لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۶

باراک اوباما با پادشاه جدید عربستان دیدار کرد


باراک اوباما وارد عربستان سعودی شد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:50 0:00

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه به منظور ادای احترام به ملک عبدالله پادشاه فقید عربستان سعودی وارد ریاض شد و با ملک سلمان جانشین او دیدار و گفتگو کرد.

علاوه بر روابط و همکاری‌های دوجانبه، مسائل عمده جهانی، از جمله حملات هوایی ائتلاف به رهبری آمریکا علیه پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) درعراق و سوریه، وضعیت یمن، برنامه هسته‌ای ایران و موضوع گفتگوی پرزیدنت اوباما با ملک سلمان بود.

مشخص نیست آیا مساله حقوق بشر در عربستان نیز در این گفت وگوها مطرح شده است یا خیر. به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای اوباما در دیدار با ملک سلمان در این باره نیز گفتگو کرده اما به مورد خاصی اشاره نکرده است.

رئیس جمهوری ایالات متحده در مصاحبه‌ای که پیشتر در هند با شبکه خبری سی.ان.ان انجام داد، در مورد موضوع حقوق بشر گفت تجربه با کشورهای دیگر نشان داده است که باید فشار مستمر در این زمینه اعمال شود و در عین حال، توازنی بین این موضوع و دیگر مسائل، مانند مبارزه با تروریسم و ثبات منطقه، نیز برقرار شود.

آقای اوباما در راس یک هیات ۳۰ نفره وارد فرودگاه ریاض شد که مورد استقبال شخص ملک سلمان و مقامات بلندپایه عربستان قرار گرفتند.

جان کری وزیر خارجه، جان برنن رئیس سازمان اطلاعات مرکزی (سیا)، ژنرال لوید استین فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سوزان رایس مشاور امنیت ملی، تعدادی از نمایندگان کنگره از جمله جان مک کین و همچنین برخی از مقامات پیشین مانند جیمز بیکر و کاندولیزا رایس، وزرای پیشین امور خارجه و چند تن از مشاوران امنیت ملی پیشین کاخ سفید، در میان هیات همراه رئیس جمهوری هستند.

در پی در گذشت ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی در روز جمعه، ملک سلمان برادر ۷۹ ساله ملک عبدالله جانشین وی شد.

ملک عبدالله متحد نزدیک ایالات متحده بود و برخی او را رهبری اصلاحگر می‌دانستند. پیوندهای سیاسی ریاض و واشنگتن در زمان ملک عبدالله بسیار محکم بود و پادشاه عربستان در زمینه مبارزه با گروه های تروریستی با نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا همکاری می‌کرد.

«پیشینه ملک سلمان تاثیری در فرایند فعلی مبارزه با تروریسم ندارد»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:42 0:00

حسن هاشمیان کارشناس مسائل جهان عرب در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا، در مورد نقش ریاض در مبارزه بین‌المللی علیه داعش، با توجه به گزارش‌ها از حمایت مالی برخی از شهروندان سعودی از آن گروه و همچنین پیشینه خود ملک سلمان در زمینه حمایت از پیکارجویان در افغانستان در گذشته، گفت «این که ملک سلمان زمانی به مخالفان موضوع اشغال در افغانستان کمک می‌کرد، موضوعی است که رهبران عربستان بر آن صحه گذاشته بودند و موافق این امر بودند، اما این موضوع هیچ تاثیری در فرایند فعلی مبارزه با تروریسم ندارد.

به گفته آقای هاشمیان وضعیت فعلی در واقع بر سر یک سری اختلافات متمرکز شده بین آمریکا و عربستان، و مربوط می‌شود به موضوه سوریه، و مساله ایران و نفوذش در منطقه و همینطور پرونده اتمی آن کشور.

رئیس جمهوری آمریکا از دهلی نو عازم ریاض شد و پیش از ترک هند و در آخرین روز از سفر تاریخی خود به آن کشور، با بیان این که ایالات متحده می‌تواند بهترین شریک هند باشد، گفت هر دو کشور باید برای مبارزه با فقر، تغییرات جوی و نابردباری مبارزه کنند.

XS
SM
MD
LG