و ترانه را در محبوبیت آثارشان درک کردند و شاهد هنرنمایی خواننده های مطرح در تیتراژ پایانی و یا نماهنگ های رسمی فیلمها و سریالها هستیم، در خیلی از موارد هم این نماهنگ ها چند هفته زودتر در شبکه های اجتماعی منتشر میشه که میتونه تبلیغ خوبی برای آن فیلم یا سریال باشه.

من در دورانی که محسن چاوشی سعی میکرد مثل سیاوش قمیشی بخونه و به اصطلاح نمونه مجاز یک خواننده غیرمجاز باشه توجه چندانی به آثارش نداشتم، جذابیتی برام نداشت ، تا وقتی سیاوش قمیشی سالم و سلامت در صحنه هست و میخونه چرا باید به نمونه ژنریک و دست دومش گوش کرد ؟ ولی خوشحالم که این خواننده جوان مدتی است تلاش میکنه سبک و سیاق خودش را داشته باشه و کارهای متفاوتی انجام بده ، مثل همین آهنگهای سریال شهرزاد که آثار جذاب و دلنشینی است.

XS
SM
MD
LG