رئیس پلیس ایران با حکمی از سوی رهبر جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد. آیت الله علی خامنه ای در حکم خود، ضمن تشکر از عملکرد اسماعیل احمدی مقدم، حسین اشتری را فرمانده جدید نیروی انتظامی معرفی کرد.
هنوز از حکم ریاست اسماعیل احمدی مقدم چهار ماه دیگر باقیمانده بود.
آقای احمدی مقدم یک هفته پیش و با تاخیری پنج ساله، بابت عملکرد نیروی انتظامی در بازداشتگاه کهریزک در سال ۱۳۸۸ عذرخواهی کرده بود.
وزارت خزانه داری آمریکا از دو سال پیش، اسماعیل احمدی مقدم را به خاطر نقض حقوق بشر، سانسور و حمایت از تروریسم، در لیست تحریم قرار داده بود.
حسین اشتری، فرمانده تازه نیروی انتظامی ایران، حدود ۹ ماه پیش به جای سردار رادان به عنوان جانشین فرمانده نیروی انتظامی منصوب شده بود. او پیش از جانشینی فرماندهی ناجا، رئیس پلیس اطلاعات و امنیت نیروی انتظامی بود.
رئیسی که با احمدینژاد آمد
اسماعیل احمدی مقدم، ۵۳ ساله، می خواست طلبه شود اما ششمین رئیس پلیس ایران بعد از انقلاب شد.
متولد نارمک تهران. هم محله ی محمود احمدی نژاد. ستاره اقبالش بعد از روی کارآمدن احمدی نژاد درخشید. او که قبل انقلاب راهی قم شده بود که طلبه شود، بعد ها به سپاه پیوست. آخرین سمت اش در سال ۱۳۸۴، ریاست منطقه مقاومت بسیج تهران بود. با روی کارآمدن احمدی نژاد، آیت الله علی خامنه ای، اسماعیل احمدی مقدم را هم به عنوان فرمانده نیروی انتظامی ایران منصوب کرد.
در میانه دهه هشتاد، پلیس زیر نظر احمدی مقدم با همکاری سعید مرتضوی در دادگستری و مدیریت احمد رضا رادان، گشتهای ارشاد را راه انداخت که با زنان بدحجاب برخورد میکرد. برخوردهای خشن هرچند در طول سالهای اخیر کاهش یافت اما گشتهای ارشاد همچنان در خیابانهای شهرهای بزرگ باقی ماندند.
مهمترین اتفاق در دوره ریاست احمدی مقدم، بازداشتهای گروهی سال ۸۸ معترضان به انتخابات بود. نیروهای پلیس در کنار بسیج و سپاه وظیفه سرکوب معترضان را برعهده داشت که اوج این روند در ماجرای بازداشتگاه کهریزک بود.
ماموران پلیس با دستور سعید مرتضوی، دستگیرشدگان را به بازداشتگاه کهریزک بردند. حداقل سه نفر زندانی در این بازداشتگاه جان باختند. رسوایی بزرگی که حتی به محاکمه برخی ماموران انجامید.
همین هفته پیش اسماعیل احمدی مقدم با تاخیری پنج ساله، به خاطر آنچه در کهریزک روی داده بود، عذرخواهی کرد.
احمدی مقدم به رسانهها گفته است خودش از رهبر جمهوری اسلامی خواسته که برکنار شود و اضافه کرده که قصد دارد عملکرد تقریبا ده سالهاش را مستند کند.
یکی دیگر از حوادث مهم دوران فرماندهی احمدیمقدم، کشتار تاسوکی بود. سال ۸۴، در غیاب پلیس، اعضای گروه جندالله عبدالمالک ریگی، ۲۲ نفر را در منطقه تاسوکی جاده زابل زاهدان به قتل رساندند.
پلیس در دوران احمدی مقدم با فعالیتهای هنری هنرمندان هم برخورد کرد. در دوسال اخیر دهها کنسرت موسیقی مجوزدار، توسط پلیس لغو شد. شاید به همین دلیل است که سایت کلمه دوران ریاست احمدی مقدم را یکی از شومترین دوران نیروی انتظامی عنوان کرده است.
عملکرد رئیس پلیس ایران به خصوص در سال ۸۸ موجب شد تا وزارت خزانهداری آمریکا از دوسال پیش، احمدی مقدم را به دلیل نقض حقوق بشر، سانسور و حمایت از تروریسم، مورد تحریم قرار دهد.