لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۱

تداوم بحران گرد و غبار؛ مدارس ۱۳ شهر خوزستان تعطیل شد


تداوم آلودگی هوا و گرد و غبار شدید باعث شده است تا تماس شهروندان با اورژانس در اهواز ۳۰ درصد افزایش داشته است.

شهریار میرخشتی، رئیس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی استان خوزستان با اعلام این خبر به خبرگزاری ایلنا گفته است بیشتر مراجعات به دلیل تنگی نفس و سرفه بوده است و تصادفات شهری نیز بر اثر کاهش دید رانندگان افزایش داشته است.

آلودگی هوا همچنین روز شنبه مدارس ۱۳ شهر استان خوزستان را تعطیل کرد. سازمان محیط زیست گرد وغبار در شهرهای خوزستان در برخی مناطق را تا ۶۶ برابر حد مجاز نیز گزارش کرده است .

به گزارش خبرگزاری ایرنا، استاندار خوزستان عدم بارندگی در ماههای اخیر و مشکل مربوط به مالچ‌پاشی در بیابان‌های کشورعراق را باعث شدت یافتن آلودگی هوا درخوزستان دانسته است .

همزمان گروهی از اهالی اهواز روزجمعه در اعتراض به آنچه بی‌عملی مسئولان در مقابله با آلودگی هوا در این شهر خواندند، تجمعی اعتراضی با شعار«هوای پاک حق مسلم ماست» برگزار کردند. این تجمع در رسانه های داخلی ایرانی بازتابی نداشته و عکسهای مربوط به آن در شبکه های اجتماعی منتشر شده است

پیش از این، مقام‌های بهداشتی ایران در پی افزایش گرد و غبار و آلودگی هوای اهواز، به مبتلایان به بيماريهای قلبی و عروقی و ريوی، سالمندان، زنان باردار و کودکان هشدار داده بودند که تا حد امکان از خانه خارج نشوند.

آلودگی هوا براثر گرد و غبار در اهواز پدیده جدیدی نیست. چند سالی است که در دو مقطع در فصل تابستان و زمستان، گرد و غبار در هوا به حدی می رسد که حتی شعاع دید کاهش می یابد.

آلودگی مداوم هوای اهواز بر اثر گرد و غبار این شهر را به یکی از آلوده‌ترین شهرهای دنیا تبدیل کرده است. گرد و غبار هوا اگر چه از اهواز آغاز شده، اما به اهواز منحصر نمی‌شود و اکنون با غلظت‌های متفاوت بیش از ۲۰ استان ایران را آلوده است. تا آن جا که در سال گذشته، تهران نیز شاهد افزایش آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار بود.

شهروندان اهوازی در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا از این که بعد از گذشت سالها هنوز فکری برای این مشکل نشده، گله دارند و می‌گویند شاید تنها با رسیدن این مشکل به تهران می توان انتظار داشت که مسئولان فکری به حال آنها بکنند.

مقام های دولتی در سال‌های گذشته تاکید کرده‌اند که ریزگردها از عراق و عربستان می‌آید و با اجرای قراردادهای ایران با این دوکشور برای پاشیدن مالچ بر بیابان‌های عراق و عربستان، این مشکل حل می‌شود، اما در چند سال اخیر، توجهی به اجرای این قراردادها نشده است.

اما این تنها بخشی از موانع برطرف کردن ریزگردهاست. مشکل مهم دیگر بودجه است که به گفته مقام های سازمان محیط زیست، برای مهار ریزگردها اختصاص نیافته است.

XS
SM
MD
LG