کمتر از ۱۲ ساعت دیگر، عقربهها برای مذاکره کنندگان میایستند و زمانِ صفر گفتگوهای هستهای آغاز میشود. ساعتها و شاید روزهایی که دیپلماتهای پنج بهعلاوه یک و ایران ناماش را تمدید نمیگذارند تا شاید اهرم زمانِ صفر به تصمیمگیریهای سخت سرعت بخشد.
حالا به نظر میرسد مذاکره کننگان یک ضرب الاجل اعلام نشده دیگر دارند؛ نهم ژوئیه، هجدهم تیرماه؛ مهلت تعیین شده از سوی کنگره آمریکا برای ارايه متن توافق نهایی به قانونگذاران. اگر ایران و پنج بهعلاوه یک تا این تاریخ به توافق نرسند زمان سی روزه برای بررسی و تصویب یک توافق احتمالی به ۶۰ روز افزایش پیدا میکند.
ایران و پنج بهعلاوه یک حالا در یک قدمی توافقی تاریخی قرار دارند.
وزیر خارجه ایران به همراه علی اکبر صالحی به وین بازگشته. رییس سازمان انرژی اتمی ایران به دلیل بیماری نتوانسته بود در دیدارهای پیشین وزرای خارجه ایران و آمریکا، محمد جواد ظریف را همراهی کند.
علیاکبر صالحی و ارنست مونیز دو فیزیکدان هستهای طی ماههای گذشته بارها رو به روی یکدیگر نشستهاند و با دیدارهایشان به حل بسیاری از جزییات فنی بحثها کمک کردهاند. کارشناسان و افراد نزدیک به مذاکرات هستهای حضور دوباره او در مذاکرات را مفید میدانند.
اما در وین خبرنگاران، عکاسان و تصویر برداران بسیاری منتظرند. گروهی زیر چادر بزرگی که برایشان در نظر گرفته شده و گروهی دیگر که بیرون و در مقابل هتل تاریخی کوبورگ میایستند.
بازار پیشبینی و گمانه زنی درباره زمان پایان مذاکرات و به نتیجه رسیدن و نرسیدن مذاکرات هم داغ است. اما تا نتایج نهایی این مذاکرات تاریخی باید تا چهارم، پنجم، ششم و یا حتا هفتم ژوییه منتظر ماند.