لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۳

اعلام وضعیت حکومت نظامی در تایلند


سربازان تایلندی در حال بازرسی یک خودرو در بانگوک پایتخت تایلند - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳
سربازان تایلندی در حال بازرسی یک خودرو در بانگوک پایتخت تایلند - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳
ارتش تایلند اوایل روز سه شنبه در اقدامی غیرمنتظره با اعلام وضعیت فوق العاده و منع عبور و مرور و با هدف آنچه که برقراری ثبات در کشور پس از حدود ۶ ماه ناآرامی سیاسی عنوان شد، اقدام به اعزام نیروهای نظامی به مرکز شهر بانگوک پایتخت آن کشور کرد.

ارتش در بیانیه خود جبهه گیری به نفع یک جناح سیاسی را رد کرد و گفت «اعلام حکومت نظامی به معنای کودتا نیست.»


این تصمیم از طریق شبکه های تلویزیونی که ارتش تایلند تحت نظارت خود گرفته است منتشر شد و یک روز پس از آن اعلام شد که نخست وزیر موقت آن کشور در پاسخ به درخواست معترضان اعلام کرد که از مقام خود کناره گیری نخواهد کرد.

تایلند در ۶ ماه گذشته شاهد اعتراض های خیابانی کسانی بوده است که خواهان سرنگونی دولت هستند. در این اعتراضات ۲۸ نفر کشته و صدها نفر زخمی شده اند.


به گزارش خبرگزاری رویترز، سوتپ تگسوبان رهبر معترضان در وامنش به اعلام وضعیت فوق العاده توسط ارتش در سخنانی در جمع طرفدارانش در بانگوک با بیان این که «حکومت نظامی بر قیام مدنی ما تاثیر نخواهد داشت» گفت علیرغم اعلام حکومت نظامی و درخواست فرمانده ارتش برای مذاکره بین گروه های رقیب، آنها به اعتراض ادامه خواهند داد.


به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، با وجود اعلام حکومت نظامی، به نظر می رسد زندگی در پایتخت ۱۰ میلیون نفری آن کشور به صورت عادی در جریان است و مدارس، شرکت های تجاری و مراکز توریستی فعال هستند و ترافیک در خیابان ها هم مثل همیشه است.

دادگاه قانون اساسی تایلند روز ۱۷ اردیبهشت ماه به برکناری یینگلاک شیناوات از سمت نخست وزیری رای داد و نيواتام رانگ بونسانگ پايسان بطور موقت سرپرستی نخست وزیری را به عهده گرفت. خانم شیناوات متهم بود که از قدرت خود سوء استفاده کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نخست وزیر موقت تایلند – که ارتش برای اعلام وضعیت فوق العاده با او مشورت نکرد – روز سه شنبه از هیات دولت خواست یک نشست اضطراری برگزار کند؛ محل برگزاری جلسه هیات دولت اعلام نشده است.

آقای نيواتام رانگ در بیانیه ای مختصر که در این ارتباط منتشر کرد ابراز امیدواری نموده است تا این اقدام ارتش «صلح و آرامش را به مردم از هر گروه و جناحی بازگرداند.»

جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، با بیان این که ایالات متحده از همه طرف ها می خواهد اصول دموکراتیک، از جمله آزادی بیان، را محترم بشمارند، گفت «ما انتظار داریم که ارتش به قول خود که این وضعیتی موقت برای پیشگیری از خشونت است پایبند باشد.»

تایلند که یک هاب اقتصادی در منطقه آسیای جنوب شرقی است از سال ۲۰۰۶ میلادی (۱۳۸۵ خورشیدی) و وقتی که تاکسین شیناوات نخست وزیر پیشین آن کشوراز طریق یک کودتای نظامی از سمت خود برکنار شد، بطور متناوب با تنش های سیاسی روبرو بوده است.

آقای شیناوات با اتهام فساد، سوء استفاده از قدرت و بی احترامی به پادشاه روبرو بود و برکناری او به جنگ قدرت در تایلند دامن زد و حامیان او که از اکثریت شهرنشین هستند را در مقابل حکومت محافظه کار بانگوک قرار داد.

ارتش تایلند که به نظر برخی با معترضان ضد حکومتی مدارا کرده است، از پایان سیستم حکومتی سلطنتی مطلقه در سال ۱۹۳۲ تاکنون ۱۱ بار دست به کودتای نظامی زده، اما در روز سه شنبه اقدامی جهت انحلال قانون اساسی یا دولت موقت فعلی نکرده است.

بیانیه امروز ارتش به قانون مصوب سال ۱۹۱۴ اشاره می کند که به نیروهای مسلح آن کشور این اختیار را می دهد تا در مواقع بحرانی وارد عمل شود. این بیانیه که توسط فرمانده ارتش پرایوت چانوچا منتشر شد می گوید نیروهای نظامی برای پیشگیری از درگیری های خیابانی بین گروه های سیاسی رقیب دست به این اقدام زده است.

وی سپس در گفتگو با خبرنگاران گفت وضعیت فوق العاده تا زمان برقراری ثبات و امنیت در کشور ادامه خواهد یافت.
XS
SM
MD
LG