خبرگزاری رویترز در گزارشی از رونق نسبی صنعت گردشگری ایران در دوره رئیس جمهوری حسن روحانی خبر داده است .
این خبرگزاری در گزارش خود با اشاره به جاذبههای گسترده گردشگری در ایران، به موضوع افزایش تعداد گردشگران خارجی در ایران پرداخته و کاهش تنشهای سیاسی ایران با جامعه بینالمللی را عامل اصلی این موضوع دانسته است .
سیروس اعتمادی، یک تاجر ایرانی ساکن برلین که در این شهر شرکت خدمات هواپیمایی دارد به رویترز گفت که شرکت او پیشتر سالی ۱۰ هزار گردشگر به ایران میبرد، اما در دوره احمدی نژاد متقاضیان سفر به ایران روز بروز کاهش یافتند و حتی در نهایت به صفر رسیدند. اما روی کار آمدن آقای روحانی او را به رونق دوباره تورهای گردشگری امیدوار کرده است .
نشریات معتبری مثل فاینشنال تایمز و روزنامه گاردین، ایران را یکی از مقاصد اصلی گردشگران جهان در سال ۲۰۱۴ دانستهاند .
سفر به شیراز و دیدار از آثار باستانی تخت جمشیدیا دیدنیهای پرشکوه اصفهان، بسیاری از گردشگران را به ایران میکشاند، اما برای اینکه ایران با وجود قوانین سختگیرانه حاکم و وجود تحریمهای بین المللی، بتواند جایگاه خود را در لیست اصلیترین مقاصد گردشگری جهان به دست آورد، به زمان نیاز است.
رویترز نوشته است که حجاب اجباری در ایران، کرایه ندادن اتاق هتل به زوجهایی که به طور قانونی ازدواج نکردهاند، ممنوعیت مصرف مشروبات الکلی و اینکه کارتهای اعتباری بین المللی در ایران قابل استفاده نیستند، مشکلاتی را برای کسانی که قصد سفر به ایران دارند ایجاد میکند.
طالب ریفایی، رییس سازمان بینالمللی گردشگری وابسته به سازمان ملل متحد که به تازگی به ایران سفر کرده، گفته است: «ایران دارای یکی از غنیترین فرهنگهای جهان است، اما مقامات ایران با چالشهای مختلفی روبرو هستند بخصوص برای اینکه تصویر جهانی از خود را بهبود ببخشند و در رفتار خود با بقیه دنیا تجدید نظر کنند».
مقامات دولتی در ایران امیدوارند که صنعت گردشگری این کشور بتواند به درآمد ۱۰ میلیارد دلار در سال، یعنی دوبرابر درآمد فعلی از این صنعت برسد .
تازهترین آمار سازمان بینالمللی گردشگری نشان میدهد سفر گردشگران خارجی به ایران در سال ۲۰۱۳ نسبت به سال پیش از آن ۲۴ درصد رشد داشته است .
هنوز آماری از سال ۲۰۱۴ در دست نیست .
با وجود این، گردشگری هنوز سهم اندک ۲.۲ درصدی از رشد ناخالص ملی ایران دارد. شورای جهانی گردشگری و جهانگردی امیدوار است که این روند با میانگین رشد سالانه ۵.۷ درصدی تا سال ۲۰۲۴ ادامه یابد.