لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۸

روز استقلال، پرچم و چهره روی اسکناس


در آمریکا که به گفته معروف از هفتاد دو ملت تشکیل شده، واژه ملی گرایی و ملی گرا بی‌معنی است. در این کشور که عملا از ۵۰ ایالت با قوانین خاص خود تشکیل شده، واژه غالب وطن پرستی و یا وطن گرایی است.

چند روز دیگر، چهارم ژوئیه سالروز تولد ایالات متحده آمریکاست. تولدی در یک ساختمان قانونگذاری دوران استعمار در شهر "عشق برادرانه" فیلادلفیا.

خوب، عمده شهروندان این کشور اروپایی تبار هستند، چه سفید و چه لاتین هردو از اروپا پا به این دنیای جدید گذاردند.

اما خوب،

این افراد با خود یک پلیدی هم به این کشور نوپا، که طبق قانون اساسی اش بر پایه مساوات انسانها و آزادی بیان و عقیده بیان بنا شده آوردند.

برده داری.

این مساله منجر به یکی از خونین ترین جنگهای داخلی در قاره آمریکا شد. برخی از ایالتها آنچنان به ادامه برده داری مُصّر بودند که از ایالات متحده آمریکا جدا شدند و با ایالتهای خواهان برچیده شدن این پدیده شوم وارد جنگ چهار ساله، سه هفته و شش روز شدند. جنگی که حدود یک میلیون تن کشته برجای گذاشت بالاخره منجر به از بین رفتن برده داری در این کشور شد، اما اثرات برده داری تا سالیانی دراز ادامه یافت.

فست فوروارد به سال ۲۰۱۵

چند روز پیش ۹ نفر سیاهپوست در کلیسیایی در ایالت کارولینای جنوبی توسط جوان سفیدپوستی که دیدگاه تبعیض نژادی داشت کشته شدند.

تصاویری که از این قاتل جوان منتشر شد، او را با پرچم "نیروهای" رزمی ایالتهای خواهان برده داری نشان می داد. این امر موجی علیه اینکه چرا هنوز هم این پرچم در برخی از ایالتهای جنوبی در چارچوب قوانین ایالتی برافراشته است؟ این پرچمها یکی پس از دیگری در حال سقوط هستند.

و اما،

چند روز پیش وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد که بالاخره قرار شده پس از یکصد سال از چاپ هماهنگ اسکناس در این کشور چهره یک زن بر روی آن نقش ببندد. قرار شد تصویر این زن که هنوز انتخاب نشده است، روی اسکناس ده دلاری که در سال ۲۰۲۰ منتشر می شود، نقش ببندد.

خوب،

چند روز دیگر دویست و سی و نهمین سال تولد این کشور است. بیانیه استقلال و قانون اساسی آمریکا که قرنها پیش نوشته شده تاکنون تغییرات بسیار جزئی را به خود دیده است. "تساوی حقوق" که در این متون آمده صرفا نوشتاری به موزه سپرده شده نیستند بلکه دستاورد مردمی است که خود قربانی دیدگاههای ظالمانه و تبعیضی بوده اند.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG