لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۹

اتحادیه اروپا در جستجوی راهی برای مبارزه با افراط‌‌گرایی


اتحادیه اروپا در جستجوی راهی برای مبارزه با افراط‌‌گرایی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

رهبران سياسی اتحادیه اروپا در حال جستجو برای راه‌های مبارزه با افراط‌‌گرایی هستند و در همين راستا وزیران خارجه کشورهای عضو این اتحادیه روز دوشنبه در باره ابعاد گوناگون اين موضوع رایزنی خواهند کرد. قرار است نشست امروز زمینه ساز نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ماه فوریه باشد.

وزیران خارجه اتحادیه اروپا قصد دارند همکاری‌های امنیتی را، نه تنها در میان کشورهای عضو بيشتر کنند، بلکه با جهان عرب نيز وارد گفتگوهای سازنده‌ای شوند. از این‌رو از دبیر کل اتحادیه عرب در خواست شده است در نشست بروکسل شرکت کند.

فدريکا موگرينی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معتقد است که خطر تروریسم تنها متوجه یک منطقه از جهان نبوده، و به گفته او «این مشکل اروپا یا غرب، با اسلام نیست. تروریسم و حملات تروریستی بیشتر از هر کس دیگری مسلمان‌ها را هدف قرار داده است. بنابراین ما نیاز به وحدت و گفتگو داریم.»

فيليپ هاموند وزیر خارجه بریتانیا، با بیان این که دیپلمات‌های اروپایی راه‌های ممکن برای پیشگیری از حملات تروریستی را بررسی خواهند کرد، گفت «ما امروز در مورد چالش افراط‌گرایی اسلامی و این که چگونه می‌شود با آن برخورد کرد، صحبت می‌کنيم.»

تبادل اطلاعات یکی از راه‌هایی است که در نشست روز دوشنبه مطرح خواهد شد، و وزیر خارجه بریتانیا بطور مشخص گفت یکی از موارد اطلاعاتی، در دسترس قرار دادن نام مسافران در سطح اروپا خواهد بود.

وزیر امور خارجه بلژیک نیز تبادل اطلاعات با کشورهای مختلف در اروپا و نیز در خارج از اروپا را در عملیات چند روز گذشته در کشورش عاملی کلیدی ذکر کرد.

علاوه بر تروریسم و افراط‌گرایی، روسیه و همینطور از سرگیری درگیری‌ها در مناطق شرقی اوکراین بین جدایی‌طلبان طرفدار روسیه و دولت اوکراین موضوع دیگر نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا است.

وزیر امور خارجه لیتوانی، که کشورش بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، معتقد است اتحادیه اروپا باید سیاست کنونی و تحریم‌ها را حفظ کند، زیرا مسکو تاکنون تغییر رویه نداده است.

به گفته ليناس لينکويچوس مسکو «حتی از آتش بس، برای رساندن تدارکات به جدایی‌طلبان و گروه‌های تروریستی استفاده کرده است و به همین دلیل است که دوباره در فرودگاه درگیری رخ داد.»

وزیر امور خارجه هلند نیز بر این عقیده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید از لحاظ دفاعی هم به رایزنی بپردازند؛ مساله‌ای که به گفته او چالشی برای ناتو خواهد بود. او همچنین پیشنهاد داده است مذاکره‌ای میان اوکراین و روسیه با حضور چند کشور اروپایی برگزار شود.

از سوی دیگر، شورای اتحادیه اروپا مخالف حکم دادگاهی است که حکم کرده اتحادیه اروپا گروه فلسطینی حماس را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کند. به گفته سخنگوی اين نهاد، شورا تصمیم دارد درخواست تجدید نظر دهد.

ماه گذشته دادگاه گفته بود این تصمیم مبتنی بر گزارش‌های خبری بوده که تجزیه و تحلیل کارشناسی محسوب نمی‌شود، و از این رو نام حماس باید از فهرست خارج گردد.

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG